Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vain yh­teis­työl­lä ra­ken­tuu his­to­rial­li­sen hyvä ja oma­lei­mai­nen Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alue

Aluevaltuusto kokoontuu maaliskuun alussa päättämään sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisen suurista linjoista, kuten strategiasta ja johtamismallista. Valmisteilla on organisaatiomalli, jossa yliopistollisen sairaalan ja perustason palvelut nivotaan palvelupolkujen sujuvuuden takaamiseksi tiukasti yhteen.

Suunnitelmat ovat suurelta osin hyviä, mutta ristiriitaisia ajatuksia herää erityisesti psykiatrian hallinnollisesta siirrosta sosiaalitoimen viereen yhteisen johtajan alaisuuteen.

Lastensuojelun ja mielenterveyspalveluiden kustannukset ovat karanneet käsistä. Palvelut ovat kaatumaisillaan. Psykiatrian ja sosiaalitoimen yhtenäisellä johtamisella tavoitellaan päällekkäisten palvelujen karsintaa, toimivia palvelupolkuja, työntekijöiden pitovoimaa ja taloudellisia säästöjä.

Samalla, kun ehdottomasti kannatamme edellä mainittuja tavoitteita, olemme huolissamme muutosten toteutustavasta ja työntekijöiden kuulemisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.