Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vanha Kaleva: Kor­keus­hyp­pää­jä ylitti haa­mu­ra­jan uudella flop­paus­tyy­lil­lä

Oulu palkkasi heinäkuussa 1973 yhdeksän uimaopettajaa uimakouluihin. Pasi Kurteliuksen koulutettavana Tuirassa oli yhteensä noin 90 lasta.
Oulu palkkasi heinäkuussa 1973 yhdeksän uimaopettajaa uimakouluihin. Pasi Kurteliuksen koulutettavana Tuirassa oli yhteensä noin 90 lasta.
Kuva: Kalevan arkisto

Kaleva 13.7.1973. Korkeushypyssä saavutettiin keskiviikkoiltana (11.7.1973) haamuraja 230. Näyttämönä oli Münchenin olympiastadion ja hyppääjänä 19-vuotias amerikkalainen Dwight Stones.

Samalla stadionilla jenkkinuorukainen saavutti viime syyskuussa olympiapronssia tuloksella 221. Nyt hän ylitti floppaamalla 230.

Aivan kuten viimeksikin, Stones selvitti ratkaisukorkeuden kolmannella yrityksellään. Seuraavat tavoitteet ovat ME 240 ja Montrealin olympiakulta.

– Tämä on minun stadion, hän riemuitsi kunniakierroksellaan, kun 20 000 ihmistä osoitti suosiotaan.

Stonesilla on pituutta 196 cm ja painoa 77 kg. Hän on syntynyt Suomen itsenäisyyspäivänä 1953.

Korkeushypyn entinen maailmaennätys 229 oli amerikkalaisen Pat Mazdorfin nimissä. Hän saavutti tuloksen 3. heinäkuuta 1971 Berkeleyssä maaottelussa Neuvostoliittoa vastaan.

Stones ei hyppää Neuvostoliitto-ottelussa Minskissä vajaan kahden viikon kuluttua. Hän kilpailee edustamansa Pacific Coast Clubin mukana Pohjoismaissa. Juhannuksena hän ylitti Saarijärvellä 220. ME-tulos syntyi maaottelussa Länsi-Saksaa vastaan.

Uusi ME-mies hyppää myös Oulussa

Yhdysvaltain Dwight Stones hyppää Oulussa Pyrinnön järjestämissä yleisurheilun Polar-Games -kilpailuissa heinäkuun 24. päivänä. Stones ylitti keskiviikkona kaikkien korkeushyppääjien tähänastisen unelman 230 senttiä USA:n ja Länsi-Saksan maaottelussa.

Korkeushypyssä on mukana lisäksi Iisalmen Asko Pesonen yrittämässä jälleen parantaa Suomen ennätyslukemia. Viimeksi Meskus-kisoissa Pesonen pääsi kokeilemaan 218 senttiä, mutta sillä kerralla se oli liikaa.

Sähköauton nopeus 35 kilometriä tunnissa

Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin ilmestyy 10 ensimmäistä sähkökäyttöistä kuorma-autoa. Ne on suunnitellut sähköteollisuuden tieteellinen tutkimuslaitos.

Kuorma-autojen kantokyky on 700 kiloa, nopeus 55 km/t, akun kertalataus riittää 80 kilometrille. Budapestin ilman puhtautta valvova komitea on jo nimennyt ne yritykset, joiden tavarat kuljetetaan myymälöihin sähköautoilla.

Kansainvälisillä messuilla Budapestissä esiteltiin myös sähkökäyttöinen henkilöauto, jonka nopeus on 35 km/t.

Kioskityttö toivoo linjuritutun tapaamista

Tapasimme 11.7. linjurissa. Tule 14.7. kello 20.30 samaan Baariin missä viimeksi juttelimme. Ent. kioskityttö. (Ilmoitus Henkilöasiat-palstalla Kalevassa)