Oulu

Oulun sek­su­aa­li­ri­kos­vyyh­des­sä yli neljän vuoden tuomio – törkeät rikokset tehtiin ho­tel­li­huo­neis­sa

Oulu 9.7.2019 14:00 | Päivitetty 9.7.2019 15:16
Henriikka Uusitalo

Oulun käräjäoikeus on antanut kuudennen tuomionsa Oulussa viime vuonna paljastuneesta laajasta seksuaalirikosvyyhdestä.

Se tuomitsi Hassan Mohamud Mohamedin neljän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Käräjäoikeus katsoi, että vuonna 1980 syntynyt mies oli sukupuoliyhteydessä tekoaikaan 12–13-vuotiaan tytön kanssa.

Hän myös käytti väkivaltaa saadakseen ja jatkaakseen sukupuoliyhteyttä. Käräjäoikeuden mukaan mies esti uhria poistumasta tilanteesta pitämällä tytöstä kiinni, ja uhri alistui sukupuoliyhteyden jatkumiseen vastoin tahtoaan.

Oikeus katsoi tekotavan olleen alistava ja nöyryyttävä

Käräjäoikeuden mukaan rikokset ovat törkeitä muun muassa siksi, että Mohammed on käyttänyt hyväkseen tytön kiinnostusta. Hänen ja tytön välinen ikäero on ollut tekohetkellä suuri.

Lisäksi Mohamedin menettely on aiheuttanut tytölle kipua, mustelmia polviin sekä punaisia jälkiä selkään, käsivarteen ja jalkaan.

– Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon sen nöyryyttävä ja alistava tekotapa sekä se, että Mohamedin on täytynyt käsittää, että asianomistajan toimintakyvyssä, kyvyssä ilmaista itseään sekä käsityskyvyssä on ollut osin puutteita, käräjäoikeus perustelee tuomiota törkeästä raiskauksesta.

Kolme tapaamista kahdessa eri hotellissa 

Rikokset tehtiin vuoden 2017 heinäkuun ja viime vuoden lokakuun välisenä aikana kolmessa eri tapaamisessa hotellihuoneissa Oulussa. Asianosaiset tutustuivat toisiinsa internetissä ja pitivät yhteyttä Kik-pikaviestipalvelussa.

Mohamed myönsi oikeudessa syyllistyneensä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön tietäen, että tyttö oli 13-vuotias. Lisäksi hän myönsi kosketelleensa ja suudelleensa tyttöä. Muilta osin hän kiisti kaikki syytteet.

Oikeus määräsi salassa pidettäviksi tytön ja hänen huoltajiensa henkilöllisyydet, oikeudenkäyntiasiakirjat sekä tuomion. Salaamisella suojellaan uhrin yksityisyyttä.

Vahingonkorvauksia maksettavaksi 25 000 euroa

Hänen tulee maksaa uhrille yhteensä 25 000 euroa korvauksia kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta, kärsimyksestä ja psyykkisen tilan heikkenemisestä.

Oikeus myös määräsi hänet maksamaan tytön noin 6 300 euron oikeuskulut. Miehen omat oikeuskulut, lähes 19 000 euroa, tulevat valtion maksettavaksi miehen taloudellisen tilanteen vuoksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä on mahdollisuus valittaa hovioikeuteen.

Seksuaalirikoskokonaisuudessa on syytettynä kaikkiaan kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä, joita syytetään samaan tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista.
Vyyhden oikeuskäsittely on määrä saada kokonaisuudessaan päätökseen heinäkuussa.

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
11:20
JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image