Oulu

Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lun yt-neuvottelut päättyivät – vähentää 40 hen­ki­lö­työ­vuot­ta

Oulu 25.4.2017 13:09 | Päivitetty 25.4.2017 19:27
Kaleva

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) käydyt yt-neuvottelut ovat tulleet päätökseen. Oamk vähentää yhteensä 40 henkilötyövuotta.

Vähennyksistä 13 henkilötyövuotta toteutetaan eläkeratkaisuilla ja muilla järjestelyillä. Irtisanomisilla ja osa-aikaistamisilla vähennetään 27 henkilötyövuotta.

Oamk sanoo joutuvansa sopeuttamaan toimintaansa merkittävien rahoitusleikkauksien vuoksi. Oamk kertoo tukevansa irtisanottavia työllistymistä edistävällä valmennuksella.

Oamk käynnisti yt-neuvottelut helmikuussa. Alustavan arvion mukaan vähennystarve oli noin 40 henkilötyövuotta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Surullista, että koulutuksesta leikataan aina vaan. Mutta kyllä siellä on löysääkin, ainakin jokunen henkilö ehti istua kahvitunneilla todellakin lähes tunnin, päivittäin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti vuoden 2014 irtisanomisista opittiin, miten irtisanomiset käytännössä suoritetaan. Silloinen soten yksikön johtaja lähetteli vain sähköpostilla tiedot, ei mitään henkilökohtaista yhteydenottoa.... Sellaista johtamistyyliä, ja koulutustakin oli johdolle annettu, miten irtisanomiset suoritetaan...... ei tainnut oppi mennä perille? Miten lienee tänä vuonna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin minäkin. Yritysmaailmassa yleensä jokaiselle varataan henk.koht. aika, jossa saa sitten kuulla, tuliko potkut vai ei. Oamkissa laitettiin sähköposti niille, joita potkut koski?? Aika tylyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeakoulupaikkoja on aivan liikaa edelleen, aloituspaikat pitäisi vähintäänkin puolittaa ja siirtää resurssit ammattiopistoon sekä työpaikoilla tapahtuvaan oppisopimuskoulutukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sietääkin leikata tästä lihoneesta ja tehottomasta orhanissatiosta. Puhumattakaan opettajien surkeasta osaamisen tasosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Journalismin puolella on jo ennen tätä leikkauspäätöstä ollut liukuhihnaopetusta, jossa opiskelija on välttämätön paha. Se juontuu uusiutuneesta opiskelijavalinnasta: sekalaista seurakuntaa sisälle, sekalaista liukuhihnaopetusta ja paperit kouraan ansaitsi sen tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai ottavat sitten palkkatuettuja tilalle, osin samoja henkilöitä....ja koulutuksen taso laskee ja byrokratiakulut nousevat entisestään, sairaanhoidon laatua lyödään alas ja media hehkuttaa vain joidenkin laittomasti maassamme oleskelevien lainmukaisten palauttamisten aiheesta, kun muualla maailmassa ajatellaan jo omaakin etua ja kootaan mielenosoituksia OECD: ohjaamaa valtiopolitiikkaa vastustamaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikutukset näkyvät niin henkilöstön voimavaroissa että nyt lähtevien tulevan selviytymisen sisällössä. Tiedon altaan "korkki on avattu" ja se valuu hukkaan. Seuraukset voivat olla arvaamattomat niin nykyiselle kuin tulevalle sukupolvelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutinen kertoo, mitä Sipilän hallituksen leikkaukset merkitsevät opettajakunnalle. Se, mitä leikkaukset tuovat tullessaan oppilaille, olisikin jo paljon ikävämpää luettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja lähiopetus sitä kautta sen kuin vain vähenee. Taitaa kohta kaikki kouluutus tapahtua etänä tai kirjekursseina. Mutta tämä asiahan ei taida hallitusta asia paljoa kiinnostaa. Pääasia ministereillä pääministerin johdolla näyttää olevan se, ettei oma ja perheen/kavereiden toimeentulo heikkene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Koulutuksestahan se kannattaakin leikata, että riittää rahaa partalasten elättämiseen. Sillä ei tietenkään ole väliä, että peruskoulun jälkeinen koulutustarjonta on romahtamassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanapari "toteutetaan eläkeratkaisuilla" tarkoittaa joko työntekijän pakottamista lähtemään eläkkeelle etuajassa tai yli 59-vuotiaan työntekijän irtisanomista eläkeputkeen. Noin kolmasosa (13/40=0,325) joutuu siis kilometritehtaalle ikänsä takia. Jos tämä ei ole ikärasismia, niin mikä sitten on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän uudistamiset näkyy kaikkialla. Se vakaa ja vakautta tuova EU. Vapaa markkinatalous. Voihan KIKY.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
180
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image