Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Väi­tös­tut­ki­mus: Pe­li­vi­deoi­den kat­so­mi­nen ja te­ke­mi­nen ovat jo yhtä tärkeää kuin itse pe­laa­mi­nen

Monessa perheessä on huomattu erilaisten pelivideoiden katsomisen ja tekemisen olevan huomattava osa varsinkin nuorempien arkea.

Monessa perheessä on huomattu erilaisten pelivideoiden katsomisen ja tekemisen olevan huomattava osa varsinkin nuorempien arkea.

Filosofian maisteri Tero Kerttulan uudessa väitöstutkimuksessa on tarkasteltu digitaalisten pelien kuluttamisen erilaisia tapoja varsinaisen pelaamisen ohella.

Tutkimus määrittää pelivideoiden katsomisen ja itse tekemisen yhtä tärkeäksi osaksi nykyistä videopeliharrastusta kuin varsinaisen pelaamisen. Samalla väitös kirjoittaa nykyaikaiset pelivideot osaksi pelien esittämisen historiaa muissa mediavälineissä.

Väitöskirja osoittaa, kuinka pelaamisen katsominen on ollut tärkeässä osassa videopeliharrastusta jo 1980-luvulta lähtien.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.