Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Asuntomurrot: Oulussa mur­tau­dut­tiin aamulla oma­ko­ti­ta­loon Kor­ven­ky­läs­sä

Luitko jo tämän: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Vää­rän­lai­nen il­ma­ve­si­läm­pö­pump­pu voi tulla kal­liik­si Poh­jois-Suo­men pak­ka­sil­la – "­Kart­ta­kaa ag­gres­sii­vis­ta ko­ti­myyn­tiä"

Pohjois-Pohjanmaalla ilmavesilämpöpumpun on hankkinut lähes 60 prosenttia ja Lapissa 50 prosenttia remonttiavustuksen saajista.

Ilmavesilämpöpumpun suosio öljylämmityksen korvaajana on kasvanut huimasti viime vuosina, ja lämmitysmuoto on vähitellen vallannut alaa myös pohjoisessa Suomessa. Oikein mitoitettu pumppu voi tuoda huomattavat säästöt öljyyn verrattuna, mutta osa pumpun hankkineista on joutunut pettymään, kun pitkinä pakkasjaksoina talo ei olekaan lämmennyt toivotusti.

Buumia on vauhdittanut valtion tuhansien eurojen avustus pientalon öljylämmityksestä luopumiseksi. Ilmavesilämpöpumppu on otollinen öljykattilan korvaaja, koska se siirtää ulkoilmasta ottamansa lämmitysenergian talon olemassa olevaan patteriverkostoon.

Myönnettyjen avustusten kohdistuminen osoittaa, että ilmavesilämpöpumpun suosiossa on edelleen selviä eroja maan eri osien välillä.

Koko maassa 73 prosenttia avustuksen saajista on valinnut korvaavaksi lämmitysmuodoksi ilmavesilämpöpumpun. Toisena tulee maalämpö. Pohjois-Pohjanmaalla ilmavesilämpöpumpun on valinnut hieman alle 60 prosenttia ja Lapissa 50 prosenttia avustuksen saajista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.