Oulu

Pääministeri Sipilä tuomitsee Moilasen puheet ihmisroskasta Oulun kaduilla - "Ei anna aihetta toimiin keskustan puolelta"

–  Suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluu se, että virheitä tulee, niistä voi oppia ja ne voi myös saada anteeksi, pääministeri Juha Sipilä kommentoi kohua. KUVA: Silja Viitala
Oulu 11.9.2018 15:51
STT, Kaleva

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan keskustalaisen kaupunginvaltuutetun Riikka Moilasen puheet syrjäytyneistä henkilöistä eivät ole puolueen linjan mukaisia.

Moilanen nimitti syrjäytyneitä henkilöitä "ihmisroskaksi" Oulun kaupunginvaltuuston keskustelussa maanantaina.

Sipilän mukaan Moilasen puheet eivät kuitenkaan anna aihetta mihinkään toimiin keskustan puolelta.

–  On selvä asia, että se mitä hän sanoi, ei ole keskustan linjan mukaista. Omaan arviooni tietenkin vaikuttaa se, että hän saman tien pyysi kahteenkin kertaan kokouksessa anteeksi tuota lipsahdustaan, Sipilä sanoi toimittajille eduskunnassa.

–  Suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluu se, että virheitä tulee, niistä voi oppia ja ne voi myös saada anteeksi, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan hän ei ole ollut yhteydessä Moilaseen asian tiimoilta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Nytpähän tiedetään mitä kukin ajattelee meistä kun pääsee "paremmalle oksalle" mutta kävi meillekkin kerran käydessämme Oys:ssa kun lääkäri kysyi, olemmeko tulleet terveyskeskuksen kautta niin hänen kommennttinsa perusteella tunsimme olevamme alempiarvoisia kun myönsimme tulleemme joka tuntui tosi ikävältä. En tiedä miksi hän sanoi niin vai oliko kommentti sellainen ehkä sen takia ettei suomen kieli ollut täysin hallinnassa. Kaikilla ei ole varaa hoidattaa itseään yksityis-sektorilla.

Olemme kuitenkin ikämme tehneet työtä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja maksaneet myös verot ja sosiaaliturvamaksut kunnon kansalaisen tavoin ja arvostamme itse itseämme rehellisinä työntekijöinä ja veronmaksajina.

Muistetaampa että suurin osa suomalaisia on tavallisia työntekijöitä ja veronmaksajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälainen virhe johtaa Keskustassa epäluottamukseen ja erottamiseen? Vai riittääkö että pyytää muilta keskustalaisilta anteeksi, vaikka kohde olisi joku muu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niukkavaraisia se pääministerikin kyykyttää. Ja vaurauden tikapuilta katsottuna Riikka vain puki sanoiksi arvoasemassa olevien aatemaailman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka kuinka Moilanen ja muut rahallisesti rikkaat tuntevat itsensä paremmaksi kuin tavalliset kansalaiset niin silti se ei anna millään tavoin oikeutta väheksyä ja aliarvioida kansalaisia. Päinvastoin!
Me tavalliset ihmiset ollaan äänestetty nämä ökyrikkaat hoitamaan meidän yhteisiä asioita!!
Kannattaisiko vaikutuspaikoille äänestää meitä itsemme kaltaisia tavllisia ihmisiä ja jättää ökyrikkaat pois ?
Pitäisikö puolueen puheenjohtajat ottaa vastuu yksittäisen jäsenen sanomisista? Jokaisessa puolueessa on näitä "aidan yli potkijoita" joiden sanomisiin ei ole puolueilla mitäään tekemistä. Pitäisikö erottaa puolueista nämä jotka osoittautuvat sopimattomiksi puolueisiin......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kukaan tai mikään puolue ei auta roskaväkeä jaloilleen?
Voi olla vaikea tehtävä, mutta pitäisi kai yrittää kuitenkin tehdä jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisen aikuisen ihmisen on itse tehtävä nostamisensa jaloilleen.
Toinen voi auttaa jaloilleen nostamisessa mutta itse on pidettävä itsensä pystyssä.
Ei se kannettu vesi kaivossa pysy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä taitaa edelleen luulla että aina anteeksipyytämällä asiat voidaan lakaista maton alle. Kyllä se vastuu pitää ottaa sanomisistaan ja teoistaan. Voisit juha ottaa oppia itsekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole antanut koulutusleikkauksia ja vähäisten tukien leikkaamista anteeksi. Tulen vielä ottamaan sen takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa rikkaat ovat aina sortaneet vähäosaisia ja leikanneet vähäisiä tuloja mutta kansan omaa typeryyttä koska ovat itse äänestäneet heitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä itkun ja parun määrää. Kaikki kuitenkin yhtämieltä, että siivousta tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset ovat aika tekopyhiä. Nyt on kaikki alkoholistien puolella hyysäämässä ja ovat heidän tukenaan. Kuitenkin valtaosa vaihtaa kaistaa kun alkoholisti kävelee kadulla vastaan. Kukaan ei laita tikkua ristiin, että asialle tapahtuisi jotain. Toki omaiset yrittää kaikkensa, mutta siitä on vain haittaa, koska alkoholisti oppii, että hänet aina pelastetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kannattaa muistaa että Sipiläkin tulee ehdokkaaksi Oulunvaalipiiriin. Sipilän on aivan turhaa vähätellä puoluetoverin puheita. Kyllä tässä monelle tulee mieleen kuva siitä mitä keskusta ajattelee vähempiosaisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riikan puheet ovat kuitenkin täysin linjassa Sipilän hallituksen tekojen kanssa. Miten sen selität Juha?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos hallitus tekisi vähimmän mahdollisen eli aktiivimallin tuputtamisen sijasta terveydenhuollon ja päihdehuollon ammattilaiset kävisi läpi työttömien etenkin nuorten suuren joukon, ja kenellä on päihderiippuvuussairautta tai huumekäyttöä, heidät ohjattaisiin nopeasti katkaisupaikkoihin ja hoitoon, joita paikkoja pitäisi nopeasti lisätä. Myös katto pään päälle kuuluu Suomessa perusoikeuksiin kaikille. Aivan turha luulla että heikoilla olevia nuoria kukaan työllistäisi vaikka he mistä töitä kysyisivät, asuntoakaan ei saa, taustalla voi olla monenlaista ongelmaa. Minua hirvittää poliittisen eliitin vieraantuminen todellisista ongelmista ja niiden hoito keinoista. Nykyinen käytäntö johtaa vain entistä suurempiin syrjäytyneiden ongelmiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Oulussa on asunto asiat kunnossa paremmin kuin Suomessa muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan ei tarpeeksi hyvin. Muuta toiselle puolelle maata tai asu kadulla on normaali vastaus. Ala-ikäiset kuskataan vain takaisin kotiin mistä heitetään takaisin kadulle heti kun sosiaalitätien silmä välttää.
Apua tarvitseva asunnoton tarvitsee asunnon, ei byrokratiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuo roskapuhe puolueen kannatuksellekaan hyvää tee. Äänestäjillä on pitkä muisti. Päihderiippuvuutta sairastaa yli 500.000 suomalaista, heistä puolet on työelämässä. Nuoria päihderiippuvaisia on valtavan paljon eikä heille ole osoitettu riittävästi hoitomahdollisuuksia ja tukea sairautensa hoitoon. Myöskin päihderiippuvaiseksi tarvitsevat asunnon, tällä hetkellä heidän asunto on katu elleivät he pääse aika ajoin jonkun tuttunsa luokse väliaikaisesti. Kaikki sympatiat ovat sairastuneiden puolella vaikka ns eliitti ei huomaa että vähäosaisten auttaminen on yhteinen tehtävämme. Inhoan ylimielistä puhetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä keskustan olisi pitänyt toimia, eikä ohittaa asiaa. Ettei kuulu meille eikä aiheuta toimenpiteitä. Tälläinen lausahdus ja asian ohitus?
Olisi pitänyt toimia päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, eihän tuo lipsahdus ole kenenkään linja! Ei edes Riikan. Surullista, että tarvittiin näin irvokas lipsahdus, jotta todettaisiin, että suomalaisillekin kuuluu ehkä ihmisarvo. Suomalaisten käsittäminen ihmisarvottomiksi on ollut luettavissa jo pitkään. Pitää vain osata lukea, missä on likainen ajatus siististi kirjoitetussa tekstissä.

Irvokkain ilmiö lienee, että vaadimme loppujen lopuksi toisiltamme tasa-arvoisia törkeyksien puhumisoikeuksia tasa-arvoisen "suun siivoamis"- velvollisuuden sijaan.

Törkeyksien latelukilpailusta on vastuussa Suomen Korkein Oikeus, joka olisi voinut "puhaltaa pelin poikki", niin kuin jokaisen ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa kunnioittavan valtion oikeusistuimen kuuluisi tehdä. Suomalaiset eivät ole nimittäin lain edessä tasa-arvoisia törkeyksien latelun kohteena puhumattakaan siitä, että ansaitsisimme tasa-arvoista suojelua törkeyksiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

19:07
Limingassa onnettomuus, jossa on mukana raskas ajoneuvo – nelostiellä yksi ajokaista suljettuna
19:00
Tutkimusprofessorit: Trumpin termivalinta ehkä sittenkin oikea –  "raking" voi tarkoittaa muutakin kuin haravointia
19:00
Ympäristö pelastetaan joka päivä niin Stora Ensolla, sairaalassa kuin ekokampaamossakin – "Euro toimii konsulttina" Tilaajille
19:00
Latvia valmistautuu historialliseen julkistukseen: Tuhansien KGB:lle tietoja välittäneiden nimet avataan arkistosta – mukana julkkiksia ja sukulaisia Tilaajille
18:46
Pohjantien liikenne pysäytetään ajoittain yöllä
18:38
Kansalaisaloite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla keräsi yli 60 000 allekirjoitusta
18:00
Hertta Inkala, 14, ei halua Kiasmaan taidetestaajaksi, jos Helsinkiin pitää lentää – lue, mitä tavalliset suomalaiset ovat valmiita tekemään ilmaston hyväksi Tilaajille
140
Liikenneministeri Berner Suomen Kuvalehdelle: ”Dieselautojen myynti tullaan jollain aikavälillä kieltämään”
79
HS: Peruskoululaisilta vaaditaan sellaisia taitoja, joihin lapsilla ei ole valmiuksia – professori tuoreesta tutkimuksesta: peruskoulun tasa-arvo vaarassa
66
Lappiin tulossa huima sesonki, satoja kausityöpaikkoja auki
60
Pakkanen ja lumettomuus käänsivät ilmanlaadun huonoksi Oulussa – kaupunki aloitti pölynsidonnan
29
Raahe väläyttää yt-neuvotteluja – konsultin selvityksen mukaan vähennysvaraa olisi erityisesti ateriapalveluissa ja päiväkodeissa
29
Kansanedustaja suomii armeijan ruokakokeiluja: Kohta rämmitään proteiinipatukan voimalla.
23
Lintilä ryhtyy selvittämään itäisen ja pohjoisen Suomen junaliikennettä – saako Kainuu yöjunan takaisin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uusi gallup.

Onhan se todettu monen monta kertaa että puheenjohtaja on puolueen menestyksestä vastuussa ja se vastuu pitää myös kanta... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image