Oulu

Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lun yt-neuvottelut päättyivät – vähentää 40 hen­ki­lö­työ­vuot­ta

Oulu 25.4.2017 13:09 | Päivitetty 25.4.2017 19:27
Kaleva

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) käydyt yt-neuvottelut ovat tulleet päätökseen. Oamk vähentää yhteensä 40 henkilötyövuotta.

Vähennyksistä 13 henkilötyövuotta toteutetaan eläkeratkaisuilla ja muilla järjestelyillä. Irtisanomisilla ja osa-aikaistamisilla vähennetään 27 henkilötyövuotta.

Oamk sanoo joutuvansa sopeuttamaan toimintaansa merkittävien rahoitusleikkauksien vuoksi. Oamk kertoo tukevansa irtisanottavia työllistymistä edistävällä valmennuksella.

Oamk käynnisti yt-neuvottelut helmikuussa. Alustavan arvion mukaan vähennystarve oli noin 40 henkilötyövuotta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Surullista, että koulutuksesta leikataan aina vaan. Mutta kyllä siellä on löysääkin, ainakin jokunen henkilö ehti istua kahvitunneilla todellakin lähes tunnin, päivittäin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti vuoden 2014 irtisanomisista opittiin, miten irtisanomiset käytännössä suoritetaan. Silloinen soten yksikön johtaja lähetteli vain sähköpostilla tiedot, ei mitään henkilökohtaista yhteydenottoa.... Sellaista johtamistyyliä, ja koulutustakin oli johdolle annettu, miten irtisanomiset suoritetaan...... ei tainnut oppi mennä perille? Miten lienee tänä vuonna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin minäkin. Yritysmaailmassa yleensä jokaiselle varataan henk.koht. aika, jossa saa sitten kuulla, tuliko potkut vai ei. Oamkissa laitettiin sähköposti niille, joita potkut koski?? Aika tylyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeakoulupaikkoja on aivan liikaa edelleen, aloituspaikat pitäisi vähintäänkin puolittaa ja siirtää resurssit ammattiopistoon sekä työpaikoilla tapahtuvaan oppisopimuskoulutukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sietääkin leikata tästä lihoneesta ja tehottomasta orhanissatiosta. Puhumattakaan opettajien surkeasta osaamisen tasosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Journalismin puolella on jo ennen tätä leikkauspäätöstä ollut liukuhihnaopetusta, jossa opiskelija on välttämätön paha. Se juontuu uusiutuneesta opiskelijavalinnasta: sekalaista seurakuntaa sisälle, sekalaista liukuhihnaopetusta ja paperit kouraan ansaitsi sen tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai ottavat sitten palkkatuettuja tilalle, osin samoja henkilöitä....ja koulutuksen taso laskee ja byrokratiakulut nousevat entisestään, sairaanhoidon laatua lyödään alas ja media hehkuttaa vain joidenkin laittomasti maassamme oleskelevien lainmukaisten palauttamisten aiheesta, kun muualla maailmassa ajatellaan jo omaakin etua ja kootaan mielenosoituksia OECD: ohjaamaa valtiopolitiikkaa vastustamaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikutukset näkyvät niin henkilöstön voimavaroissa että nyt lähtevien tulevan selviytymisen sisällössä. Tiedon altaan "korkki on avattu" ja se valuu hukkaan. Seuraukset voivat olla arvaamattomat niin nykyiselle kuin tulevalle sukupolvelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutinen kertoo, mitä Sipilän hallituksen leikkaukset merkitsevät opettajakunnalle. Se, mitä leikkaukset tuovat tullessaan oppilaille, olisikin jo paljon ikävämpää luettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja lähiopetus sitä kautta sen kuin vain vähenee. Taitaa kohta kaikki kouluutus tapahtua etänä tai kirjekursseina. Mutta tämä asiahan ei taida hallitusta asia paljoa kiinnostaa. Pääasia ministereillä pääministerin johdolla näyttää olevan se, ettei oma ja perheen/kavereiden toimeentulo heikkene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Koulutuksestahan se kannattaakin leikata, että riittää rahaa partalasten elättämiseen. Sillä ei tietenkään ole väliä, että peruskoulun jälkeinen koulutustarjonta on romahtamassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanapari "toteutetaan eläkeratkaisuilla" tarkoittaa joko työntekijän pakottamista lähtemään eläkkeelle etuajassa tai yli 59-vuotiaan työntekijän irtisanomista eläkeputkeen. Noin kolmasosa (13/40=0,325) joutuu siis kilometritehtaalle ikänsä takia. Jos tämä ei ole ikärasismia, niin mikä sitten on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän uudistamiset näkyy kaikkialla. Se vakaa ja vakautta tuova EU. Vapaa markkinatalous. Voihan KIKY.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:20
Ettan hopeajoukkueessa loistaneiden Ronkaisen ja Jokelan siirroille sinetti – "Hienoa, että pystyn ottamaan urallani askeleita eteenpäin"
19:00
Lapissa makea maistuu enemmän kuin missään muualla Suomessa – kaamoksella ja turismilla näppinsä pelissä Tilaajille
18:30
Museokortin kesäkampanjan seikkailija saapuu Oulun museoihin – "Jos näet minut livenä, tule juttusille"
18:00
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
17:49
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen vierailee Oulun pääkirjastossa elokuun lopulla
17:28
Pappa-Tuntureilla pohjoisen tuntureille – läpi Suomen mopoilla matkaavat miehet pysähtyivät Oulun Heinätunturilla
17:25
Pappa-Tuntureilla Heinätunturin huipulle
89
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
30
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
28
Matkanjärjestäjä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla
28
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
23
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
23
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
19
Yhdysvallat toivottaisi Suomen tervetulleeksi Natoon, sanoo Yhdysvaltojen Nato-suurlähettiläs

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image