Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Verk­ko­ri­kol­li­suu­den var­jol­la ei saa de­mo­ni­soi­da lasten kiin­nos­tus­ta tie­to­tek­niik­kaan

Kalevassa kerrottiin (7.6.) keskusrikospoliisin Cybercrime Exit -hankkeesta, jolla estetään vakavaa tietoverkkorikollisuutta. Verkkorikollisuuden torjuminen on nykyisessä maailmantilanteessa erinomaisen tärkeää ja aiheen nostaminen esille ajankohtaista.

Valitettavasti jutussa lasten kiinnostus tietotekniikkaan, tietokonepeleihin ja teknologian toimintaperiaatteisiin esitettiin porttihuumeen kaltaisena ilmiönä kohti kyberrikollisuutta. Huolestuneiden vanhempien tulisi tietää, että lasten ja nuorten kiinnostus tietotekniikkaan on tärkeä askel matkalla tietotekniikka-alalle, jolla vallitsee krooninen osaajapula niin täällä Pohjois-Suomessa kuin laajemminkin. Samalla tulee muistaa, että tietotekniikka-alan taloudellinen merkitys Pohjois-Suomelle on valtava.

Mitä rikoksien ehkäisyyn tulee, tietokoneen käytöstä kauhistumisen sijaan vanhempien tulisi kiinnittää huomiota lasten eettisen kasvatukseen ja oikean sekä väärän erottamiseen. Siinä suhteessa on tietysti tärkeää, että lapset hahmottavat ja ymmärtävät, mikä on hyvää ja eettisesti oikeaa käytöstä tietoverkoissa, tietokonepeleissä ja sosiaalisessa mediassa.

"Lasten ja nuorten kiinnostus tietotekniikkaan on tärkeä askel matkalla tietotekniikka-alalle, jolla vallitsee krooninen osaajapula niin täällä Pohjois-Suomessa kuin laajemminkin."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.