Vehreä Kar­ja­sil­ta on aarre kes­kel­lä kau­pun­kia - katso ylä­il­mois­ta kuvattu video

Vuonna 2009 Karjasilta äänestettiin yleisöäänestyksessä Suomen parhaaksi asuinalueeksi. Asukkaiden puheista välittyy rakkaus aluetta kohtaan, ja innostus säilyttää alueen henki.

Video: Kaleva

Riippumatosta vehreän pihan perältä kuuluu banjonsoittoa. Soittimen äärestä löytyy iloinen karjasiltalainen, muusikko Henry Ojutkangas.

Oikeastaan Ojutkangasta voisi kutsua Karjasillan paluumuuttajaksi, sillä jo 1970-luvulla hän asui aikansa vuokralla eräässä pihamökissä. Karjasillalle hän palasi perheineen kymmen vuotta sitten palattuaan ensin vuonna 2000 Ouluun 17 Helsingin-vuoden jälkeen.

– Tämähän on kuin kesämökki keskellä kaupunkia. Täällä olen alkanut soittaa tätä banjoakin, kun naapureita ei haittaa, toisin kuin kerrostalossa.

Ojutkangas kiitteleekin mukavia naapureita, joilta on saanut arvokkaita neuvoja esimerkiksi vanhan talon ylläpitoon. Muusikko on ollut mukana puuhaamassa myös lauantaina 8.7. pidettävää, kaikille avointa Karjasilta Blues -tapahtumaa.

– Kaikki tuollaiset tapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä, ja se on aina hyvä suuntaus. Esimerkiksi Helsingin Käpylän korttelitapahtumista on hyvä ottaa mallia.

Viime kesänä kotipihalta kaadettiin koivu, kun se alkoi osoittaa lahoamisen merkkejä.

– Siitä tuli aivan kiitettävästi puutöitä.

Ojutkankaan mielestä vanhassa talossa asuminen pihatöineen ja remontteineen on kuitenkin eräänlainen elämäntapa, ja mieluinen sellainen!

– Kiinalainen sananlasku sanoo, että puutarhanhoito on tärkeintä elämässä, eikä sekään ole niin kovin tärkeää, Ojutkangas naurahtaa.

Katso myös vanhojen kuvien galleria Karjasillasta.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.