Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Leijonat: Kärp­pien Arttu Hyry debytoi Lei­jo­nis­sa – tukku mui­ta­kin ou­lu­lai­sia maa­jouk­kuei­siin

Presidentinvaalit: Kalevan vaa­li­ko­ne on nyt auki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Venäjän hyök­käys­so­dan in­hi­mil­li­nen hinta on karmea, lännen yh­te­näi­syy­den ag­gres­sio­ta vastaan säi­lyt­tä­vä

Venäjän presidentti antoi asevoimilleen mahdottoman tehtävän valloittaa kaksi kertaa Suomen kokoinen maa liian pienellä ja heikosti varusteluilla joukoilla. Ukrainan ja muun Euroopan kannalta ei ole huono asia, että Venäjän asevoimien kehittämiseen tarkoitetut määrärahat ovat huvenneet korruptioon.

Objektiivisen tiedon sijasta Venäjän tiedustelupalvelut ovat tuottaneet tiedustelutietoa, jota valtiojohto on halunnut kuulla. Näin toimi myös YK:n johto viimeisessä kenttäoperaatiossani Afrikassa, jossa haluttomuus kuulla aito tilannearvio johti tuhansien paikallisten turhaan kuolemaan väkivaltaisuuksissa. Nykyinenkään YK:n heikko pääsihteeri ei varoituksista huolimatta uskonut Venäjän hyökkäykseen.

Venäjän iskuista 90 prosenttia on osunut siviilikohtaisiin ja asutuskeskuksiin. Se kertoo johtamisjärjestelmän, maalittamiskyvyn puutteista sekä epätoivosta saavuttaa sotilaallista ratkaisua. Venäjän kyky moderniin sodankäyntiin on olematon. Ahdingosta kertoo yritykset saada teknisesti yksinkertaista materiaalia kuten lennokkeja Iranista.

"Vaikka Venäjä ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen, Ukrainassa tapahtuneet sotarikokset voidaan tutkia tarkoitusta varteen perustettavassa kansainvälisessä erityistuomioistuimessa."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.