Veik­kaus­lii­ga käyn­nis­tää e-ur­hei­lu­sar­jan syk­syl­lä yh­teis­työs­sä Telian ja PlayS­ta­tio­nin kanssa

Veikkausliiga käynnistää virallisen e-urheilusarjan syksyllä 2020, tiedottaa Veikkausliiga. 

Sarja käynnistetään yhteistyössä Telia Esports Seriesin kanssa. eFutisliigan pääyhteistyökumppanina toimii PlayStation. 

Veikkausliigan mukaan päätökseen eFutisliigan aloittamisesta vaikutti koronakevät, jolloin e-urheilun suosio nousi perinteisen urheilun ollessa tauolla. 

“Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjat eivät voi pitää tulevaisuuttaan itsestäänselvyytenä ja aina on tilaa innovoida sekä kehittyä” kertoo Veikkausliigan Ville-Mikko Korkka tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan liigajoukkueita edustavat e-urheilijat. Tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä työn alla. 

"Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita pääsarjoja yhdistämään voimat e-urheilun kanssa,” toteaa Telia Finlandin esports-tiimin Niklas Segercrantz tiedotteessa.

Telia Esports Series on vuonna 2019 perustettu e-urheiluliiga, jota pyörittää teknologia- ja mediayhtiö Telia. Tiedotteen mukaan Telia Esports Seriesin tavoitteena on tukea ammattipelaamista, viihdyttää e-sports-ummikkoja ja tehdä samalla Suomesta e-urheilun kärkimaa.

Veikkausliiga on suomalaisen jalkapallon miesten pääsarja ja pääsarjan järjestävä organisaatio. Veikkausliigan tehtävä on seurojen ja niiden toimintaedellytysten kehittäminen sekä sarjan markkinointi Veikkausliigan aidon ja avoimen arvopohjan mukaisesti, tiedotteessa kerrotaan.