Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Valtava lu­mi­kuor­ma putosi hallin katolta tielle Top­pi­lan­sal­mes­sa, alle jäi autoja ja kaksi ihmistä louk­kaan­tui lie­väs­ti – Pe­las­tus­lai­tos: Katu sul­jet­tu, alueel­la on hen­gen­vaa­ra

Siilotie on suljettu hallin kohdalta. Katolla on vielä suuri lumikuorma, joka voi pudotessaan olla hengenvaarallinen.
Siilotie on suljettu hallin kohdalta. Katolla on vielä suuri lumikuorma, joka voi pudotessaan olla hengenvaarallinen.
Kuva: Teija Soini

Käytöstä poistetun teollisuushallin katolta alas vyörynyt lumimassa aiheutti vaaratilanteen ja rusikoi autoja Oulun Toppilansalmessa Siilotiellä torstaina iltapäivällä.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että lumet tulivat kertarytinällä alas noin puolelta hallin katon lappeelta. Lape on kooltaan noin 15 metriä kertaa 110 metriä.

Siilotielle oli tapahtuma-aikaan pysäköitynä noin kymmenkunta autoa. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että osa autoista siirtyi lumen voimasta useita metrejä sivuun. Kaksi henkilöä oli lähellä jäädä lumimassan alle, mutta he ehtivät juuri siirtymään autoon pois lumen alta.

– Hengenlähtö oli lähellä, pelastuslaitokselta kommentoidaan.

Kaksi henkilöä sai tilanteessa lieviä vammoja rikkimenneen auton lasin lasinsiruista. He olivat tapahtumahetkellä pysäköidyssä autossa.

Koko Siilotie on suljettu teollisuusrakennuksen korttelin kohdalta. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että vaara-alueelle jäi vielä autoja. Niitä ei voida hinata pois paikalta, sillä alueelle olisi liian vaarallista mennä kiinnittämään hinausvaijeria autoon. Katon lappeelle jäi vielä noin puolet lumikuormasta.

Katu on lumikuorman vaarallisuuden vuoksi suljettuna siihen saakka, kunnes lumet saadaan pudotettua katolta tai ne putoavat sieltä itsestään. Pelastuslaitokselta painotetaan, ettei alueelle tule missään nimessä mennä, sillä paikalla on valtavan lumimassan vuoksi hengenvaara.