Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha Kaleva: Pa­pe­ri­työ­läi­set esit­tä­vät Toppila Oy:n kan­sal­lis­ta­mis­ta Oulussa

Paperimiehet ja rakennustyöläiset vaativat kokouksessaan Otto Karhin puistossa Oulussa palkankorotuksia. SAK:n johtoa syytettiin tehottomuudesta.
Paperimiehet ja rakennustyöläiset vaativat kokouksessaan Otto Karhin puistossa Oulussa palkankorotuksia. SAK:n johtoa syytettiin tehottomuudesta.
Kuva: Risto Rasila/Arkisto

Kaleva 6.4.1973. Työehtosopimusneuvottelujen kiirehtimiseksi käynnistetyn lakkoaallon huippu sattui torstaina (5.4.1973) rakennusalalle. Rakennustyöläiset olivat liittokohtaisessa lakossa koko päivän.

Myös metallimiehet järjestivät useilla työpaikoilla, muun muassa Rautaruukilla, muutaman tunnin työnseisauksia. Näitä lakkoja ei kuitenkaan järjestänyt Metalliliitto, vaan ne olivat työpaikkakohtaisia. Metalliliiton lakkopäiväksi on määrätty ensi maanantai. Tänään ovat lakkovuorossa elintarviketyöntekijät.

Keskiviikkona pysähdyksissä olleet Pohjois-Suomen puunjalostuslaitokset olivat torstaina jo käynnissä Toppila Oy:n tehdasta lukuun ottamatta. Työntekijäpuoli aikoo lähettää eduskunnalle kirjelmän, jossa esitetään ulkomaisella pääomalla rahoitettujen yhtiöiden ottamista valtion haltuun. Toppila Oy on pääasiassa englantilaisten rahoittama.

Toppilan pääluottamusmies Kalle Huotari toivoi Oulussa järjestetyssä Paperiliiton jäsenten ja rakennustyöläisten kokouksessa, että Paperiliitto saisi nopeasti aikaan sopimuksen, jotta Toppila Oy:n seisaus voitaisiin lopettaa. Hän epäili, että Toppila on pantu murtamaan työläisten vaatimuksia.

Neuvostavastaisuutta ei voi estää sensuurilla

Hallituksella on verrattain vähäiset mahdollisuudet puuttua jälkikäteenkään kirjoitteluun, joka loukkaa Neuvostoliittoa sekä Suomen ja Neuvostoliiton välisiä ystävällisiä suhteita.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.