Oulu

Oulun sek­su­aa­li­ri­kos­vyyh­des­sä yli neljän vuoden tuomio – törkeät rikokset tehtiin ho­tel­li­huo­neis­sa

Oulu 9.7.2019 14:00 | Päivitetty 9.7.2019 15:16
Henriikka Uusitalo

Oulun käräjäoikeus on antanut kuudennen tuomionsa Oulussa viime vuonna paljastuneesta laajasta seksuaalirikosvyyhdestä.

Se tuomitsi Hassan Mohamud Mohamedin neljän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Käräjäoikeus katsoi, että vuonna 1980 syntynyt mies oli sukupuoliyhteydessä tekoaikaan 12–13-vuotiaan tytön kanssa.

Hän myös käytti väkivaltaa saadakseen ja jatkaakseen sukupuoliyhteyttä. Käräjäoikeuden mukaan mies esti uhria poistumasta tilanteesta pitämällä tytöstä kiinni, ja uhri alistui sukupuoliyhteyden jatkumiseen vastoin tahtoaan.

Oikeus katsoi tekotavan olleen alistava ja nöyryyttävä

Käräjäoikeuden mukaan rikokset ovat törkeitä muun muassa siksi, että Mohammed on käyttänyt hyväkseen tytön kiinnostusta. Hänen ja tytön välinen ikäero on ollut tekohetkellä suuri.

Lisäksi Mohamedin menettely on aiheuttanut tytölle kipua, mustelmia polviin sekä punaisia jälkiä selkään, käsivarteen ja jalkaan.

– Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon sen nöyryyttävä ja alistava tekotapa sekä se, että Mohamedin on täytynyt käsittää, että asianomistajan toimintakyvyssä, kyvyssä ilmaista itseään sekä käsityskyvyssä on ollut osin puutteita, käräjäoikeus perustelee tuomiota törkeästä raiskauksesta.

Kolme tapaamista kahdessa eri hotellissa 

Rikokset tehtiin vuoden 2017 heinäkuun ja viime vuoden lokakuun välisenä aikana kolmessa eri tapaamisessa hotellihuoneissa Oulussa. Asianosaiset tutustuivat toisiinsa internetissä ja pitivät yhteyttä Kik-pikaviestipalvelussa.

Mohamed myönsi oikeudessa syyllistyneensä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön tietäen, että tyttö oli 13-vuotias. Lisäksi hän myönsi kosketelleensa ja suudelleensa tyttöä. Muilta osin hän kiisti kaikki syytteet.

Oikeus määräsi salassa pidettäviksi tytön ja hänen huoltajiensa henkilöllisyydet, oikeudenkäyntiasiakirjat sekä tuomion. Salaamisella suojellaan uhrin yksityisyyttä.

Vahingonkorvauksia maksettavaksi 25 000 euroa

Hänen tulee maksaa uhrille yhteensä 25 000 euroa korvauksia kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta, kärsimyksestä ja psyykkisen tilan heikkenemisestä.

Oikeus myös määräsi hänet maksamaan tytön noin 6 300 euron oikeuskulut. Miehen omat oikeuskulut, lähes 19 000 euroa, tulevat valtion maksettavaksi miehen taloudellisen tilanteen vuoksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä on mahdollisuus valittaa hovioikeuteen.

Seksuaalirikoskokonaisuudessa on syytettynä kaikkiaan kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä, joita syytetään samaan tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista.
Vyyhden oikeuskäsittely on määrä saada kokonaisuudessaan päätökseen heinäkuussa.

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

23:50
Lukijat kuvasivat torstai-illan upeaa auringonlaskua ja raekuuroa enteilleitä muhkeita pilviä
23:12
Kelohirsinen mökki tuhoutui tulipalossa Inarissa, ei tietoa henkilövahingoista
22:30
Riita pelin säännöistä tuli kalliiksi: Mies huitaisi toista biljardikepillä, oikeus määräsi maksamaan yli 10 000 euroa korvauksia
22:06
Tuukka Kivioja on OLS:n 22-vuotias ykköstykki, jonka harteilla painaa iso vastuu – "Haluan olla joukkueen paras pistemies ja tärkein pelaaja" Tilaajille
22:04
Satavuotiasta steinerpedagogiikkaa juhlittiin Oulussa – "Meillä menee oikein mukavasti, ja koulussa on tekemisen tunnelma"
21:43
Oamkiin haki syksyn yhteishaussa 1601 ensisijaista hakijaa – sosionomikoulutukseen eniten hakijoita
20:50
Puuhun sidottu ja ammuttu koira kuohutti Enontekiöllä – eläimen lopettanut omistaja ilmoittautui poliisille: "Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa" Tilaajille
93
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
76
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
69
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
54
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
53
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
53
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
46
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Lapissa sekä Koillismaalla tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image