Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Var­hais­pe­ru­nan kysyntä on ollut tänä vuonna ta­va­no­mais­ta suu­rem­paa – poh­joi­ses­sa sesonki on vasta aluil­laan

Varhaisperunat ovat maistuneet kuluttajille tänä kesänä. Arkistokuva.
Varhaisperunat ovat maistuneet kuluttajille tänä kesänä. Arkistokuva.

Varhaisperuna on maistunut suomalaisille tänä kesänä sen verran hyvin, että osassa Oulun seudun ruokakauppoja on ollut hetkittäin tarjolla vain ei-oota. Esimerkiksi K-supermarket Liminganportissa perunan osalta ilmeni saatavuusongelmia juhannuksen aikoihin kesäkuun loppupuolella.

Nyttemmin tilanne on normalisoitunut, kun myyntiin on saatu myös paikallista varhaisperunaa, kertoo kauppias Suvi Lehtinen.

– Tosin aivan niin paljon ei sitäkään pystyä vielä toimittamaan kuin haluttaisiin tilata, Lehtinen jatkaa.

Viljelijä, toimitusjohtaja Klaus Karjula Lännentilalta Lumijoelta kertoo, että varhaisperunan satokausi on vasta alkamassa tällä korkeudella Suomea. Tilan varhaisperunoita myydään Pohjois-Suomen ruokakaupoissa Lappia myöten. Päämarkkina-alue on Oulun ja Raahen seuduilla.

– Viime  viikko oli ensimmäinen kokonainen viikko, jolloin meidän varhaisperunaamme saatiin kauppoihin. Tällä hetkellä menee myyntiin kaikki mitä saadaan nostettua ylös – ja enemmänkin menisi, Karjula sanoo.

– Varhaisperunalla  tuntuu olevan kova kysyntä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.