Kaupunginjohtaja: Seit­se­män kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Veh­vi­läi­nen STT:l­le: Edus­kun­nan pu­he­mies­neu­vos­to ei aio kä­si­tel­lä va­ra­pu­he­mies Eerolan asemaa – Eerola jatkaa nor­maa­lis­ti työtään

"Hyllyttäminen koski vain elvytyspaketin jarrutuskeskustelua."

Helsinki
Varapuhemies Eerola siirrettiin viime viikolla syrjään EU:n elvytyspaketin eduskuntakäsittelystä, koska hän oli avoimesti tuonut esiin, että hänellä on perussuomalaisten politiikkaan liittyviä tavoitteita.
Varapuhemies Eerola siirrettiin viime viikolla syrjään EU:n elvytyspaketin eduskuntakäsittelystä, koska hän oli avoimesti tuonut esiin, että hänellä on perussuomalaisten politiikkaan liittyviä tavoitteita.
Kuva: Mauri Ratilainen

Eduskunnan puhemiesneuvosto ei aio käsitellä varapuhemies Juho Eerolan (ps.) asemaa. Asiasta kertoi puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) STT:lle tiistaina.

– Tämä asia on ainakin minun puolestani loppuun käsitelty. Eerolan hyllyttäminen koski vain ja ainoastaan elvytyspaketin jarrutuskeskustelua. Hän jatkaa normaalisti työtään ja on jo tänään (tiistaina) puikoissa tuolla salissa, Vehviläinen sanoi.

Varapuhemies Eerola siirrettiin viime viikolla syrjään EU:n elvytyspaketin eduskuntakäsittelystä, koska hän oli avoimesti tuonut esiin, että hänellä on perussuomalaisten politiikkaan liittyviä tavoitteita. Vehviläinen arvioi, että se voisi vaarantaa Eerolan puolueettomuuden asian käsittelyssä.

Perustuslakivaliokunnan selvityksellä puhemiesneuvoston tuki

EU:n elvytyspaketin käsittelyä sekavoitti viime viikolla myös eduskunnan työjärjestyksen monitulkintaisuus siinä, miten monta kertaa asian voi jättää pöydälle.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) kertoi perjantaina täysistunnossa, että perustuslakivaliokunta selvittää työjärjestyksen epäselvän kohdan valiokunnan omana asiana mahdollisimman pian vastaisen varalle.

Perustuslakiasiantuntija Martin Scheinin arvioi kuitenkin Twitterissä, että eduskunnan työjärjestyksen epäselväksi osoittautuneen kohdan selventämisen voi panna vireille puhemiesneuvosto tai yksittäinen kansanedustaja, ei perustuslakivaliokunta.

Vehviläisen mukaan pöydällepanoasiaa käsiteltiin perusteellisesti puhemiesneuvoston kokouksessa perjantaina ennen eduskunnan täysistuntoa eikä Rinteen ilmoitus tullut puhemiesneuvoston jäsenille yllättäen.

– Asiasta käytiin laaja keskustelu, ja jäsenet laajasti olivat sitä mieltä, että perustuslakivaliokunnan olisi hyvä katsoa työjärjestystä.

Kaikilla oli Vehviläisen mukaan yhteinen tahto, että heillä pitää olla selkäytimessä oleva yhteinen käsitys siitä, montako kertaa asia voidaan laittaa pöydälle.

– Jos pykälämuutosta työjärjestykseen ryhdyttäisiin tekemään, esityksen siitä tekisi puhemiesneuvosto, hän lisää.