Pohjois-Suomi

Jussi Ylitalo jatkaa keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin johdossa, kokouksessa puhunut ministeri Leppä otti kantaa suden kan­nan­hoi­dol­li­seen metsästykseen

Jussi Ylitalo jatkaa keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin johdossa. KUVA: Teija Soini
Pohjois-Suomi 9.11.2019 18:30 | Päivitetty 9.11.2019 19:28
Anna Leinonen, Raimo Pirttikoski

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana jatkaa tyrnäväläinen Jussi Ylitalo. Varapuheenjohtajiksi valittiin äänestyksen jälkeen Marjut Lehtonen Oulaisista ja Liisa Lumijärvi Raahesta.

Henkilövalinnat tehtiin piirin syyskokouksessa Pyhäjoella lauantaina. 

Kokouksessa poliittisen katsauksen pitänyt maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä otti puheessaan kantaa muun muassa susipolitiikkaan, joka puhutti piirikokousväkeä.

– Pidän suden kannanhoidollista metsästystä välttämättömänä osana susikannan hoitoa, Leppä sanoi.

Tuore suden kannanhoitosuunnitelma julkaistiin aiemmin tällä viikolla. Suunnitelma mahdollistaa kannanhoidollisen metsästyksen aikaisintaan ensi vuonna.

Lisäksi Leppä sanoi, että keskustan tehtävä hallituksessa on pitää huolta järkevästä taloudenpidosta.

Kaksoisraide halutaan Ouluun saakka

Pohjois-Pohjanmaan keskusta vaatii kaksoisraiteen jatkamista Ouluun saakka sekä Ylivieska-Iisalmi-radan sähköistämistä. Piirikokouksen mielestä Pohjois-Suomen rautatie- ja maantieinvestoinnit parantavat yritysten kuljetustarpeita.

Keskusta vaatii maan hallitukselta toimenpiteitä teiden kunnossapitoon ja perusparannukseen. Piirikokouksen mukaan alueelliset energia- ja yrityshankkeet, ruuantuotanto sekä arkielämä edellyttävät tieinvestointeja.

Toimivat kuljetusväylät ja tietoliikenneyhteydet auttavat myös vähentämään päästöjä ja tuomaan työpaikkoja pohjoiseen, piirikokous totesi.

Keskustan piirikokouksessa oli mukana 163 virallista edustajaa sekä lähes sata kokouksen seuraajaa.

Pohjois-Pohjanmaan keskustan piirihallitukseen valittiin seuraavat henkilöt: Leena Vähäsöyrinki, Marja Isokääntä, Kaarlo Paavola, Markku Autio, Miika Heikkilä, Taneli Kastikainen, Mari Viljas, Eeva-Maria Parkkinen, Esa Karjalainen, Janne Mäkinen, Riitta-Liisa Salmenkangas, Viljo Långström, Matti Leiviskä, Mirja Luusua, Hannes Hekkala ja Mervi Tornberg-Karjalainen.

Heistä kahdeksan on piirihallituksen uusia jäseniä.

Myös kokoomuksen Oulun piiri sekä Oulun kunnallisjärjestö valitsivat puheenjohtajat lauantaina.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onko täällä kellään omakohtaisia kokemuksia tai kohtaamisia susien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lepän susilinjaus kannatettava, sudet eivät kuulu pihoille taikka taajamiin. Nyt ystävällisesti huomauttaisin, että esim. Oulun seudulla moottoritie ja rampit laitettiin kuntoon viime vaalikaudella. Iin ja Simon väliset ohituskaistat on myös Keskustan kynästä. Oulun sataman kehittämisestä päätettiin myös viime kaudella keskustajohtoisesti, satama on koko Pohjois-Suomelle isoa asia. Keskusta huolehti myös pienimpien etuuksien osalta sadan euron korotuksesta. Keskusta on huolehtimassa hallituksessa siitä, että myös jatkossa koko Suomea kehitetään. Hirveää energianhukkaa kirjoittaa ikäviä kommentteja lehtien palstoille. Suosittelen käyttämään voimavarat kehitysehdotusten tekemiseen. Rauhallista sunnuntaita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi jahdille olisi tarvetta nyt heti jopa ranskassa niitä saa metsästää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Leppä, hienoa että joku uskaltaa antaa järjen ääntä tähän susivouhotukseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketäs siellä hallituksessa nyt olikaan? Ai niin Kepu. Miksi valitatte, ettekä hoida asiaa, kun olette hallituksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri sen takia valittavat, kun kyse on Kepusta. Ennen vaaleja luvataan mitä vain ja sitten vaalivoiton myötä hallituksessa ollessa petetään lupaukset. Tämä on Kepun vakiintunut kaava. Nyt vain on käynyt niin, että äänestäjät ovat vihdoin ymmärtäneet Kepun kaavan ja se onneksi näkyy kannatuksessa, suunta vahvasti pienpuolueeksi. Liikaa petkutusta, suomalaiset saivat tarpeekseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksoisraide Oulun ja Ylivieskan välillä ei välttämättä toteudu tällä vaalikaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä keskustan touhu pöyristyttävää. Leppä kerää irtopisteitä lupaamalla suden kaatolupia? Lapsellista. Miten voi yksi hupiukko antaa tutkioiden ohi kaatolupia? Keskusta paniikissa kun suosio laskee kuin lehmänhäntä, mutta näin alas ei pitäis vajota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia taisi olla niin että tutkijat pitäisi tehdä kuten maa- ja metsätalousministeriö määrää. Soveltavat tutkijat myös omia tarpeitaan siirtoistusuksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

LUKE on nimenomaan hallituksen tutkimustilaus palvelu. Korostan 'tilaus' sanaa.
Aito tutkimus on todennettavissa myös kolmannen osapuolen toimesta joka päätyy samaan lopputulokseen ja tämä on usein ollut ongelmallista. Talous, metsähakkuut, päästöt, kestävä kehitys, monimuotoisuus, 'luonto' ja 'mpäristöys tävällinen' määritelmät tuntuvat usein olevan ristiriidassa tieteellisesti ja kansainväliseseti hyväksytyn normiston kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leppä on ollut ministerikautensa aikana tekemässä päätöksiä, joita ei voi käsittää.
Hirven vasalta saat ampua emän ilman sanktioita. Orvoksi jäävät vasat kuolevat nälkään tammi-helmikuussa ilman emän tuomaa suojaa ja kokemusta.
Hirvenmetsästys alkaa Taivalkoskella ja Kuusamossa (samaa hirvi talousaluetta) syyskuun alussa, kuten Lapissa. Paikalliset metsästäjät ja riistanhoitoyhdistykset vastustivat tätä. Mutta kun Lepällä on Kuusamossa kaveri, jolla on intressi saada mahdollisimman pitkä jahtikausi (kaupalliset jahdit), niin läpi meni.
Kanalintukannat vahvistuivat 2019. Linnun metsästysajat jatkettiin entisen 1,5 kuukauden sijasta 3,5 kuukauteen. Tätä on kritisoinut joka ikinen metsästäjä. Nyt kun olisi ollut hyvä kasvattaa jo pitkään taantunutta lintukantaa sinne 70-80 luvun tasalle.
Leppä on ollut kyllä erinomaisen huono ja metsästysasioista ymmärtämätön ministeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieleen meni kommenttisi. Kommenttisi taustalla näyttää olevan poliittinen kantasi, ei metsästykseen liittyvät asiat.
Ministeri ei päätä emän ampumimisesta, se päätös tehdään tutkijoiden esittämän aineiston perusteella ja järjestöiltä, mm. Suomen Metsästäjäliitolta saatujen lausuntojen perusteeella. Lopullinen päätös ampumisesta tehdään hirviseurueessa. Uudistuksella parannettiin metsästäjän oikeusturvaa, joka vaihteli aika paljon alueittain.
Onkohan kaikilla MMM:n virkamiehillä Kuusamossa tai Taivalkoskella kaveri, kun ovat olleet tekemässä tuollaista valmistelutyötä, että hirvenmetsästyksen ajankohtaa aikaistettiin.
En minä ainakaan kritisoinut linnnunmetästyskauden pidentämistä. Vastuun siitä kantavat ensisijaisesti riistakolmiolaskentaa suorittavat metsästäjät, joiden ilmoittamien laskentatulosten perusteella päätös metsästyskaudesta tehdään. Laskennan tulos näkyy mm. siinä, että Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa on latvalintujahti kielletty ja riekonmetsästys kokonaan kielletty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä Lepän ei kannattaisi ottaa kantaa oman osaamisalueen ulkopuolelta. Vaikka olisi kovakin halu yrittää säilyttää puolueensa kannatus 10% paremmalla puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On muuten juuri alan mies ja olin itse kuuntelemassa. Oli kyllä asiallinen ja ossava jantteri. Muutenkin kepun porukassa aivan huippu pöhinä päällä. Kaikki äänestämään keskustaa seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huippu pöhinä taitaa olla siellä 12% ja näillä irtopiste kalasteluilla itellä myötä häpeän tunne on voimakas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image