Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha Kaleva: Yli­vies­ka­lai­nen puuk­ko­junk­ka­ri, ih­mis­ten kauhu, karkasi mat­kal­la Oulun lää­nin­van­ki­laan

Kaleva 1.10.1920. Vanki karannut. S. k. 28 p. tuomitsi kihlakunnan oikeus Ylivieskalaisen itsellisen E.L:n Siewin pitäjän Siewin kylästä – seudun puukkojunkkarien pääpukarin – pahoinpitelystä, wiinanmyynnistä ja juopumisesta 2 wuodeksi 3 kuukaudeksi kuritushuonewankeuteen, passitettiin hänet Oulun lääninwankilaan wietäwäksi.

S. k. 29 p. karkasi tuo ihmisten kauhu Yliwieskan wanginkuljettajatalosta. L on pienoinen, 26–28 wuoden ikäinen, waaleawerinen ja hiuksinen, sini-silmäinen parraton mies, puettuna sinertäwään sewiotti-pukuuun paulakengät jaloissaan.

Moni olisi hywin kiitollinen, jos tämä puukkojunkkari saataisiin kiinni.

Tiede ja Elämä. Tämän loistavasti kuvitetun eurooppalaisen suurteoksen 10:s vihko on ilmestynyt 96 ison sivun kokoisena ja sisältäen 104 kuvaa niistä monet kymmenet koko sivun kuvia.

Vaihtelevassa sisällössä kerrotaan uudenaikaisista sähköparannusmenetelmistä, syvämeritutkimuksesta, erinomaisen huvittava kirjoitus liikkeiden ja lihastoiminnan valokuvaamisesta (kronofotografiasta), jaloimmasta metsänriistasta ja sen hävittämisestä sukupuuttoon, värillisistä elävistä kuvista, ultravioletin valon vaikutuksesta elämään, sammalten hyödyistä ja merkityksestä luonnossa, Amerikan maanviljelyksen suuremmoisesta kehityksestä ja näköaloista j.n.e.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.