Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Va­sem­mis­to kan­nat­taa Haa­pa­ve­den Nord­fuel-han­ket­ta kär­ki­hank­keek­si

Maakuntavaltuutettu Päivi Ollila (Kaleva 17.12./Lukijalta) väitti virheellisesti, että Haapaveden NordFuel-hanke ei kelpaisi vasemmistolle. On surullista, että Ollila lähtee tietoisesti antamaan väärää tietoa vasemmiston osalta.

Vihreät esittivät, että ”Haapaveden biojalostamohanke” muutetaan muotoon ”Kestävien biopolttoaineiden edistäminen”. Kannatimme esitystä, koska halusimme, että maakuntaohjelmassa kehitetään muitakin biopolttoaineita.

Ryhmässämme keskustelimme, että emme ole vihreiden perustelun toisen kappaleen kannalla, missä arvioitiin Haapaveden hankkeen kannattavuutta ja päästövähennysten hyötyjä. Valitettavasti tämä jäi mainitsematta puheenvuorossamme.

Sanoimme kyllä kokouksen jälkeen Ollilalle, että kannatamme Haapaveden hanketta. Silti hän tietoisena myönteisestä kannastamme väittää ihan muuta lehtien palstoilla. Tietoisesti väärä tieto lähtee herkästi elämään, ja jopa Haapaveden kaupunginjohtaja jakoi asian Twitterissä.

Vasemmisto esitti maakuntaohjelmaan mainintaa, että Oulussa sijaitsevan Sanginjoen luonnonsuojelualuetta ajettaisiin myös maakuntaohjelmassa kansallispuistoksi.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.