Oulu

Oulun kaupunki järjestää tur­val­li­suusin­fon tammikuun lopussa – "Ihmisten tur­val­li­suu­den­tun­ne on järkkynyt"

Info järjestetään Oulun kaupungintalolla. KUVA: Janne-Pekka Manninen
Oulu 20.12.2018 11:36 | Päivitetty 20.12.2018 22:52
Heidi Peltonen

Oulun kaupunki järjestää turvallisuusinfon maanantaina 28. tammikuuta Oulun kaupungintalolla kello 9–12. Turvallisuusinfossa käsitellään ajankohtaisia turvallisuusteemoja. 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.) kertoo, että turvallisuusinfon ajankohtaa aikaistettiin Oulussa viime viikkojen aikana ilmi tulleiden seksuaalirikosten vuoksi. 

– On tullut palautetta, että ihmisten turvallisuudentunne on järkkynyt, Hänninen kertoo. 

Turvallisuusinfo olisi Hännisen mukaan järjestetty joka tapauksessa myöhemmin keväällä. Kaupungin turvallisuusinfoja on järjestetty säännöllisesti aiemminkin, mutta ne ovat olleet suljettuja tilaisuuksia. 

– Nyt haluamme kokeilla tällaista julkista tilaisuutta, johon yleisö voi osallistua, Hänninen kuvailee. 

Yleisö voi osallistua tilanteeseen lähettämällä asiantuntijoille kysymyksiä. Kysymyksiä voi lähettää kaupungin verkkosivujen kautta 23. tammikuuta saakka. 

Infotilaisuus on julkinen ja sitä voi tulla seuraamaan joko paikan päälle tai Oulun kaupungin sivuilta löytyvästä nettilähetyksestä. Kaupungintalolle tilaisuutta mahtuu seuraamaan rajallinen määrä.

Viranomaiset antavat tilaisuudessa tilannekatsauksen ja vastaavat yleisön lähettämiin kysymyksiin. 

Keskustelussa ovat mukana Oulun poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta, Maahanmuuttoviraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalo ja Pohjois-Pohjanmaan ELY:n maahanmuuttopäällikkö Hanna Määttä sekä Oulun kaupungin maahanmuuton ohjausryhmää johtava sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Turvallisuusinfon tarkempi ohjelma selviää tammikuun alussa.

20.12. kello 22.51: Uutisen kommentointi on päättynyt.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (46)

Kyllä tuo tilaisuus pitäisi järjestää heti. Nyt se on ajankohtainen. Sitten kun se ensivuonna tulee nämä alustajat pitävät varmasti pitkiä puheita ja kehuvat miten hyvin asiat ovat ja yleisö on vain kuunteluoppilaina. Toivottavasti ylesö ei siihen alistu vain puhuvat suunsa puhtaiksi. Puhe on kuitenkin pientä vastinetta noihin raiskaiksiin verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis Elyssä on maahanmuuttopäällikönkin virka. Voi hyvänen aika. Otetaanpa sinne keskusteluun muutama viiskymppinen perheenäiti kertomaan miltä tuntuu kun lapsilla on koulussa, somessa ja harrastus-ja kaveripiireissä turvatonta ja vähän vaarallistakin. Ihan vaikka pelkkä liukas pyörätie koulumatkalla tai kiusaavat kaverit tai lintsaava ope saavat aikaan pieniä ja suuria arjen ongelmia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika törkeä ääntenkalastelu valtuuston puheenjohtajalta, lienee siirtynyt persuihin, siellähän tämä teema on itsestään selvyys. Oulun maine taas kasvaa, hävettää olla Oululainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisilla paikkakunnilla rakennellaan ratikkalinjoja, meillä pidetään turvallisuusinfoja. Turbulenssia skandinavian keskipisteessä? Satsaisimmeko vihdoin ihmisiin turismin, teknologian ja muiden pintailmiöiden sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä ainakin tunnen oloni turvattomaksi maahanmuuttajana, tässä ilmapiirissä missä ihmiset syyllistetään pelkän ihonvärin perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on unelma yhdessä yössä ja infotilaisuuden järjestämiseen toista kuukautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymyksiä pitäisi voida tehdä kaupungin johdolle ja valtuutetuille. Miksi he piiloutuvat edelleen? Heidänhän tätä kaupunkia pitäisi luotsata. Nyt on näköjään tarkoitus 'keskustella' niin, ettei itse asiasta tai Oulusta puhuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei puhu siitä mikä tämän turvattomuuden aiheuttaa. Hävetkää lapatossut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että niin voi olla onnetonta mm. tässä kaupungissa kipupisteiden hoito. "Turvallisuusinfo", voi hyvää päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikohan kevään info lipsahtanut vaalien yli ja nyt kalastellaan ääniä tekemättä mitään todellista mistä olisi apua ongelmaan.Hänninen on kieltänyt kokouksissa kaiken kielteisen puheen koko asiasta ja nyt kalastelee ääniä kun lehdet kirjoittaa asiasta eikä kokous ole salainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ah, on taas niin oululaista! Ensin valitettiin, että kaupunginhallitus pitää aiheesta keskustelua suljetuin ovin, ja nyt kun saatiin yleisölle avoin tilaisuus aiheesta, niin sekin on väärin.

Anna mun kaikki kestä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lokka paikalke kysymään oikeat kysymykset, ettei mene ihan hymistelyksi koko tilaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nyt ainakaan sitä julkisuuden kipeää maahanmuuttajavastaista maahanmuuttajaa saa päästää pilaamaan tilaisuutta jankutuksellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

28
Kommentti: Hulevesilasku tulee, vaikka ei johtaisi vesitippaakaan ulos tontilta
21
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
12
Sulamisvedet ja loska aiheuttavat ongelmia Oulun seudulla – lähetä kuva hankalista paikoista
12
Oulu toivoi paria miljoonaa seksuaalirikosten ehkäisyyn, mutta summa jäänee pienemmäksi – muut kaupungit eivät ole hakeneet yhtä isoja summia
9
Tuore laskelma väläyttää tuntuvia korotuksia työeläkemaksuihin tulevaisuudessa – Suomen eläkejärjestelmä voi kriisiytyä alhaisen syntyvyyden takia
9
Sdp:n etumatka kokoomukseen nähden kasvoi hieman
6
Sulamisvedet tulvivat kaduille viime vuotta pahemmin – yöpakkaset tuovat helpotusta loskainfernoon, mutta tekevät kaduista liukkaita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Oulun Stora Enson tehdas onko seuraava?

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeiden OSTOvoimaa on korotettava

Eläkeläiset oli yksi valtavan suuri kansalaisryhmä, jota oikeistohallituksemme kohteli kaltoin. Meillä on yhtäjaksoisti ... Lue lisää...
korjaus helppoa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image