Oulu

Tihkusade ei vienyt virettä il­ma­ki­ta­rois­ta Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yh­dys­val­ta­lai­nen The Marquis

Tapahtuman keskiössä on hyvä mieli: ilmakitaroinnilla hävitetään pahuus ja maailman tuskat.
Oulu 23.8.2019 23:07 | Päivitetty 23.8.2019 23:16
Elisa Husu

Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali houkutteli runsaan määrän yleisöä paikalle tihkusateesta huolimatta. Vuodesta 1996 Oulussa järjestetyn kilpailun tunnelma ja tasa-arvon sanoma kiinnostivat paikallisia. Jatkuvaa perinnettä arvostetaan. Yleisöstä useat kertoivat käyneensä tapahtumassa vuosittain. Tärkeintä ei ole se, kuka voittaa, vaan kyky heittäytyä ja antaa mennä.

Siskokset Laura Vilmunen ja Krista Vilmunen saapuivat ilmakitaransoiton MM-finaaliin kolmatta kertaa yhdessä. Tapahtumassa olennaisinta on hauskanpito.

Kaksivaiheisen finaalin päätteeksi voittajaksi kruunattiin yhdysvaltalainen Rob Messel, esiintyjänimeltään The Marquis. KUVA: Pekka Peura

– Ihmisiä ei kiinnosta, miltä he näyttävät lavalla. Se on hienoa, Laura kertoo.

Krista Vilmunen nyökyttelee vieressä. Erityisesti he odottavat viime vuoden MM-finaalin voittajaa, japanilaista Seven Seasia.

Juontajat huudattivat yleisöä finaalin alkaessa. Rotuaarilla raikasi rauhan sanoma "Make air, not war", jota yleisö toisti ponnekkaasti. Tapahtuman keskiössä on hyvä mieli: ilmakitaroinnilla hävitetään pahuus ja maailman tuskat.

Esiintyjät tulivat Australiasta, Islannista, Iso-Britanniasta, Japanista, Kanadasta, Koreasta, Ranskasta, Saksasta, Thaimaasta ja USA:sta. Kaksivaiheisen finaalin päätteeksi voittajaksi kruunattiin yhdysvaltalainen Rob Messel, esiintyjänimeltään The Marquis.

Katso kuvagalleria tämän vuoden kilpailusta täältä.

Rauhan nimissä

Ilmakitaransoiton MM-kisoja on järjestetty vuodesta 1999 lähtien.

Kisan ideologia on tiivistetty näin: ”Tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Kisan ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa.”

MM-kisa on ideoitu Oulussa, ja se on järjestetty aina täällä. Kansallisia kisoja järjestää Australia, Islanti, Englanti, Japani, Kanada, Etelä-Korea, Ranska, Saksa, Thaimaa ja USA.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Jotain rotia nyt, Pride on oma tapahtuma ja tämä vastaavasti oma, niin eiköhän anneta molempien hoitaa asiat parhainpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pride voisi ottaa oppia suvaitsevaisuudesta tältä ilmakitara tapahtumalta. Ilmakitara tapahtumassa kun ei erilaisuutta loukata ja tuossa tapahtumassa hyväksytään kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ei ole, vaan pridessä ei suvaita toisinajattelijoita mutta ilmakitara tapahtumaan voit mennä vaikket olekaan kiinnostunut ilmakitaroinnista. Koita pitäytyä niinssä realiteeteissä. Ilmeisesti osuin taas oikeaan, kun osui noin hyvin kohteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ok tapahtuma mutta missä katsojat? Tosi vähän oli porukkaa liikkeellä versus viime vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmm...olisko tilaisuuden suhteen aiheellista sen päivitys, samalla kaavalla menty kokoajan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikalla olleena, jäi hiukan väljähtänyt olo, porukkaa vähän, juontaja koittaa väkisin saada porukan jotain toistamaan, esiintyjät ovat vuodesta toiseen hirveällä yliyritys draivilla mukana, lopputulemana onkohan tämä tässä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä voisi. Sinuakin kiinnosti nyt niin kovasti, että klikkasit artikkelin auki ja käytit vielä aikaa kommentointiinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiirettä pittää jos meinaat kommentoida kaikki maailman asiat jokka ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt maailma pelastuu. Suomi nousuun! Milloin saatas joku Vilikkumaan Maijan piisi finaaliin? Ja vielä joku turha kulttuuria harrastamaton ministeri tai politikko tuomaroimaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tekemistä Maija Vilkkumaan liedellä on asian kanssa ja miksi sen haluaisit finaaliin?
Piisi= liesi, biisi= laulu/ soitto/ kappale.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soita, soita, kitaraa
sinulta, se käy!
Ethän säiky pisaraa
kitaraa, ei näy!
Soita, soita, kitaraa
Eva, ehdottaa!
Ethän säiky pisaraa
onpa, kuulijaa!
Soita, soita, kitaraa
kansa, ihailee!
Ethän säiky pisaraa
yössä, ripisee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saisinpa minäkin "ilmalapion" työnantajalta,niin ei tulis selkä kipeäksi ja olisihan se mahtavaa katseltavaa kun lapiois tyhjää ja palkka olisi isompi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
11:20
JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image