Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi Haa­pa­ve­den bio­ja­los­ta­mo ei kelpaa Poh­jois-Poh­jan­maan maa­kun­nan kär­ki­hank­keek­si?

Maanantaina 13.12. Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto kokoontui päättämään maakuntaohjelmasta vuosille 2022–2025. Maakuntaliiton tehtävänä on vastata Pohjois-Pohjanmaan aluekehityksestä, edunvalvonnasta ja rahoituksesta sekä tehdä maakuntaa tunnetuksi ja edistää sen kilpailukykyä. Kyseessä ei siis ole mikään mitätön organisaatio.

Tämä kokous oli minulle järkytys, sillä en ollut lainkaan ajatellut, että voisimme puolueina olla ideologisesti niin kaukana toisistamme.

Kokouksessa tehtiin useita muutosesityksiä maakuntahallituksen pohjaesitykseen. Jos esitysten tavoitteena oli provosoida, niin onnittelen asianosaisia. Osui ja upposi. Toisaalta en usko, että maakuntavaltuustossa esityksiä tehdään vain provokaatiotarkoituksessa, vaan ryhmät oikeasti ovat asiansa takana.

Mikä kokouksessa sai sitten sai haapavetisen karvat pystyyn? Maakuntaohjelmassa on kautta aikojen nostettu ylös alueellisia kärkihankkeita, joiden joukossa tulevalla ohjelmakaudella on myös Haapavedelle suunnitteilla oleva bioetanolitehdas, NordFuel.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.