Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha Kaleva: Kemissä ko­his­tiin pa­heel­li­sek­si väi­te­tys­tä dis­ko­tee­kis­tä

KALEVA 14.11.1970. Tänä syksynä avatusta Kemin diskoteekistä – nuorison kokoontumis- ja vapaa-ajan viettopaikasta – on monien kaupunkilaisten mielissä tullut todellinen paheiden pesä. Aivan yleisesti kerrotaan, että tässä poliisilaitoksen vieressä olevassa rakennuksessa harrastetaan huumausaine- ja sukupuoliorgioita. Mutta onpa poliisikin puuttunut asiaan, tehnyt yllätysratsian ja pidättänyt ainakin kaksi tyttöä. – –

Diskoteekin isäntä Vesa Ketolainen sekä asiakkaat Jouni Riihijärvi, Seppo Kivelä ja Heikki Immonen istuvat diskon lukunurkkauksessa ja naureskelevat huhuille.

Mutta ei kai savua ilman tulta?

"Onhan meillä täällä poliisi käynyt", myöntää Vesa Ketolainen auliisti. "Komisario Ikäheimo tuli kerran työstä lähdettyään pistäytymään ja katsottiin, millaista täällä on. Juotiin kahvit ja kierrettiin talo. Minä luulen, että siitä ne pidätysjutut ovat lähteneet liikkeelle."Neuvostoliittolainen ulkopoliittinen aikakauslehti Novoje Vremja julkaisi perjantaina Suomen poliittisia oloja käsittelevän artikkelin, joka oli sävyltään yksi kärkevimmistä kirjoituksista, mitä Neuvostoliiton lehdistö on julkaissut Suomesta.

Seuraavassa otteita Novoje Vremjan kirjoituksesta:

"Suomen radion käyttö Neuvostoliiton ja kommunisminvastaisessa propagandassa oikeistovoimien taholta on huomattavasti voimistunut. Kirjaimellisesti heti Neuvostoliiton ja Suomen sopimuksen tultua eduskunnassa hyväksytyksi radio aloitti Suomen työväenliikkeen luopion Arvo Tuomisen muistelmasarjan lähettämisen. – – "

"Suomen taantumusvoimat, joiden toiminnassa maaseudun puolueen johtajalla V.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.