Ilmastonmuutos: Ra­port­ti: Ete­lä-Suo­mes­sa lunta ja pak­ka­sia esiin­tyy jat­kos­sa yhä har­vem­min, poh­joi­ses­sa lu­mi­mää­rä voi jopa li­sään­tyä

Rakentaminen: Ter­veel­li­sem­piä ja tur­val­li­sem­pia ra­ken­nuk­sia luvassa - Oulussa aloi­te­taan ra­ken­nus­ter­veys­tee­man DI-kou­lu­tus

Pääkirjoitus
Tilaajille

Val­ko-Ve­nä­jän Lu­ka­šen­ka ta­ker­tuu val­taan, vaikka vyöry on kaa­ta­mas­sa it­se­val­tiaan

Valko-Venäjän protestit laajenevat ja sysäävät vaalit väärentänyttä presidentti Aljaksandr Lukašenkaa yhtä ahtaammalle. Itsevaltainen Lukašenka tarrautuu valtaan, vaikka menettää tukijoitaan tunti tunnilta.

Rauhalliset, moitteettomasti käyttäytyneet mielenosoittajat ovat ajaneet Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan selkä seinää vasten runsaassa viikossa. Punavalkoista, vanhaa Valko-Venäjän lippua heiluttaneet ihmismassat eri puolilla maata ovat näyttäneet, että väärennetyllä vaalituloksella valtaan takertuneella Lukašenkalla ei enää ole kunniakasta ulospääsyä.

Siitä huolimatta Lukašenka tuskin väistyy vapaaehtoisesti. Neljännesvuosisadan itsevaltaisesti hallinnut presidentti ei selvästikään kykene tunnustamaan tosiasioita ja ymmärrä, mitä maassa tapahtuu.