Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Van­hoil­lis­les­ta­dio­lais­ten kes­kus­jär­jes­tö jul­kis­ti kan­nan­oton kris­til­li­ses­tä avio­lii­tos­ta: "Kirk­koa roh­kais­taan au­to­no­miaan"

Kannanottoa on työstetty viime syksystä. Yhteiskunnassa puhututtavat sukupuolivähemmistöjen asiat liikkuvat myös vanhoillislestadiolaisyhteisön laajemmissa keskusteluissa.

Paneelikeskusteluun osallistuivat (vasemmalta) Harri Vähäjylkkä, Minna Nieminen, Salla Saarimaa, Matti Taskila ja Valde Palola.
Paneelikeskusteluun osallistuivat (vasemmalta) Harri Vähäjylkkä, Minna Nieminen, Salla Saarimaa, Matti Taskila ja Valde Palola.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) esitti kristillistä avioliittoa koskevan kannanilmaisunsa torstain infotilaisuudessa Reisjärven kristillisellä opistolla. Kannanilmaisua on työstetty SRK:n kokouksissa vuoden 2020 elokuusta lähtien.

"Raamatun mukaan avioliitto liittyy Jumalan luomistyöhön. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi ja sääti heidän välilleen avioliiton. Tämän Vapahtajamme Jeesus Kristus itse vahvisti (Matt. 19:4-6). Siksi avioliitto on pyhä, Jumalan antama kutsumus. Avioliittoon liittyy Jumalan antama tehtävä kasvattaa uutta sukupolvea", kannanilmaisussa todetaan.

Kannanilmaisu katsoo kristillisen avioliiton näin tarkoittavan vain nais- ja miessukupuolisten yksilöiden välille solmittavaa liittoa. Sukupuolivähemmistöihin ilmaisussa viitataan kuitenkin sallivasti.

"Ketään ei tule kohdella väärin tai syrjiä minkään ominaisuuden perusteella. Jokainen ihminen on lähimmäisemme, näkemyksistään tai valinnoistaan huolimatta."

Kannanilmaisun luki tilaisuudessa ääneen SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila. Luennan jälkeen paneelille esitettiin kysymyksiä. Paneelin jäseniä olivat SRK:n viestintäpäällikkö Harri Vähäjylkkä sekä vanhoillislestadiolaisyhteisön jäsenet lähihoitaja Salla Saarimaa, talousvastaava Minna Nieminen ja kenttärovasti Valde Palola.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.