Van­hal­la py­sä­köin­ti­li­puk­keel­la Ki­vi­sy­dä­mes­tä huikea park­ki­mak­su

Kivisydämen asiakkaalta perittiin 31 minuutin pysäköinnistä 339 euroa. Kivisydämen parkkiautomaattiin ei pidä laittaa vanhaa pysäköintilipuketta.

Vanhalla pysäköintilipukkeella irtosi Kivisydämestä huikea parkkimaksu, kun 31 minuutin pysäköinnistä perittiin 339 euroa. Vanhalla pysäköintilipukkeella irtosi Kivisydämestä huikea parkkimaksu, kun 31 minuutin pysäköinnistä perittiin 339 euroa. Kivisydämen asiakkaalta perittiin 31 minuutin pysäköinnistä 339 euroa.
Vanhalla pysäköintilipukkeella irtosi Kivisydämestä huikea parkkimaksu, kun 31 minuutin pysäköinnistä perittiin 339 euroa.
Vanhalla pysäköintilipukkeella irtosi Kivisydämestä huikea parkkimaksu, kun 31 minuutin pysäköinnistä perittiin 339 euroa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kivisydämen asiakkaalta on peritty 31 minuutin pysäköinnistä 339 euroa. Asiakas epäilee, että tämä johtuu siitä, että hän on laittanut pysäköintiautomaattiin vahingossa vanhan pysäköintilipukkeen aiemmalta Kivisydämen käyntikerralta.

Oulun Pysäköinti Oy:n toimitusjohtajan Jouni Anttilan mukaan automaattiin voi tosiaan työntää vanhan pysäköintilipukkeen ja laite hyväksyy sen. Liput eivät mitätöidy käytön jälkeen, ja virheen mahdollisuus maksun määräytymisessä on olemassa.

– Mainitulle epäkohdalle ei ole tällä hetkellä laiteteknisesti tehtävissä mitään. Olemme esittäneet asiasta pyynnön laitevalmistajalle. Systeemi ei ole niin fiksu kuin suotavaa olisi, Anttila sanoo.

Laitetoimittajan vaihdostakaan ei hänen mukaansa olisi apua.

Anttila ei moiti asiakkaita, asiakkaiden on vain oltava tarkkoina. Automaatista saa myös halutessaan varsinaisen kuitin pysäköinnistä ja se kannattaa ottaa.

Muitakin vastaavia tapauksia on ollut, joissa on selvitetty tilannetta, joissa Kivisydämen asiakkaan mielestä parkkimaksuja on veloitettu liikaa.

Kertapysäköintilipukkeita ei kerätä portilla pois, koska Oulussa on haluttu käyttää edistyksellistä autojen kameratunnistusjärjestelmää, joka helpottaa Kivisydämestä poistumista. Samalle kortille tehdään myös viikkolipukkeet ja se on yksi vaikuttava tekijä.

Kivisydämen asiakkaalta perittiin 31 minuutin pysäköinnistä 339 euroa.
Kivisydämen asiakkaalta perittiin 31 minuutin pysäköinnistä 339 euroa.