ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Val­tio­va­rain­mi­nis­te­riön sääs­tö­eh­do­tuk­set ovat kylmää kyytiä lap­si­per­heil­le

Valtiovarainministeriö julkaisi 6.3. tuttuun tapaansa juuri eduskuntavaalien alla ehdotuksensa julkisen talouden tasapainottamistoimista. Pelastakaa Lapset on huolissaan lyhytnäköisistä leikkausehdotuksista, jotka kohdentuvat pienituloisiin ja lapsiperheisiin. Ministeriön on perusteltava esittämiään toimenpiteitä niin, että tulee näkyväksi, millainen lapsivaikutusten arviointi on niitä ohjannut.

Valtiovarainministeriö ehdottaa nyt monia suoraan perheiden toimeentuloa heikentäviä toimia, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen korottamista, asumistuen heikentämistä, työttömyysturvan lapsikorotuksen poistamista, lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen poistamista ja sisarkorotuksista luopumista, monien sosiaalietuuksien indeksisidonnaisuuksien poistamista, ruoan ja lääkkeiden arvonlisäverojen korotuksia sekä varhaiskasvatusmaksujen korottamista.

"Vaadimme vaalitavoitteissamme lapsilisän sitomista uudelleen indeksiin sekä lapsilisäjärjestelmän rakenteellista uudistamista."

Suomessa elää köyhyydessä 122 000 lasta. Suomi on toistuvasti saanut muun muassa Euroopan neuvostolta ja YK:lta moitteita riittämättömästä perusturvan tasosta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.