Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Va­sem­mis­to­liit­to päätti vaihtaa puo­lue­sih­tee­riä edus­kun­ta­vaa­lien kyn­nyk­sel­lä, uudeksi puo­lue­sih­tee­rik­si va­lit­tiin Anna Mäkipää

Turkulainen Anna Mäkipää voitti tehtävää hoitaneen Mikko Koikkalaisen äänestyksessä puoluevaltuuston kokouksessa.

Helsinki

Vasemmistoliiton uudeksi puoluesihteeriksi on valittu Anna Mäkipää. Hän voitti puoluesihteerinä vuodesta 2019 toimineen Mikko Koikkalaisen äänestyksessä puoluevaltuuston syyskokouksessa Helsingissä äänin 36−19.

Mäkipää, 35, siirtyy puoluesihteeriksi vasemmistoliiton puheenjohtajan, opetusministeri Li Anderssonin erityisavustajan paikalta. Erityisavustajana Mäkipään vastuualueena on ollut lukio ja ammatillinen koulutus. Mäkipää on myös Turun kaupunginvaltuuston jäsen.

Mäkipään mukaan vasemmistoliitolla on edessään "ihan hemmetinmoinen duuni", koska kokoomus johtaa tällä hetkellä puolueiden kannatusmittauksia.

– Yhtään ääntä ei ole vielä annettu, joten meillä on kaikki mahdollisuudet vaikuttaa siihen tulokseen vielä ihan täysillä, Mäkipää sanoi puoluetovereilleen heti valintansa jälkeen.

– Niin kuin yksi ihana bändi sanoo laulussaan: kaasu pohjaan ja uusi vaihde silmään!

Vasemmistoliiton puoluesihteerin valinnan teki nyt ensimmäistä kertaa puoluevaltuusto. Puoluesihteerin tehtävä kestää puoluekokouskauden 2022–2025 loppuun saakka.

Iltapäivällä puoluevaltuuston kokouksessa on ohjelmassa puheenjohtaja Anderssonin linjapuhe. Anderssonin on määrä kertoa puheessaan vasemmistoliiton tavoitteista ensi vaalikaudelle.

Lisäksi vasemmistoliiton europarlamentaarikko Silvia Modig sekä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen antavat omat tilannekatsauksensa.

Puheiden jälkeen eduskunnan Pikkuparlamentissa pidetään tiedotustilaisuus, johon osallistuvat Andersson, uusi puoluesihteeri Mäkipää sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo.