Pääkirjoitus: Oulukin tar­vit­see mo­ni­toi­mia­ree­nan, mutta liial­li­nen vil­kui­lu Tam­pe­reen suun­taan voi johtaa yli­mi­toi­tet­tuun rat­kai­suun

Jääkiekko: Tors­tai­na Veini Veh­vi­läi­nen haluaa sy­ven­tää Kärp­pien ah­din­koa tor­ju­mal­la kaikki lau­kauk­set

Mielipiteet: Älä riko leik­ki­puis­to­ja, ra­hoil­la saisi keinuja ja tram­po­lii­ne­ja, toivoo 5. luok­ka­lai­set

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Var­mis­te­taan, että Suomi toimii poik­keus­olois­sa­kin – huol­to­var­muus tar­koit­taa paitsi ma­te­riaa­lien toi­mi­tus­var­muut­ta, myös laa­jem­min teol­li­sen osaa­mi­sen ja tuo­tan­to­ka­pa­si­tee­tin yl­lä­pi­toa

Elämme keskellä poikkeuksellista aikaa. Suomi on hakemassa turvaa Nato-jäsenyydestä. Kun Venäjä käy kansainvälisen oikeuden perusperiaatteita ja normistoa monella tavalla rikkovaa hyökkäyssotaa Ukrainassa, ovat pandemian jo ennestään sekoittamat globaalit toimitusketjut myllerryksessä. Raaka-aineiden ja erilaisten komponenttien ja tuotantopanosten hinnat ovat jyrkässä kasvussa.

Epävarmuuden aika tulee jatkumaan. Globaalit toimitusketjut rakentuvat uudelleen ja asettuminen normaalioloihin, joissa toimitusajat, saatavuus ja hinnoittelu olivat ennustettavia, tulee kestämään pitkään, ehkä vuosia.

On myös odotettavissa, että Suomen Nato-hakemuksen jälkeen Venäjä tulee harjoittamaan erilaista häirintää Suomea kohtaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.