Oulu

Oulun kaupunki järjestää tur­val­li­suusin­fon tammikuun lopussa – "Ihmisten tur­val­li­suu­den­tun­ne on järkkynyt"

Info järjestetään Oulun kaupungintalolla. KUVA: Janne-Pekka Manninen
Oulu 20.12.2018 11:36 | Päivitetty 20.12.2018 22:52
Heidi Peltonen

Oulun kaupunki järjestää turvallisuusinfon maanantaina 28. tammikuuta Oulun kaupungintalolla kello 9–12. Turvallisuusinfossa käsitellään ajankohtaisia turvallisuusteemoja. 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.) kertoo, että turvallisuusinfon ajankohtaa aikaistettiin Oulussa viime viikkojen aikana ilmi tulleiden seksuaalirikosten vuoksi. 

– On tullut palautetta, että ihmisten turvallisuudentunne on järkkynyt, Hänninen kertoo. 

Turvallisuusinfo olisi Hännisen mukaan järjestetty joka tapauksessa myöhemmin keväällä. Kaupungin turvallisuusinfoja on järjestetty säännöllisesti aiemminkin, mutta ne ovat olleet suljettuja tilaisuuksia. 

– Nyt haluamme kokeilla tällaista julkista tilaisuutta, johon yleisö voi osallistua, Hänninen kuvailee. 

Yleisö voi osallistua tilanteeseen lähettämällä asiantuntijoille kysymyksiä. Kysymyksiä voi lähettää kaupungin verkkosivujen kautta 23. tammikuuta saakka. 

Infotilaisuus on julkinen ja sitä voi tulla seuraamaan joko paikan päälle tai Oulun kaupungin sivuilta löytyvästä nettilähetyksestä. Kaupungintalolle tilaisuutta mahtuu seuraamaan rajallinen määrä.

Viranomaiset antavat tilaisuudessa tilannekatsauksen ja vastaavat yleisön lähettämiin kysymyksiin. 

Keskustelussa ovat mukana Oulun poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta, Maahanmuuttoviraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalo ja Pohjois-Pohjanmaan ELY:n maahanmuuttopäällikkö Hanna Määttä sekä Oulun kaupungin maahanmuuton ohjausryhmää johtava sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Turvallisuusinfon tarkempi ohjelma selviää tammikuun alussa.

20.12. kello 22.51: Uutisen kommentointi on päättynyt.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (46)

Kyllä tuo tilaisuus pitäisi järjestää heti. Nyt se on ajankohtainen. Sitten kun se ensivuonna tulee nämä alustajat pitävät varmasti pitkiä puheita ja kehuvat miten hyvin asiat ovat ja yleisö on vain kuunteluoppilaina. Toivottavasti ylesö ei siihen alistu vain puhuvat suunsa puhtaiksi. Puhe on kuitenkin pientä vastinetta noihin raiskaiksiin verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis Elyssä on maahanmuuttopäällikönkin virka. Voi hyvänen aika. Otetaanpa sinne keskusteluun muutama viiskymppinen perheenäiti kertomaan miltä tuntuu kun lapsilla on koulussa, somessa ja harrastus-ja kaveripiireissä turvatonta ja vähän vaarallistakin. Ihan vaikka pelkkä liukas pyörätie koulumatkalla tai kiusaavat kaverit tai lintsaava ope saavat aikaan pieniä ja suuria arjen ongelmia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika törkeä ääntenkalastelu valtuuston puheenjohtajalta, lienee siirtynyt persuihin, siellähän tämä teema on itsestään selvyys. Oulun maine taas kasvaa, hävettää olla Oululainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisilla paikkakunnilla rakennellaan ratikkalinjoja, meillä pidetään turvallisuusinfoja. Turbulenssia skandinavian keskipisteessä? Satsaisimmeko vihdoin ihmisiin turismin, teknologian ja muiden pintailmiöiden sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä ainakin tunnen oloni turvattomaksi maahanmuuttajana, tässä ilmapiirissä missä ihmiset syyllistetään pelkän ihonvärin perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on unelma yhdessä yössä ja infotilaisuuden järjestämiseen toista kuukautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymyksiä pitäisi voida tehdä kaupungin johdolle ja valtuutetuille. Miksi he piiloutuvat edelleen? Heidänhän tätä kaupunkia pitäisi luotsata. Nyt on näköjään tarkoitus 'keskustella' niin, ettei itse asiasta tai Oulusta puhuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei puhu siitä mikä tämän turvattomuuden aiheuttaa. Hävetkää lapatossut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että niin voi olla onnetonta mm. tässä kaupungissa kipupisteiden hoito. "Turvallisuusinfo", voi hyvää päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikohan kevään info lipsahtanut vaalien yli ja nyt kalastellaan ääniä tekemättä mitään todellista mistä olisi apua ongelmaan.Hänninen on kieltänyt kokouksissa kaiken kielteisen puheen koko asiasta ja nyt kalastelee ääniä kun lehdet kirjoittaa asiasta eikä kokous ole salainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ah, on taas niin oululaista! Ensin valitettiin, että kaupunginhallitus pitää aiheesta keskustelua suljetuin ovin, ja nyt kun saatiin yleisölle avoin tilaisuus aiheesta, niin sekin on väärin.

Anna mun kaikki kestä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lokka paikalke kysymään oikeat kysymykset, ettei mene ihan hymistelyksi koko tilaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nyt ainakaan sitä julkisuuden kipeää maahanmuuttajavastaista maahanmuuttajaa saa päästää pilaamaan tilaisuutta jankutuksellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa
9:28
Kolumni: Kärpillä on käsissään positiivinen ongelma – juniorijoukkueiden taso on äärimmäisen kova

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image