Oulu

Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lun yt-neuvottelut päättyivät – vähentää 40 hen­ki­lö­työ­vuot­ta

Oulu 25.4.2017 13:09 | Päivitetty 25.4.2017 19:27
Kaleva

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) käydyt yt-neuvottelut ovat tulleet päätökseen. Oamk vähentää yhteensä 40 henkilötyövuotta.

Vähennyksistä 13 henkilötyövuotta toteutetaan eläkeratkaisuilla ja muilla järjestelyillä. Irtisanomisilla ja osa-aikaistamisilla vähennetään 27 henkilötyövuotta.

Oamk sanoo joutuvansa sopeuttamaan toimintaansa merkittävien rahoitusleikkauksien vuoksi. Oamk kertoo tukevansa irtisanottavia työllistymistä edistävällä valmennuksella.

Oamk käynnisti yt-neuvottelut helmikuussa. Alustavan arvion mukaan vähennystarve oli noin 40 henkilötyövuotta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Surullista, että koulutuksesta leikataan aina vaan. Mutta kyllä siellä on löysääkin, ainakin jokunen henkilö ehti istua kahvitunneilla todellakin lähes tunnin, päivittäin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti vuoden 2014 irtisanomisista opittiin, miten irtisanomiset käytännössä suoritetaan. Silloinen soten yksikön johtaja lähetteli vain sähköpostilla tiedot, ei mitään henkilökohtaista yhteydenottoa.... Sellaista johtamistyyliä, ja koulutustakin oli johdolle annettu, miten irtisanomiset suoritetaan...... ei tainnut oppi mennä perille? Miten lienee tänä vuonna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin minäkin. Yritysmaailmassa yleensä jokaiselle varataan henk.koht. aika, jossa saa sitten kuulla, tuliko potkut vai ei. Oamkissa laitettiin sähköposti niille, joita potkut koski?? Aika tylyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeakoulupaikkoja on aivan liikaa edelleen, aloituspaikat pitäisi vähintäänkin puolittaa ja siirtää resurssit ammattiopistoon sekä työpaikoilla tapahtuvaan oppisopimuskoulutukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sietääkin leikata tästä lihoneesta ja tehottomasta orhanissatiosta. Puhumattakaan opettajien surkeasta osaamisen tasosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Journalismin puolella on jo ennen tätä leikkauspäätöstä ollut liukuhihnaopetusta, jossa opiskelija on välttämätön paha. Se juontuu uusiutuneesta opiskelijavalinnasta: sekalaista seurakuntaa sisälle, sekalaista liukuhihnaopetusta ja paperit kouraan ansaitsi sen tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai ottavat sitten palkkatuettuja tilalle, osin samoja henkilöitä....ja koulutuksen taso laskee ja byrokratiakulut nousevat entisestään, sairaanhoidon laatua lyödään alas ja media hehkuttaa vain joidenkin laittomasti maassamme oleskelevien lainmukaisten palauttamisten aiheesta, kun muualla maailmassa ajatellaan jo omaakin etua ja kootaan mielenosoituksia OECD: ohjaamaa valtiopolitiikkaa vastustamaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikutukset näkyvät niin henkilöstön voimavaroissa että nyt lähtevien tulevan selviytymisen sisällössä. Tiedon altaan "korkki on avattu" ja se valuu hukkaan. Seuraukset voivat olla arvaamattomat niin nykyiselle kuin tulevalle sukupolvelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutinen kertoo, mitä Sipilän hallituksen leikkaukset merkitsevät opettajakunnalle. Se, mitä leikkaukset tuovat tullessaan oppilaille, olisikin jo paljon ikävämpää luettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja lähiopetus sitä kautta sen kuin vain vähenee. Taitaa kohta kaikki kouluutus tapahtua etänä tai kirjekursseina. Mutta tämä asiahan ei taida hallitusta asia paljoa kiinnostaa. Pääasia ministereillä pääministerin johdolla näyttää olevan se, ettei oma ja perheen/kavereiden toimeentulo heikkene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Koulutuksestahan se kannattaakin leikata, että riittää rahaa partalasten elättämiseen. Sillä ei tietenkään ole väliä, että peruskoulun jälkeinen koulutustarjonta on romahtamassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanapari "toteutetaan eläkeratkaisuilla" tarkoittaa joko työntekijän pakottamista lähtemään eläkkeelle etuajassa tai yli 59-vuotiaan työntekijän irtisanomista eläkeputkeen. Noin kolmasosa (13/40=0,325) joutuu siis kilometritehtaalle ikänsä takia. Jos tämä ei ole ikärasismia, niin mikä sitten on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän uudistamiset näkyy kaikkialla. Se vakaa ja vakautta tuova EU. Vapaa markkinatalous. Voihan KIKY.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image