Ruka: Toi­mi­tus­joh­ta­ja Antti Kärävä kerää tois­ten­kin koi­ran­ka­kat, koska se on hänestä hyvää joh­ta­mis­ta

Koti: Re­mont­ti­koh­det­ta etsinyt perhe löy­si­kin vasta val­mis­tu­neen kodin Kem­pe­lees­tä

Retkeily: Tun­net­ko nämä 6 paikkaa Oulun edus­tal­la?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vain yh­teis­työl­lä ra­ken­tuu his­to­rial­li­sen hyvä ja oma­lei­mai­nen Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­tia­lue

Aluevaltuusto kokoontuu maaliskuun alussa päättämään sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisen suurista linjoista, kuten strategiasta ja johtamismallista. Valmisteilla on organisaatiomalli, jossa yliopistollisen sairaalan ja perustason palvelut nivotaan palvelupolkujen sujuvuuden takaamiseksi tiukasti yhteen.

Suunnitelmat ovat suurelta osin hyviä, mutta ristiriitaisia ajatuksia herää erityisesti psykiatrian hallinnollisesta siirrosta sosiaalitoimen viereen yhteisen johtajan alaisuuteen.

Lastensuojelun ja mielenterveyspalveluiden kustannukset ovat karanneet käsistä. Palvelut ovat kaatumaisillaan. Psykiatrian ja sosiaalitoimen yhtenäisellä johtamisella tavoitellaan päällekkäisten palvelujen karsintaa, toimivia palvelupolkuja, työntekijöiden pitovoimaa ja taloudellisia säästöjä.

Samalla, kun ehdottomasti kannatamme edellä mainittuja tavoitteita, olemme huolissamme muutosten toteutustavasta ja työntekijöiden kuulemisesta.

"Jos psykiatria siirtyy muiden lääketieteen erikoisalojen vierestä hallinnollisesti kauas sosiaalitoimen viereen, heikentyykö psykiatrian ja somaattisen lääketieteen ammattilaisten yhteistyö?"

Suureksi ongelmaksi on nostettu psykiatrian ja sosiaalitoimen välisen yhteistyön vähäisyys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.