Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Van­hus­pal­ve­lu­jen hoi­ta­ja­mi­toi­tus on jäänyt ta­ka-alal­le ko­ro­na­pan­de­mian vuoksi

Vanhuspalvelujen hoitajamitoitus on jäänyt täysin taka-alalle koronapandemian vuoksi. On hienoa, että hoitajamitoitus 0,7 saatiin vihdoin maaliin. Totuus on, että vuonna 2023 ei asia ole kunnossa, jos valtiovalta, ammattiyhdistysliike ja työnantajapuoli eivät ratkaise ongelmaa millä saadaan hoitajakoulutukseen hakeutuvat kiinnostumaan vanhustenhoidosta. Ala on erittäin raskas ja vastuullinen sekä pienipalkkainen.

"Henkilökuntaa pitää palkata hoitajien avuksi hoitamaan siivous ja ruokahuolto, jotta hoitajat saavat keskittyä koulutustaan vastaavaan toimintaan."

Hoitajia tarvitaan paljon, jos mitoitus on tarkoitus olla kunnossa 2023. Nykyisistäkin hoitajista on eläköitymässä moni sekä alanvaihtoa harkitsee yhä useampi, juuri raskaan ja henkisesti kuormittavan työn vuoksi. Palkka on yksi houkutin ja sitä olisi syytä korjata pikaisesti. Kustannukset nousevat, mutta jos hoitajia ei saada alalle, on nykyisten ja tulevien päättäjien turha odottaa hoitoa itselleen, likaisina ja yksin saavat hoitokodin nurkassa istuskella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.