Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Va­sem­mis­to kan­nat­taa Haa­pa­ve­den Nord­fuel-han­ket­ta kär­ki­hank­keek­si

Maakuntavaltuutettu Päivi Ollila (Kaleva 17.12./Lukijalta) väitti virheellisesti, että Haapaveden NordFuel-hanke ei kelpaisi vasemmistolle. On surullista, että Ollila lähtee tietoisesti antamaan väärää tietoa vasemmiston osalta.

Vihreät esittivät, että ”Haapaveden biojalostamohanke” muutetaan muotoon ”Kestävien biopolttoaineiden edistäminen”. Kannatimme esitystä, koska halusimme, että maakuntaohjelmassa kehitetään muitakin biopolttoaineita.

Ryhmässämme keskustelimme, että emme ole vihreiden perustelun toisen kappaleen kannalla, missä arvioitiin Haapaveden hankkeen kannattavuutta ja päästövähennysten hyötyjä. Valitettavasti tämä jäi mainitsematta puheenvuorossamme.

Sanoimme kyllä kokouksen jälkeen Ollilalle, että kannatamme Haapaveden hanketta. Silti hän tietoisena myönteisestä kannastamme väittää ihan muuta lehtien palstoilla. Tietoisesti väärä tieto lähtee herkästi elämään, ja jopa Haapaveden kaupunginjohtaja jakoi asian Twitterissä.

Vasemmisto esitti maakuntaohjelmaan mainintaa, että Oulussa sijaitsevan Sanginjoen luonnonsuojelualuetta ajettaisiin myös maakuntaohjelmassa kansallispuistoksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.