Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vä­hem­pi­kin suosio riit­täi­si ta­sa­val­lan pre­si­den­til­le

Presidentti Niinistön suosio on noussut lukemiin, jollaisia kerrotaan olevan lähinnä autoritaaristen maiden johtajilla. Niinistöön kohdistuvalle luottamukselle on perusteensa, mutta huippusuosio ei ole täysin ongelmaton ilmiö.

Suomalaisten luottamus istuvaan presidenttiin on tavannut olla vahvaa. Neljästä viimeisestä presidentistä vain Martti Ahtisaari ei noussut sellaiseen huippusuosioon, josta ovat nauttineet niin Mauno Koivisto, Tarja Halonen kuin Sauli Niinistökin.

Korkeita lukemia on selitetty muun muassa historiasta kumpuavalla hallitsijan kunnioituksella ja suomalaisten yleisellä auktoriteettiuskolla. Merkittävää on sekin, millainen kuva presidentin henkilöstä on rakentunut ja miten presidentit ovat kyenneet kansalaisia puhuttelemaan. Näiden taitojen mestari oli jo Urho Kekkonen.

Olennaisinta lienee silti se, miten kansalaiset arvioivat  presidentin hoitaneen tehtävänsä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.