Luitko jo tämän: Junalla Li­min­gas­ta Ouluun ja ase­mal­ta pyö­räl­lä töihin

Voimanosto: Al­zhei­me­rin tauti py­säyt­ti kem­pe­le­läi­sen voi­ma­mie­hen

Pääkirjoitus: Iranin rohkeat naiset tar­vit­se­vat kaiken tuen

Tilaajille

Vanha Kaleva: Rus­ket­tu­nut pre­si­dent­ti kii­reh­ti SALT-neu­vot­te­luis­ta hiih­tä­mään Kuu­sa­moon

Presidentti Urho Kekkonen kehotti kysymään heiltä, kun toimittajat kysyivät häneltä, miten SALT-neuvotteluissa 28.3.1972 Helsingissä oli edetty.
Presidentti Urho Kekkonen kehotti kysymään heiltä, kun toimittajat kysyivät häneltä, miten SALT-neuvotteluissa 28.3.1972 Helsingissä oli edetty.
Kuva: Pressfoto/Kalevan arkisto

Kaleva 31.3.1972. Tasavallan presidentti viettää pääsiäisen Kuusamon maisemissa, Säkkilänvaaran Tikkuniemessä. Rusketus kasvoillaan hän hyppäsi ketterästi kiirastorstain aamuna sinisestä erikoisvaunustaan Oulun asemalaiturille. Toppatakin väri oli sininen, jalassa mustat suorat housut. Tasavallan päämies oli niin vetreän näköinen, että hän olisi voinut oitis astua suksille. Matka jatkui Oulun asemalta kuitenkin hetimiten kohti Kuusamoa. Siellä on tukikohtana Pohjolan Kaapeli Oy:n maja, missä puissakin on ulkovalaistus.

Presidentti Urho Kekkosen matkaseurueena on tämänkeväisellä hiihtomatkalla Nokia Oy:stä vuorineuvos Björn Westerlund rouvineen, pääjohtaja Gunnar Korhonen rouvineen, adjutantti kenraali Urpo Levo sekä ylijohtaja Kalervo Hentilä, joka kulki omia teitään Kuusamoon. Presidentin erikoisvaunu oli liitetty Ouluun kello 7.49 saapuneeseen yöpikajunaan.