Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Val­ko-Ve­nä­jän Lu­ka­šen­ka ta­ker­tuu val­taan, vaikka vyöry on kaa­ta­mas­sa it­se­val­tiaan

Valko-Venäjän protestit laajenevat ja sysäävät vaalit väärentänyttä presidentti Aljaksandr Lukašenkaa yhtä ahtaammalle. Itsevaltainen Lukašenka tarrautuu valtaan, vaikka menettää tukijoitaan tunti tunnilta.

Rauhalliset, moitteettomasti käyttäytyneet mielenosoittajat ovat ajaneet Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan selkä seinää vasten runsaassa viikossa. Punavalkoista, vanhaa Valko-Venäjän lippua heiluttaneet ihmismassat eri puolilla maata ovat näyttäneet, että väärennetyllä vaalituloksella valtaan takertuneella Lukašenkalla ei enää ole kunniakasta ulospääsyä.

Siitä huolimatta Lukašenka tuskin väistyy vapaaehtoisesti. Neljännesvuosisadan itsevaltaisesti hallinnut presidentti ei selvästikään kykene tunnustamaan tosiasioita ja ymmärrä, mitä maassa tapahtuu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.