Oulu

Oulussa lisätty poliiseja it­se­näi­syys­päi­vä­nä, kun rais­kausuu­ti­set kuumentaneet tunteita – Rotuaarilta lähtee kaksi kulkuetta

Viime viikonloppuna Oulun poliisi paljasti poikkeuksellisen seksuaalirikoskokonaisuuden, joka on kohdistunut alaikäisiin tyttöihin. KUVA: Kimmo Penttinen
Oulu 5.12.2018 16:05 | Päivitetty 5.12.2018 17:16
STT, Susanna Kemppainen

Oulussa poliisi varautuu huomenna mahdollisiin levottomuuksiin julkisuuteen tulleiden hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyjen takia. Poliisin mukaan kirjoittelu sosiaalisessa mediassa on käynyt kuumana sen jälkeen kun useita ulkomaalaistaustaisia miehiä vangittiin epäiltynä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oulun poliisista kerrotaan, että itsenäisyyspäivän tapahtumia turvaa hieman enemmän poliiseja kuin viime vuonna.

Oulussa järjestetään itsenäisyyspäivänä kaksi soihtukulkuetta. Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee puoli kuuden aikaan illalla torin rannasta ja suuntaan Oulun hautausmaalle Intiöön.
Tismalleen samaan aikaan Rotuaarilta lähtee toinenkin kulkue. Senkin määränpää on hautausmaa.

Tämän kulkueen järjestäjäksi on ilmoitettu Suomen Kansa Ensin ry. Kotisivujensa mukaan se on kansanliike, joka pyrkii viralliseksi puolueeksi. Sen puheenjohtaja on Marco De Wit, joka tunnetaan myös Suomi ensin -liikkeen keulahahmona.

Suomen Kansa Ensin ry on tiedottanut julkisuudessa "vastustavansa haittamaahanmuuttoa, islamisaatiota ja Natoa", minkä lisäksi se tavoittelee EU-eroa ja markan palauttamista.

– Meille on tehty ilmoitus, että kulkueessa on kyse rauhanomaisesta, itsenäisyyspäivään liittyvästä kunnianosoituksesta Suomen itsenäisyyden vuoksi, Oulun poliisilaitoksen valvonta- ja hälytyssektorin johtaja, ylikomisario Arto Autio kuvailee.
Hänen mukaansa kulkue päättyy sankarihaudoille.

Kummallekin kulkueelle myönnetty lupa

Poliisi on saanut ilmoituksen, jonka mukaan kumpaankin kulkueeseen osallistuvan arviolta 50–100 ihmistä. Se on myöntänyt kummallekin kulkueelle yleisötilaisuusluvan.

–Meillä ei ole tietoa, että näihin kulkueisiin liittyisi mitään rettelöintiä. Nämä ovat laillisia tilaisuuksia ja poliisi varmistaa, että ne onnistuvat häiriöttömällä tavalla sovittujen pelisääntöjen mukaan.

Aution mukaan poliisi on tietoinen siitä, että sosiaalisessa mediassa ja internetissä on keskusteltu Rotuaarilta lähtevään kulkueeseen osallistuvan henkilöitä, joilla on kytköksiä Odinin sotureihin.

– Näin on kirjoiteltu, mutta emme voi vielä tietää, tuleeko näin myös tapahtumaan.

Ylikomisarion mukaan poliisi on varautunut kumpaankin soihtukulkueeseen. Se tulee johtamaan niistä kumpaankin eli ensimmäisenä ajaa poliisiauto. Poliisi tulee myös ohjaamaan liikennettä, jolle voi aiheutua tilapäistä haittaa kulkueista.

Helsingissä on itsenäisyyspäivänä järjestetty mielenosoituksia, jotka ovat pahimmillaan äityneet väkivaltaisiksi.

– Siellä on tullut ylilyöntejä. Se on tiedossa ja olemme varautuneet siihen. Se kuuluu poliisin työhön.

Autio toivoo, että soihtukulkueita katsomaan saapuvat antaisivat niille tilaa.

– Pyrkimyksenä on mahdollisimman häiriötön ja turvallinen yleisötilaisuuden järjestäminen.

Poliisi on järjestänyt itsenäisyyspäivän tapahtumia turvaamaan hieman enemmän poliiseja kuin viime vuonna. Kulkueita turvaamaan on valjastettu erilliset saatto- ja vetopartiot.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

maahantulleita ei oletettavasti enää tuoda kouluihin saamaan kontakteja.

Nyt koulujen opsiin turvallisuuskasvatus ja oikeasti kestävä kehitys.

Milloin on elämä onnistunut ilman rajoja? Rajattomuus synnyttää kaaoksen ja lopulta katastrofin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nämä marcodewitit, iljajanitskinit ja juneslokat esiintyvät aina jossakin suomalaisen kansallismielisen kuran yhteydessä isossa roolissa, vaikka ovat ulkomaalaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministeri Mykkänen puhui kiristyksistä ulkomaalaislaissa ja karkotuksista. Valitettavasti kielteiset päätökset jäävät valitusvaiheeseen makaamaan hallinto-oikeuksiin keskimäärin yli vuodeksi. Sinä aikana rikolliset henkilöt ehtivät pariutua ja saada jopa lapsia. Se tarkoittaa sitä että kun on siteitä Suomeen, poistaminen on vaikeampaa. Ministerin puhe oli vaalipropagandaa valitettavasti. Jos todella haluttaisiin konkreettisia toimia niin maahanmuuttoviraston pitäisi tehdä karkotusasiassa päätös todella nopeaa ja hallinto-oikeuden tulisi ratkaista valitus yhtä nopeaa! Olemme kuitenkin mallioppilas Suomessa jossa yksilön etu menee kansakunnan edun edelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylilyöntelä? Ja kenen taholta?
Ei ainakaan kansallismielisten taholta!
Ja olisi mukavaa jos kansallismieliset sais kulkea rauhassa eikä tarvitsisi tällä ketaa mennä katsomaan miltä puisto näyttää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmisto Helsingissä mellakoi Itsenäisyyspäivinä, särkevät paikkoja ja uhkaavat poliisin turvallisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja joka vuosi tiedotetaan, että tämä porukka ei aiheuttanut mitään ongelmia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselle tulisi parempi fiilis, jos poliisi lisäisi resursseja vaikkapa lapsien suojelemiseen mutta ilmeisesti tuo ei ole prioriteettilistalla tarpeeksi korkealla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä on ylilyönti? EIkö ihmisten reagointi tuollaiseen joukkokäyttäytymiseen ole luonnollista, siitä halutaan eroon.
Tulee mieleen se, että onko tämä jonkun suojeluksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhemmat ja koulu: varoittakaa lapsia seksuaalirikollisista. Olisiko myös tarpern turvallisuuskoulutus lapsille ja aikuisille?
Nyt tarvitaan rakentavia ehdotuksia, miten selviämme

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko se joku vihreiden jäsen joka esti pakkopalautuksen ja kutsui niitä epäinhimillisiksi tai jotain? Ja kehotti muita ihmisiä tekemään vastaavaa?
Mitähän tämä edustaja ajattelee nyt tästä? Tulisiko näitä tekijöitä palauttaa vai estää heidän pakkopalautus kun jos tuomitaan syyllisiksi ja jos palautus on mahdollista? Onko lapsilla mitään arvoa, menevätkö rikolliset heidän edelle turvallisuudessa? Tulevaisuus ei ole rikollisissa, vaan lapsissa joten lapsia tulisi suojella. Turvapaikkahaun seula tulisi olla tiukka ja ehkäisevästi toimiva, kaikki järjestelmän hyväksikäyttäjät ja rikolliset tulisi pitää pois maastamme. Turvapaikka joka myönnetään rikolliselle on pois sitä oikeasti tarvitsevalta ja kunnolliselta ihmiseltä, nyt lienee niin että jokunen rikollinen on saanut kyseiset paikat mikäli ovat turvapaikan hakijoita. Tuomiot ovat muutenkin liian pieniä, olipa kantasuomalainen tai ei, tuomion tulisi olla tuntuva ja toimia jo pelotetasolla ehkäisten tahallisia tekoja niiden kohdalla jotka punnitsevat ''hyötysuhdetta''

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä mutta luulenpa, että alkaa melkoiset mellakat Oulussa ja tulee jatkumaan kesään asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei poliisi eiitä että yhtenä päivänä oulussa ja suomessa pitäsi poliiseja olla jalkapartiossa kaduillaki näkyä puuttua epäkohtiin opastaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juuri niin kun väkiluku kasvaa, ennen oli hiljaiset kadut onko enää " hiljainen on kylätie"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa järkevä tapa olisi ripotella maahanmuuttajat pitkin Suomea, ja pakottaa heidät tekemään töitä (esim. vanhusten ulkoilutus). Valitettavasti "pakolaiset" tahtovat asua vain isommissa kaupungeissa...toki suomalaistenkin joukossa on paljon poppoota, joita ei kiinnosta enää tehdä töitä, ja kantaa vastuuta Isänmaamme tulevaisuudesta.

Olisiko aika leikata sosiaalietuja merkittävästi? Asumistuki samaksi koko maassa ja alkaa positiivinen muuttoliike pienemmille paikkakunnille, joissa vuokrataso on jopa alle puolet isompien kaupunkien Ay-vuokrista! Töitä kyllä maaseudultakin löytyy...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa typerää höpötystä puhumalla puuta heinää. Ulkoiluttaa vanhuksia. joopa joo taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin... Vanhuksia ei voi hoitokodeista yksin päästää ulkoilemaan, koska muistisairaat tai huonosti liikkumaan kykenevät eivät välttämättä tule toimeen yksin. Hoitajia on paikalla yleensä se "minimi", eli kaikki vanhukset eivät voi ulkoilla kerralla, koska mukaan ei riitä osaavaa henkilökuntaa.

Tätä samaa tekevät työharjoitteluissaan hoitajaksi opiskelevat aina hammashoitajia myöten. Kutsuisin sitä arvokkaaksi työksi, vaikka se olisikin palkatonta. Olen itsekin yrittänyt vuosien saatossa osallistua ja auttaa vanhusten viriketoiminnan järjestämiseen aina kun mahdollista.

Toiminnalle ja palvelulle on kysyntää. Mikä tässä on niin omituista muka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

111 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image