Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Venäjän kansa elää va­le­to­del­li­suu­des­sa – Ve­nä­jäl­lä on pitkään tois­tet­tu ta­ri­naa, jossa maa on uhri

Propagandassa rakennetaan mustavalkoisia viholliskuvia ja vihollinen demonisoidaan todellisten tai kuviteltujen julmuuksien sekä ennakkoluulojen avulla. Sotarikosuutiset ovat aktivoineet Suomessakin ikiaikaiset synkät viholliskuvat.

Ukrainan sodan aikana on huomattu, että Venäjän kansa elää aivan eri todellisuudessa kuin länsimainen yleisö. Syynä on valtion valvomien venäläisten medioiden propaganda, joka tuntuu satuilevan ja valehtelevan mielivaltaisesti.

Länsimaisin silmin Venäjä on hyökännyt raakalaismaisesti pienemmän naapurimaansa kimppuun sotarikoksia ja raiskauksia tehden. Venäläisen median mukaan Ukrainassa taas ollaan vapauttamassa ihan vaan sotilasteknisellä pikku operaatiolla maata natseista, jotka tuovat ohjukset Moskovan portille ja sortavat venäläisvähemmistöä.

Länsimaisin silmin häijy, iso paha Goljatti on siellä kurittamassa pientä hyvää Davidia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.