Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Valtion ei kannata käyttää enempää ve­ro­ra­ho­ja di­gi­henk­ka­rei­hin, ra­ha­rei­kiä löytyy var­mas­ti muual­ta­kin

Hallitusneuvotteluissa etsitään kuumeisesti säästö- ja leikkauskohteita. Kesken jäänyt hanke digitaalisen henkilötunnuksen kehittämisestä on kohde, johon ei tarvitse kaataa enempää veronmaksajien rahoja. Se kannattaa haudata lopullisesti. Julkista rahaa digihenkkareihin ei ole enää syytä tuhlata, koska yksityisellä sektorilla on jo kehitetty sähköistä henkilöllisyystodistusta vastaava ratkaisu.

"Digitalisaation edistäminen on tärkeää, mutta tulevan hallituksen tulee harkita tarkkaan, millaisia hankkeita kannattaa kehittää verovaroin ja missä yksityinen sektori onnistuu parhaiten."

Marinin hallituskaudella Digi- ja väestötietovirasto valmisteli digitaalisen henkilöllisyystodistuksen käyttöönottoa. Sitä koskevaa lainsäädäntöä ei ehditty saada päätökseen ennen eduskuntavaaleja.

Tavoitteena oli tarjota valtion kehittämä sähköinen tunnistautumisväline ja mobiilisovelluksella toimiva henkilöllisyystodistus nykyisten tunnistautumismenetelmien sekä fyysisten henkilökorttien rinnalle. Digihenkkareiden piti tulla käyttöön kuluvan vuoden alussa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.