Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Vanha Kaleva: Tor­nio­joen jäiden mukana lipui muu­ta­mia latoja ja sauna

Kaleva 10.5.1922. Eduskunnan puhemiesneuvosto kokoontui maanantaina laatimaan työsuunnitelmaa jälelläolevaksi istuntokaudeksi. Puhemiesneuvosto päätti ehdottaa, että seuraavat asiat ensi sijassa käsiteltäisiin: puntalaina, kauppa- ja kaapelisopimus Viron kanssa, valtiopäiväjärjestys, Lex Kallio, Lex Pulkkinen, papiston ja lukkarien palkkauskysymykset ja ruutitehtaan perustaminen.

Tornionjoki purkaa jäitään

Eilispäivän kuluessa varsinkin iltapäivällä alkoi Tornionjoki purkaa jäitä suuremmalla voimalla. Koko eilisen iltapäivän tuli jäitä alas aivan joen täydeltä. Ainakaan klo 5:teen mennessä ei jäiden tulo ollut Tornion kaupungin tienoilla kuitenkaan aiheuttanut mitään haittoja. Ruotsalaiset olivat näet saaneet toissapäivän kuluessa lopultakin ammutuksi hajalle rautatiesillan luo syntyneen ruuhkan, joten jäät ovat päässeet vapaasti solumaan alas. Pelättiin kuitenkin jäiden ruuhkaantuvan uudelleen, jolloin rantaseudut ovat vaarassa, kun vesi muutenkin on korkealla.