Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Val­tio­neu­vos­tos­sa va­ro­toi­met käyt­töön Haa­vis­ton ko­ro­na­tar­tun­nan vuoksi – Seiska: Sanna Marin juhli yöe­lä­mäs­sä, vaikka tiesi ul­ko­mi­nis­te­rin tar­tun­nas­ta

Helsinki
Ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr.) todettiin lauantaina koronavirustartunta. Arkistokuva.
Ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr.) todettiin lauantaina koronavirustartunta. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen Mauri Ratilainen

Valtioneuvostossa on otettu käyttöön varotoimet ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) lauantai-iltana saaman positiivisen koronatestituloksen vuoksi, kertoo valtioneuvoston viestintäosasto.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja on ohjeistanut ministereitä ja eräitä virkamiehiä välttämään kontakteja toistaiseksi. Lisäksi heidät on ohjeistettu hakeutumaan koronatestiin ennen lähityöhön palaamista. Kontaktien välttämisen vuoksi joidenkin ministerien lähipäivien ohjelmaan tulee muutoksia.

– Eduskuntaa on informoitu asiassa ja muita ulkoministerin kanssa tekemisissä olleita tahoja on tavoiteltu julkisen tiedottamisen lisäksi myös suoraan, valtioneuvoston viestintä kertoo tiedotteessaan.

Seiska: Marin juhli yöelämässä

Seiska-lehden mukaan pääministeri Sanna Marin (sd.) juhli Helsingin yöelämässä lauantaina. Tätä ennen pääministeri oli omien sanojensa mukaan saanut tietää ulkoministeri Haaviston koronatartunnasta. Hän kertoi itse asiasta Twitter-tilillään sunnuntai-iltana.

Seiska-lehden tietojen mukaan Marin olisi ollut kahdessa eri ravintolassa yhteensä useiden tuntien ajan ja isomman seurueen kanssa.

Esimerkiksi työministeri Tuula Haatainen (sd.) ilmoitti sunnuntaina jäävänsä varotoimena pois maanantain EU-ministerineuvoston kokouksesta.

Jääkiekko-ottelussa ilman maskia

Hallitus oli viimeksi koolla perjantaina. Valtioneuvoston linnan tiloissa pidetyissä kokouksissa on voimassa suositus käyttää maskia.

Haavisto vieraili perjantai-iltana seuraamassa Tampereen uuden areenan avausottelua Tapparan ja Ilveksen välillä. Aamulehdessä julkaistussa kuvassa ministeri oli muun seurueen tavoin ilman kasvomaskia.

STT ei tavoittanut Haaviston esikuntaa sunnuntaina kommentoimaan ministerin maskittomuutta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus on, että maskia käytetään julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia ihmisiä.

Haavistolla kaksi rokotetta

Valtioneuvosto tiedotti Haaviston koronatartunnasta lauantai-iltana. Ministerin kerrottiin olevan oireeton ja hänen työskentelevän toistaiseksi etänä kotoaan käsin.

Tartunta tuli ilmi, kun Haavisto kävi koronatestissä työmatkaa varten. Matka on nyt peruuntunut.

Haavisto on saanut kaksi koronarokotetta.


Kello 23.22: Lisätty Sanna Marinin juhlimisesta kertovat tiedot.