Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Val­vi­ral­le huo­mau­tus Poh­jo­la­ko­din val­von­nan lai­min­lyön­nis­tä – Apu­lai­soi­keu­sa­sia­mies: Epä­koh­dat olisi pitänyt sel­vit­tää pe­rus­teel­li­ses­ti

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on saanut eduskunnan apulaisoikeusasiamieheltä Maija Sakslinilta huomautuksen.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on saanut eduskunnan apulaisoikeusasiamieheltä Maija Sakslinilta huomautuksen.

Sakslin katsoo, että Valvira on laiminlyönyt sijaishuollon ja erityisesti rajoitustoimenpiteiden valvonnan Pohjolakotiin liittyvässä asiassa.

– Menettely on myös saattanut vaarantaa muiden Pohjolakodissa sijoitettuna olevien lasten oikeuksia, päätöksessä todetaan.

Lue myös: Muhoslaisesta koulukodista löytyi laittomia, mie­li­val­tai­sia ja nöyryyttäviä käytäntöjä – Oi­keus­asia­mies selvittää valvontaa, koulukoti kiistää laittomuudet

Apulaisoikeusasiamies havaitsi huhtikuussa 2018 Pohjolakotiin tekemällään yllätystarkastuksella useita lakiin perustumattomia, mielivaltaisia ja lapsia nöyryyttäviä käytäntöjä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.