Oulu

Stora Enson omistama sa­ta­mao­pe­raat­to­ri Herman Andersson aloittaa yt-neuvottelut

Oulu 30.7.2019 15:32
Kaleva

Stora Enso Oulu Oy:n omistama satamaoperaattori, Herman Andersson Oy, on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut 6. elokuuta 2019, Stora Enso tiedottaa.

Neuvottelut koskevat koko Herman Andersson Oy:n henkilöstöä ja niiden taustalla on satamaoperaattorin toiminnan sopeuttaminen pieneneviin kokonaisliikennemääriin Stora Enson Oulun tehtaan tuotantosuunnan muutoksen myötä.

Herman Andersson Oy arvioi neuvottelujen johtavan enimmillään 40 henkilötyövuoden vähenemiseen satamatoiminnoissa. Herman Andersson Oy varautuu tarvittaessa myös lomauttamaan henkilöstöä.

Tällä hetkellä yhtiön palveluksessa on 135 henkilöä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (93)

Ei oo kykyä hankkia asiakkaita ja on liikaa nojattu yhteen isoon. Vois karsimisen aloittaa sikariportaasta ja antaa uusien kykyjen nostaa yritys jaloilleen. Muuten tulee satamaan investoinneista hukkainvestointeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työpaikat vain vähenevät ja työttömyys lisääntyy. Veronmaksajien määrä vähenee ja tuen saajien määrä kasvaa. Osakeyhtiöt hamuavat halpatyövoimaa ulkomailta voiton maksimoimiseksi. Tämän kaiken keskellä kansalaisten pitäisi pystyä edes suht laadukasta elämää elämään. Yt aina raskaita kokemuksia, tsemppiä työntekijöille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä esimerkki paljonko veronmaksajien rahaa satamiin ja tehtaisiin palanut.Historiamme ”Isoon virtaan” on vuosien kuluessa yhtynyt monta pienempää puroa. Vuonna 1993 Enso-Gutzeit osti Tampellan, mitä seurasi pian Veitsiluodon ja Enso-Gutzeitin yhdistyminen vuonna 1996 ja lopulta Stora Enso Oyj:n syntyminen 1998 suomalaisen Enso Oyj:n ja ruotsalaisen Storan yhdistyessä.Metsäteollisuuden murroksessa tehtaita on myös suljettu ja myyty. Summan ja Kemijärven sellutehtaat lakkautettiin 2008 ja Kotkan paperitehdas myytiin 2010. Stora Enso on nyt innovatiivisella matkalla perinteisestä paperin- ja kartongintuottajasta uusiutuvien materiaalien kasvuyhtiöksi – kaikki mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta.Suomesta Stora-Enson tuhonnut kansallista varallisuutta tähtitieteelisistä summista mrd edestä.Mikä surkuhupaisinta Valtiovalta myynyt metsä,metalli,kaivosteollisuuden,kantaverkot ja terveyspalvelut ulkomaiseen omistukseen voimme puhua 4000 mrd kansallisestavarallisuudesta myynnistä sotien jälkeen Suomessa ole ollut taloudenhoitajaa valtiokoneistossa ja kolmanneksi Suomi liittyessä Eurounioon olemme velkaantuneet ja velkaannumme 600000 euroa tunnissa.Tämä maa on Suomettenut maan sisältä ja näköpiirissä Eikä loppua näy "ikävä kyllä"Puskin Itä-rajalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ettäkö hoksaa mihin eu ja mailma on menossa keuheaan lamaan ja velkasten maitten kaatumiseen.ei siellä satamassa ole kohta laivoja mitä purkaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimitusjohtaja sais tosiaan kattoa peiliin.. vuosikaudet ollu aikaa kehittää toimintoja ja hommata asiakkaita, mutta kun on painettu laput silmillä eteenpäin yrittämättä ees kehittää, jätetty henkilöstö kuuntelematta ja menty nokka pystyssä lasikäytävää pitkin ohi niin näin siinä käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun satamalla on mennyt itseasiassa niin hyvin, että osalle asiakkaista on viitattu lapasella, että ei kiinnosta. Tästä syystä pohjoisesta on mennyt muihin etelän satamiin merkittäviä lähetyksiä ja menee myös jatkossa. Siellä hommat toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti jää irtisanottujen porukka pieneksi, ei ole hyvä asia meille oululaisille ollenkaan tämä. Kovia veronmaksajia ovat kaikki satama-alueella työskentelevät ahtaajat, paperi- ja kemia-alan työntekijät jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SPR tai vastaava järjestö paikannee tuonnin ja viennin? Eli tuskin hätää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt joutuu työnhakuun vaikka ois isäpappa ollut töissä täällä. Hommia ei enää riitä edes suhteilla ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekevät tilaa Ruotsalaisille Paperi ja Sellutehtaille.Hölyn pölyä uudistukset koska tilannekuva Ei muutu.Pitää muistaa Ruottalaiset omistamat paperi,metalli,kaivos tarkoitus ajaa alas kylmätotuus.Suomessa myyty kaikki kansallisvarallisuus on Ruottalaisille historiassa Sotien aikana maksoimme kovan hinnan ja Ruottalaiset pääsivät kuin koiraveräjästä olivat avustamassa Saksalaisia Jäämeritietä pitkin...repikää siitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertyneillä säästöillä syödään vuosia ravintolassa seitsemänä iltana viikossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (93)

Uutisvirta

12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
11:21
Rivitalossa kärynneet tekstiilit aiheuttivat hälytyksen Kemissä
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
40
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image