Ve­rot­ta­jan tu­lo­lis­tan ykkönen ei ollut li­ki­main­kaan ko­va­tu­loi­sin – Ta­lou­se­lä­mä: Ilkka Brot­he­rus tienasi yli tup­las­ti enem­män, tulot liki 66 mil­joo­naa euroa

Verottajan tulolistan ykkönen ei ollut likimainkaan kovatuloisin henkilö viime vuonna.
Verottajan tulolistan ykkönen ei ollut likimainkaan kovatuloisin henkilö viime vuonna.
Kuva: Jari Toivonen

Verottajan tiedotusvälineille toimittaman verotietolistan ykkönen oli peliyhtiö Seriously Entertainmentin perustaja ja luova johtaja Petri Järvilehto, joka ansaitsi viime vuonna hieman yli 30 miljoonaa euroa.

Järvilehto ei kuitenkaan ollut todellisuudessa maan kovatuloisin henkilö vuonna 2019, sillä verottajan listalta puuttuvat lukuisten suurituloisten tiedot. Liki 4 500 henkilöä on kieltänyt verohallintoa toimittamasta tietojaan medioille. Tiedot ovat kuitenkin julkisia ja saatavissa verottajalta erikseen hakemalla.

Talouselämä kertoo, että Urheiluvälineyhtiö Amer Sportsin myynti Kiinaan Anta Sportsin johtamaan konsortioon toi Ilkka Brotherukselle jättitulot. Brotherus tienasi vuonna liki 66 miljoonaa euroa pääomatuloja.

Brotheruksen tulot olivat siis yli tuplasti sen, mitä verottajan toimittaman listan ykkösellä Järvilehdolla. Brotherusta ei verottajan listalla ole, joten hän on pyytänyt tietojensa salaamista.

Brotherus oli Talouselämän mukaan Amer Sportsin suurin yksityinen omistaja, kun miljardikauppa viime vuonna tehtiin. Amer Sportsin arvoksi kaupassa tuli noin 4,6 miljardia euroa.

Brotheruksella voi olla pääomatuloja muualtakin kuin Amer Sportsin kaupasta. Brotherus on siivousvälineyhtiö Sinituotteen hallituksen puheenjohtaja ja omistaja.