Häirintä: Oulun yli­opis­to aloit­taa sel­vi­tys­työn opis­ke­li­ja­edus­ta­jien koh­te­lus­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Van­hus­pal­ve­lui­ta ke­hi­tet­tä­vä ko­ko­nai­suu­te­na, ikä­ih­mi­sen osal­li­suut­ta hoi­dos­taan päät­tä­mi­seen tulee lisätä

Eri mediat ovat vaalikonekysymyksissään meille aluevaaliehdokkaille nostaneet esiin myös vanhuspalvelut. Yksi väittämä oli ”Vanhusten hoivassa pitäisi siirtää painopistettä edelleen kotihoidon puolelle”. Miten sinä vastaisit tähän?

Oma vastaukseni on, että ikäihmisten palveluita on kehitettävä kokonaisuutena ei yksinomaan kotihoitoa lisäten. Pitää hyväksyä, että joskus ympärivuorokautinen hoiva on ikäihmiselle kotia parempi paikka. Vanhuspalveluiden kehittämisessä pitää tehdä nykyistä enemmän ja systemaattisemmin työtä sen eteen, että yhteiskunnalla on turvaverkko tarjota ikäihmiselle myös silloin, kun hän ei enää selviä kotona.

Toimin itse ison kunnan perusturvajohtajana vuosina 2000–2010 sitoutuen täysin vanhuspalvelujen laitosvaltaisuuden purkamiseen, kevyempien asumispalvelujen rakentamiseen ikäihmisille sekä kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kehittämiseen.

Olen suhtautunut myönteisesti ja edistänyt yksityisen palvelutuotannon rakentumista julkisten asumispalveluiden rinnalle erityisesti ympärivuorokautisen asumisen osalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.