Oulu

Oulun kauppahallin ensimmäiset vuokralaiset valittiin vuok­ra­tar­jouk­sen perusteella – viisi vapaaksi jäävää tilaa kil­pai­lu­te­taan ensi vuonna

Oulun kauppahallin ensimmäiset vuokralaiset on valittu. KUVA: Arkisto
Oulu 19.12.2018 14:55 | Päivitetty 19.12.2018 15:37
Heidi Peltonen

Oulun kauppahalliin on valittu yhdeksän vuokralaista, tiedottaa Oulun kaupunki. Kaikkiaan 14 myymälätilaa oli tarjolla marras-joulukuussa käynnissä olleessa tarjouskilpailussa. 

Yhdeksän tarjouskilpailun voittaneiden yritysten joukossa on sekä kauppahallin nykyisiä kauppiaita että uusia yrityksiä.

Uusiin tiloihin tuleviin kolmeen ravintola- tai kahvilatilaan valittiin vuokralaisiksi Kauppahallin Kahvila/Saara Viitanen, Uniresta Oy ja Aarra Oy, joka myös aikoo perustaa kauppahalliin kahvilan. Näistä kolmesta Kauppahallin Kahvila on hallin nykyinen kauppias.

Muihin tiloihin valittiin  Sirpa Kylmänen ja Arto Kylmänen Ay, Tmi Riikka Hyväri, Kalaliike Minna Pekuri, Vassuska Laukkanen ja Laukkanen Ay, TT-neule ja Saagashop. Näistä lihatuotteita myyvä Kylmänen, Kalaliike Minna Pekuri, vihanneskauppaa pitävä Tmi Riikka Hyväri, neuletuotteita myyvä TT-neule ja lahjatavaramyymälää pitävä Vassuska Laukkanen ja Laukkanen Ay ovat kauppahallin vanhoja kauppiaita. 

Tarjolla olleeseen 14 myymälätilaan tuli tarjouksia yhteensä 32 kappaletta. Vuokralaisten ensisijaisena valintaperusteena oli korkein tarjottu vuokrahinta. 

Valittujen yritysten kanssa tehdään vuokrasopimukset, jotka astuvat voimaan kauppahallin remontin valmistuttua. Halli otetaan käyttöön keväällä 2020. 

Viisi myymälätilaa jäi vielä vaille vuokralaista. Vapaat myymälätilat kilpailutetaan ensi vuoden aikana. 

Osa myymälätiloista suunnattiin kohdennetusti ravintolatoiminnalle ja elintarvikkeiden sekä muiden kauppahalliin sopivien tuotteiden tai palveluiden myyntiin. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (73)

Mitäpä jos peruttaisiin hotellipäätös ja rakennettaisiin samanlainen kauppahalli entisen viereen lisäksi. Ulkopuoli samanlainen mutta sisältä uudella tekniikalla. Ois kauppiaita ja vaihtoehtoja. No arkkitehdit eivät tykkäisi kun ei saisi visioida. Tulisiko Valkean rinnalle toinen vetovoimainen kohde? Näivettyisikö koko keskustan alue? Onko sillä väliä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppahallin kilpailutus ja remontti osoitus virkamiesten ja luottamusmiesten osaamisesta. Suunnitelma neuvostovenäjän aikainen ja sopimukset pitäisi tehdä blankkopaperille, tietämättä milloin ja minkälaiset tilat tulevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole Oulu kulttuurikaupunki, jos ei pidä huolta perinteisestä kauppahallista. Missä leipäkauppias, mistä rieskat, kalakauppias ajettiin pois. Sitten on varaa laittaa miljoonia polokupyöriin?? Aivan onnetonta toimintaa Oulun päättäjät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on harmi, että tuorelihan myyjä pakotetaan lopettamaan kauppahallissa. Kylmäsellä on ihan eri lihatuotteita kuin Lihamestarilla. Hän oli hakenut entistä Haanpään tilaa ja hänelle oli sanottu, että se on varattu kalakauppiaalle ja sitä ei voi muuttaa lihakaupan tarpeisiin.
Haloo kaupungin päättäjät, tehkää nyt muutos tähän päätökseen, kyllä me tarvitaan tämä lihakauppiasta jatkamaan kauppahalliin!!! Miksi sitten vihanneskauppiaan annetaan entinen lihakauppiaalta paikka ja ajetaan hyvä kauppias pois. Narikan toimari voisi kyllä myös aktivoituna työtehtävissään sekä yrittäjien edustaja, hommiin sieltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Purkakaa ja rakentakaa uusi ja tilavampi kauppahalli niin että kaikki halukkaat pääsevät saman katon alle.Nykyinen menetelmä suosii vain SDP:n jäsenkirjan omistajia/hallussaan pitäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritetään nyt ensin remontoida se ennen kuin juhlitaan uusia yrittäjiä. Veikkaan että halli vaurioituu "korjauskelvottomaksi" töiden edetessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa Oulun kaupungilta todella härski geissi! Siis väliaikaisten tilojen suhteen! Ja myös kilpailutus olevien osalta! Täysin väärin ymmärretty kilpailutuksen vaatimus!! Hankintalaki ei oikeasti vaadi mitään tällaista toimintaa, mutta kun Berner ja muutkin....
Mutta onneksi iso osa vanhoista = oikeista pääsi mukaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppahallin pitää olla ensisijaisesti ihmisten kauppa- ja kohtaamispaikka. Ei museo, eikä matkamuistomyymälä. Pitäkääpä vanhat ja uudet yrittäjät mielessä tämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä kun hinnoitelu perustuu korkeinpaan hintaan,silloin asiakkaiden kannalta tapahtuu vaihtuvuutta mieluisimmat yritykset ja tuotteet jatkavat perinteille ihan sama.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miks tuota hirveetä mörskää ei pureta pois kaupunkikuvaa rumentamasta? Eipä vähän hävetä oululaisten puolesta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti yksi paikka eksoottisille ulkomaisille tuotteille, saa parasta palvelua samalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppahalliin kannattaisi ehdottomasti vuokrata yksi myymälätila paikallisille pienyrittäjille, joilla ei ole myymälää! Täältä löytyy paljon hienoa käsityötä (hamppu-tuotteita, vaatteita, vaappuja ja vaikka pienpanimotuotteita). Kauppiaat voisivat vuokrata tilan joko viikoksi tai viikonlopuksi jonka jälkeen kauppias vaihtuisi "uuteen" tämän kun vielä laittaisi nettikalenterina ihmisten katsottavaksi milloin mikin tuottaja/yrittäjä on paikalla niin homma toimisi. Myös turisteille voisi olla enemmän hyötyä tuommoisesta vaihtuvasta myymälästä.
Onnistuukohan kauppahallin tilan vuokraajan vuokrata tilaa edelleen eteenpäin? Tuossahan voisi olla businessidea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku kommentoi: "Basaarimainen tunnelma olisi kiva, varsinkin pimeinä iltoina...". Ei tule toteutumaan ainakaan iltoja ilahduttamaan, koska Oulun kauppahalli ei ole iltaisin auki.

On kyllä tosi harmi, ettei Oulussa ole saatu toteutettua iltatorimeininkiä ja kauppahallikin menee klo 17 kiinni. Kun pääsee (kuten minä) töistä klo 17-18, on turha haaveilla torin tai hallin antimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenelle niitä iltatoreja aletaan pitämään? Nuoriso sielä pyörii eikä mitkään rahaa tuovat työikäiset. Ei tyhjille katsomoille ohjelmaa järjestetä, niin sanotusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, sitähän minäkin.
Ja kun en enää ole teini ollut pitkään aikaan, niin ei ole juuri muutenkaan mielenkiintoa pyöriä keskustassa. Olen siis ikäpudokas - harmi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä työskentelen etäällä Kauppahallista klo viiteen saakka, ja hallin aukioloaikana sinne ei vaan tahdo ehtiä. Tunti-pari lisäaikaa helpottaisi kovasti.

En taida olla ainoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä leipäkauppias Jaanan Puoti?
Häneltä on saanut tuoreet pullat ja kahvit kodikkaasti samalla kun on käynyt ostamassa tuoreet leivät!
Kauppahallin idea on ollut vanha kiireetön oululaisuus eikä Uniresta esimerkiksi kuulu Kauppahalliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (73)

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
40
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image