Oulu

Oulun pe­rus­suo­ma­lais­ten mie­le­no­soi­tuk­ses­sa kahnaus - yleisössä ollut mies yritti käydä puhujan kimppuun ja päätyi putkaan, järjestysmies otti puhujalta puukon vyöltä

Perussuomalaisten mielenosoitus pidettiin kello 15-17 Oulun kaupungintalon luona. KUVA: Pekka Peura
Oulu 10.12.2018 17:25 | Päivitetty 10.12.2018 23:11
Antti Pasanen, Antti Ervasti

Poliisi ja järjestysmiehet joutuivat töihin Oulun perussuomalaisten maanantai-iltapäivänä järjestämässä mielenosoituksessa kaupungintalon pihalla.

Vapaan puhemahdollisuuden aikana puhumaan nousseen ulkomaalaistaustaisen miehen sanoma kuumensi yhden yleisössä olleen oululaismiehen tunteita siinä määrin, että hän yritti käydä puhujan kimppuun tämän ollessa jo poistumassa kaupungintalon portailta.

Tilaisuutta turvanneet järjestyksenvalvojat ja poliisin partiot ottivat miehen kiinni. Poliisi perustelee tiedotteessaan kiinniottoa rikoksilta ja häiriöiltä suojaamisella.

Kiinniotettu oululaismies vietiin illaksi putkaan rauhoittumaan.

Tilaisuudesta kuvatulla videolla näkyy, että ennen mainittua kahnausta puhumaan menneellä ulkomaalaistaustaisella miehellä oli vyöllään puukko tupessa, jonka yksi järjestyksenvalvojista kävi pian nappaamassa pois. Mies oli pukeutunut työvaatteisiin ja huomioliiviin.

Ulkomaalaistaustainen mies jatkoi sitkeästi kiivassanaista huutelua yleisössä olleiden kanssa, ja kaksi järjestyksenvalvojaa talutti hänet lopulta pois kaupungintalon portailla olleen mikrofonin äärestä.

 

Pian tämän jälkeen videolla todetaan että "tuolla on tappelu" ja pian näkyy poliisimies taluttamassa kaupungintalon edustalla yhtä suomalaismiestä kohti poliisiautoa, ja toinen poliisi saattaa puhumassa olleen ulkomaalaistaustaisen miehen pois paikalta.

Poliisin mukaan tilaisuuden jäljiltä putkaan toimitettiin vain yksi henkilö.

Ulkomaalaistaustaiselle miehelle tiettävästi palautettiin työvarustukseen kuuluva puukko myöhemmin.

Teräasetta ei saa pitää lain mukaan hallussa yleisellä paikalla tai julkisessa tilaisuudessa. Teräase saa olla mukana julkisella paikalla vain, jos työtehtävä sitä vaatii.

Iltalehden haastattelema poliisi toteaa, että vaikka lain mukaan teräase ei saisi olla mukana, työntekijöiden kohdalla asiaa voidaan katsoa toisin.

Perussuomalaisten mielenosoitus pidettiin kello 15-17. Mielenilmaus järjestettiin Oulun perussuomalaisten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan "Oulun lapsiraiskausten johdosta".

Tilaisuus veti poliisin arvion mukaan paikalle satakunta ihmistä.

Rikosvyyhti esiin myös valtuustossa

Tutkinnassa oleva, nuoriin tyttöihin kohdistunut raiskaus- ja seksuaalirikosvyyhti näkyi myös illalla istuneen Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Salissa käytiin heti alussa kiivas keskustelu, kun Tynkkynen esitti esityslistaan muutosta, että ennen ensimmästä varsinaista kohtaa eli kaupungin budjettia käytäisiin yleinen keskustelu Oulun raiskausepäilytapauksista.

Muutos esityslistaan voidaan hyväksyä, jos valtuusto sellaisen hyväksyy yksimielisesti.

Nopean huutoäänestyksen jälkeen yksimielisyyttä ei ollut.

– Ovatkohan valtuutettu Tynkkysellä olleet korvat lukossa. Olihan hän itse kuulemassa, kun ryhmien puheenjohtajien kanssa sovittiin, että aiheesta keskustellaan mutta laajemmassa seminaarissa lähiaikoina, sanoi Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Sirviö.

10.12. kello 17.45: Otsikkoa muokattu ja uutista täydennetty Oulun valtuustossa käydyllä keskustelulla ja tarkemmalla kuvauksella tapahtumista. Lisätty tieto, että järjestysmies otti ulkomaalaistaustaiselta puhujalta puukon pois.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (82)

Sanotaanko näin, että olen kuullut myös kuulopuhetta jostain, että on ilmeisesti uhattu näitä ulkomaalaistaustaisia näihin raiskaustapauksiin liittyen. Aivan tahallista ärsyttää näitä ihmisiä. Minkä takia pitää YLEISTÄÄ, jos on muutama, jotka ovat tätä touhua tehneet. Miksi asiasta ei voi keskustella asiallisesti, vaan heti ollaan huutamassa ja osoittamassa mieltä. Tulee sellainen tunne, että kaikki ulkomaalaiset ovat rikollisia. Luuleeko nuo, että kaikki ulkomaalaiset on jotenkin uhka vai mikä tämä juttu on??? Ainakin tiedän, mitä puoluetta en äänestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö lain mukaan teräaseiden hallussapito ole kiellettyä yleisellä paikalla. Kait siitä edes pienen sakon sai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puukko kuului työasuun. Onko se nyt niin vaikea ymmärtää?? Monessa kohdassa tämä asia mainittu 😂😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Teräasetta ei saa pitää lain mukaan hallussa yleisellä paikalla tai julkisessa tilaisuudessa."
Itselle aika selkeä tuo, mutta kun kerran työtehtävä vaati...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen on tilaisuudessa kertonut epäiltyjen nimiä, mikä ei ole noin arassa tilassa järkevää. Toisaalta se on Tynkkysen tapa pyrkiä julkisuuteeen, joka tuntuu hänelle olevan se motivaation lähde. Tapaukset ovat tuomittavia, mutta ei pidä toverituomioistuimelle antaa valtaa, ei vaikka siellä ne toverit nyt persuissa ovatkin esillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli sillä tunteenpalolla ja pelottavalla ilmapiirillä mikä eilen kaupungintalon pihalta huokui lähikaduille päästään eduskuntaan ja vielä hallitukseen, niin asiallisuus Arkadianmäellä on enää muisto vain. Asiat voi esittää niin monella tavalla, ja nämä puhuja-jannut taisivat olla lähinnä keittiöpsykologitasoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on hienoa, että Oulun kaupungin päättäjät jättää kommentoimasta asiasta. Voisi edes ottaa jotain kantaa, vaikka ei sanoisi puolesta tai vastaan. Järkikin sanoo, että näin rankassa asiassa pitäisi jollainlailla alkaa kommunikoimaan ihmisten keskuudessa, ettei syntyisi yleistä paniikkia ja polemiikkia! Olisko aika miettiä että toimintanne valtuutettuina ei tule tuomaan tulevaisuudessa äänestäjiä tälle teidän ei kommenttia toiminnalle???!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokonaisuutena rauhallinen tilaisuus, hyvä että järjestettiin, tilanne Oulussa kuitenkin suht kireä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä yllätä, että persut näkevät inhottavassa rikoksessakin tilaisuuden kerätä poliittisia irtopisteitä. Sen sijaan, että pyrittäisiin rakentavasti miettimään ratkaisuja päätetäänkin demonisoida ja pelotella mikä lisää ongelmia entisestään. Persut eivät ole osa ratkaisua vaan osa ongelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisillä on joskus lappu silmillä!
Toivon että saavat näkökykyä ennen suurta äänestystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muut puolueet ovat luoneet ongelman; ottavat maahan massoittain epämääräistä porukkaa, vaikka muiden maiden esimerkistä on voinut nähdä, mitä ongelmia seuraa. Ja juuri ne ongelmat ovat seuranneet. Persut ovat puhuneet tästä asiasta yli 10 vuoden ajan. Ei ole kiinnostanut muita puolueita. Millä tavalla persut ovat siis mielestäsi osa ongelmaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ainoa ongelma ja kaiken syy on maahanmuutto, niin kovin on kapea näkökulma. Persut oli muuten hallituksessa 2015, kun se maahanmuutto oli kiivaimmillaan. Epäkohtia on, mutta se ei oikeuta tuomitsemaan kaikkea maahanmuuttoa, eikä kaikkia maahanmuuttajia. Mätämunia on kaikissa ryhmissä ja yllättäen jopa persuissa. Rikoksien tutkinnan hoitaa poliisi ja tuomitsemisen oikeuslaitos eikä kaupungintalon portailla kokooontuva toverituomioistuin. Turha pelkojen ja hysterian lietsonta ei ole järkevää eikä oikea tapa hoitaa asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei maahanmuutto ole ainoa ongelma eikä edes kaikkien ongelmien juuri, kuka näin on edes väittänyt? Hyvin moni ongelma maahanmuutosta kuitenkin kumpuaa, kuten esimerkiksi tämä lasten grooming-rinki. Täysin vierasta käytöstä suomalaisessa kulttuurissa hyväksikäyttää kymmenvuotiasta vähintään kymmenen hengen porukalla.

Kaikilla muillakin politiikan alueilla ongelmia pyritään välttämään ja ehkäisemään ennalta. Minkä takia maahanmuuttopolitiikassa toimitaan päinvastoin, eli virheistä ei opita, sisäänottomääriä pyritään päinvastoin lisäämään eikä muiden maiden kokemuksia huomioida? Tilastoista voi helposti nähdä, että korulauseet ja toiveajattelua tihkuvat puheet eivät kohtaa todellisuuden kanssa.

Kotouttamisesta on turha puhua, se on pelkkää silmänlumetta. Jos kotoutettava ei halua tai koe tarvetta kotoutua, kotoutumista ei tapahdu. Jos maassa on jo valmiiksi laaja yhteisö kotoutettavan kulttuuripiiristä tulevia, ei kotoutettava edes näe tavallista suomalaista elämää. Kotouttaminen ei ole suuressa mittakaavassa onnistunut missään päin maailmaa. Toki yksittäisiä menestystarinoita on olemassa, mutta nehän ovat yksittäistapauksia, ei voi yleistää, eikö vain?

Kaupungintalolla ei tuomittu eilen ketään. Ihmisillä on tullut mitta täyteen poliitikkojen välinpitämättömyyttä ja se purkautui jokseenkin sivistyneesti mielenosoituksessa puheina, taputuksina ja välihuutoina. Keväällä ihmiset ehkä äänestävät eri tavalla kuin edellisissä vaaleissa. Siihen heillä on täysi oikeus ja näin toimii demokratia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyväksikäyttö täysin vierasta suomalaisille ole. Sitä on tapahtunut tällä alueella aiemminkin, mutta ihan kantasuomalaisten piirissä. Rikokset ovat tuomittavia, tapahtuipa ne kenen taholta tahansa. Maahanmuutto on tuonut häiriötekijöitä ja se on totta, mutta ei julkinen mestaaminen ja kaikkien syyttely asiaa eteenpäin vie. Maahanmuuttopolitikka toimii ennaltaehkäisevästi, mutta aina löytyy näitä mätämunia-kuten kaikista ryhmistä. Persut ovat julkisesti kertoneet kuinka kallista tämä kotouttaminen on- eikö sitä olekaan tapahtunut eli kyseessä on valeuutinen-valkoinen vaalivale? Ihmiset saavat äänestää ja toivottavasti äänestävätkin kuten haluavat. Onneksi meillä on vapaus äänestää, mutta toivottavsti se päätös tapahtuu tosiasioiden pohjalta, eikä huhujen perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että on kotoutettu ja rahaa kulutettu, ei tarkoita sitä, että kotoutumista olisi tapahtunut. Vai mitä tarkoitit tuolla, että persujen mielestä kotouttaminen on kallista? Kallistahan se onkin, silti hyvin tehotonta. Nyt on selvinnyt, että näitä vangittuja on ollut mukana kotouttamisprojekteissa, missä aikuisia tuntemattomia miehiä on kierrätetty kouluissa ja päiväkodeissa. Lieventämässä ennakkoluuloja, että eivät ole vaarallisia!

Kaikki tosiasiat viittaavat siihen, että humanitaarisella maahanmuutolla saadaan vain ongelmia. Aivan tarpeettomia ongelmia meidän suomalaisten näkökulmasta, maailman surkeat maat pysyvät surkeina huolimatta siitä, vaikka ottaisimme maan täyteen heidän väkeään. Näin tekemällä tuhoamme vain oman yhteiskuntamme. Tasa-arvo toki toteutuu, kaikkialla on lopulta yhtä kurjaa. Täällä ehkä vielä kurjempaa, kun ei paista edes aurinko.

Nimenomaan faktoja ja tutkimustietoa peräänkuulutan itsekin, eikä vain tyhjiä fraaseja Suomeen saapuvista hädänalaisista naisista ja lapsista jotka olivatkin oikeasti kaikki nuoria miehiä, monikulttuurin rikastavasta vaikutuksesta, tulijoiden korkeasta koulutuksesta, moniosaamisesta ja ynnä muusta naurettavasta toiveajattelusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä löytyy tätä "rakentavaa keskustelua"? Eihän tästä ongelmasta kukaan muu edes puhu, saati sitten keskustele! Tässä on muut puolueet keskittyneet vain persujen kritisoimiseen, kun voisivat käyttää kaiken energiansa miettiessään, että miten lapsia ja naisia suojellaan paremmin ja millä nuo saalistajat saadaan täältä ulos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (82)

Uutisvirta

17.8.
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
17.8.
Reissusa: Loma Kilpisjärvellä sisälsi paljon ulkoilua hyvin merkityillä poluilla hyvässä säässä ja upeissa maisemissa
17.8.
Suomalaisnaisille heikoin suunnistuksen MM-viestisijoitus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan
17.8.
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
17.8.
Suomi luuli tekevänsä ystävällistä pandapolitiikkaa Kiinan kanssa, mutta se olikin myytti – "On vaarallista määritellä kansainvälisiä suhteita erinomaisiksi", sanoo professori
17.8.
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
17.8.
Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Hävytöntä. Puoluetukeen, joka pitäisi kokonaan poistaa ehdotetaan SDP:n toimesta korotusta 20%. Erilaisia avustajia pa... Lue lisää...
seppä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image