Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Asuntomarkkinat: Myl­ly­tul­lis­sa asutaan ker­ros­ta­los­sa, jonka jul­ki­si­vu on kesken

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Venäjän kiu­san­te­ko Suomen edus­tus­to­ja kohtaan on sur­ku­hu­pai­saa ja hä­peäl­lis­tä

Kun sotarintamalla menee heikosti, Venäjän johto purkaa turhautuneisuuttaan uusilla räikeillä tavoilla. Suomen edustustojen tilien jäädytys rikkoo ilmiselvästi kansainvälisiä sopimuksia, joista Venäjä ei toki ole enää pitkään aikaan välittänyt.

Ei sen kuuluisan, vuoden 1961 kriisin veroinen äärimmäisen dramaattinen tapahtuma, mutta poikkeuksellinen tämäkin. Näin voisi kuvata keskiviikkona julki tullutta uutta "noottikriisiä".

Vajaat 62 vuotta sitten Venäjä toimitti Suomelle YYA-sopimukseen nojaavan nootin. Keskiviikkona selvisi, että Suomen ulkoministeriö on lähettänyt Venäjälle nootin Suomen Venäjällä sijaitsevien edustustojen pankkitilien jäädyttämisestä.

Venäjän toimi ei estä Moskovassa sijaitsevan suurlähetystön ja Pietarin pääkonsulaatin toimintaa, mutta edustustojen arkityö vaikeutuu huomattavasti, kun normaali maksuliikenne ei toimi.

Venäjän operointi on räikeää jo siksi, että se kohdistuu diplomaattiseen toimintaan. Sen tielle varotaan rakentamasta esteitä yleensä silloinkin, kun valtioiden väliset suhteet ovat muuten tulehtuneet.

Venäjän toimen takana olevia syitä ei tarkasti tiedetä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.