Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vaikeat pää­tök­set repivät nyt hal­li­tus­ta si­säl­tä, eikä ti­lan­net­ta helpota kes­kus­tan paine kovan luokan voi­man­näy­töis­tä ennen edus­kun­ta­vaa­le­ja

Hallituksen lopputaipaleelle on kasautunut tulenarkoja kysymyksiä, jotka repivät sen työtä nyt pahasti. Ensi huhtikuun eduskuntavaalit hermostuttavat keskustaa ja pakottavat sen punnertamaan peruskannattajia lämmittäviä näyttöjä vaikka väkisin.

Eduskuntavaaleihin on aikaa runsaat viisi kuukautta, ja sen tuomat paineet purskahtelevat nyt pintaan Marinin hallituksen työssä. Hallituspuolueiden kannanotot ovat viime viikkoina tiukentuneet siinä määrin, että ilmassa roikkuu jo hallituksen hajoamisen uhka.

Asiakysymyksistä hallitusta repii nyt ennen kaikkea EU:n komission ehdottama ennallistamisasetus, joka vaikuttaisi siihen, miten Suomi voi tulevaisuudessa hoitaa metsiään. Asetuksesta hallituksessa on kaksi tai kolme eri linjaa.

Pienempänä kivenä kengässä pyörii ainakin "maastapoistumisvero", joka liittyy Suomesta pois muuttavien työntekijöiden verokohteluun.

Varsinaisten kiistakysymysten ohella hallitusta ravistaa keskustan syvenevä huoli kannatuksen painumisesta. Takavuosien mahtipuolueen kannatus voi ensi huhtikuussa jäädä jopa alle viime vaalien surkean 13,8 prosentin. Paineet puoluejohdossa ovat nyt kovat ja mahdollisten äänestäjien sytyttämisellä polttava kiire.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.