Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha opis­ke­lup­ro­jek­ti työl­lis­tää yhä neljä – ko­ti­mai­siin brän­dei­hin eri­kois­tu­nut Kure Store on sei­so­nut Hal­li­tus­ka­dul­la pian neljä vuotta

Opiskelijoiden tiimiyrityksestä alkunsa saanut suomalaisten merkkien vaateliike Kure jäi elämään, vaikka nuoret yrittäjät valmistuivat.

Emma Pasanen (vas.), Hannu Laukkanen ja Jenni Santaniemi perustivat Kuren osana opintojaan. Huhtikuussa liike täyttää neljä vuotta.
Emma Pasanen (vas.), Hannu Laukkanen ja Jenni Santaniemi perustivat Kuren osana opintojaan. Huhtikuussa liike täyttää neljä vuotta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Hallituskatu 30:n oven saranoita eivät alennusmyynnit rasita.

Paikalla huhtikuussa neljä vuotta sijainnut vaateliike Kure polkee pikamuodin vastavirtaan ja keskittyy kotimaisiin merkkeihin – pienimmillään yhden hengen harrastusmaiseen tuotantoon.

Perustajajäsen Hannu Laukkanen kertoo, että kivijalkaliike kannattaa hyvin nykyaikanakin. Merkityksellistä on alusta saakka toiminut selkeä konsepti.

Verkkokaupan rooli on kuitenkin korostunut etenkin vaikeina aikoina. Keväällä liike oli koronan vuoksi kokonaan suljettuna.

– Sanoisin, että normaalisti verkon myynti on 20–40 prosenttia kaikesta myynnistä. Ehdottomasti se on niin päin, että kivijalka on ollut vetävin, Laukkanen vertaa.

Verkkokauppa saattaa kilpailla helppoudella ja halvoilla hinnoilla, mutta kivijalkaliikkeillä riittää kannattajansa.

– Mitä asiakkaiden kanssa rupattelee, moni sanoo mielellään ostavansa kivijalasta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.