Oulu

Oulun Allas Sea Poolin suunnitelmat ovat valmiit – Kiikeliin rakennetaan kolme allasta, kaksi saunaa ja erillinen ra­vin­to­la­ra­ken­nus

Havainnekuva Kiikeliin suunnitteilla olevasta Allas Sea Pool Oulusta. KUVA: Töölö Urban
Oulu 25.9.2018 11:13
Kaleva

Oulun Allas Sea Poolin rakennussuunnitelmat ovat valmistuneet. Kiikeliin sijoitettavan vapaa-ajan rakennuskokonaisuuden lupa-anomukset ja rahoitussuunnitelma valmistuvat lokakuun loppuun mennessä.

Kylpylähanketta vetävän Töölö Urbanin mukaan on mahdollista, että Allas Sea Pool Oulu aloittaa toimintansa jo vuoden 2019 lopussa, mikäli luvat saadaan ajoissa ja talviolosuhteet ovat suotuisat rakentamisen aloittamiselle.

Hankkeen arkkitehtuurisuunnittelusta vastaava pääsuunnittelija Anssi Lassila OOPEAA:lta kertoo, että Oulun uusi Allas luo urbaanin kaupunkitilan jatkumon veden äärelle ja tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden kokea kaupungin merellisyys uudella tavalla.

Suunnitelma käsittää kolme allasta, kaksi saunaa ja erillisen ravintolarakennuksen kokoontumistiloineen. Sekasaunominen on saanut paljon kannatusta.

Töölö Urbanin mukaan altaan ympärivuotinen toiminta on kiinnostanut paljon. Talviuintiin kannustaminen on yhtenä painopisteenä, vaikka lämminvesialtaita eniten talvellakin käytetään.

Yhtiön mukaan alueelle on suunniteltu oululaisena erityisyytenä muutamia ympärivuotisia, pieniä kuumavesialtaita lähinnä oleiluun ja viipyilyyn.

Eniten käytetty palvelu on kuitenkin todennäköisesti matkauintimahdollisuus 25 metrin altaassa 27-asteisessa vedessä läpi vuoden.

Altaan välittömään läheisyyteen tulee sekä koti- että vierasvenepaikkoja. Alueen kajakkivuokraus ja sup-lautatoiminta pyritään ottamaan yhteistyössä hyvin huomioon ja laajempaan markkinointiin. Lisäksi toritoiminnan kanssa tehtävä yhteistyö on yksi keskeinen osa merellisyyden kehittämisessä, Töölö Urban kertoo tiedotteessa.

Töölö Urban aikoo tiedottaa rakentamisesta ja projektin etenemisestä aktiivisesti koko projektin ajan. Kaupunkilaiset voivat lähettää mielipiteitä ja ajatuksia hankkeesta sähköpostilla osoitteeseen viestintaoulu@allasseapool.fi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Hieno tapa pilata historiallinen tori.
Lisätkää nyt edes vierasvenepaikkoja 50-100kpl, niin tulee edes jostain rahaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella mielikuvitukseton suunnitelma. Toivottavasti tämä oli se ensimmäinen luonnos. Missä muodot? Pitääkö aina toistaa samaa kaavaa. Suihkulähteetkin veneiden vieressä. En suosittele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoitko ei, kun Arina alkoi suunnitella Valkeaa. Todennäköisesti et, joten olisi aikaa miettiä sanoja eli pitää turpansa tukossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ovatpa oululaisetkin taas hurahtaneet muiden perässä hullutuksiin. Ensin kaivetaan maan alle parkkiluola, sitten rakennetaan tornitaloja sinne tänne ja nyt näköjään saunoja ja altaita keskelle kaupunkia. Missä ihmeessä piilee pitkäjänteinen keskustan kehittäminen viihtyisäksi? Näitä muoti-ilmiöitä tulee ja menee, mutta valitettavasti ne myös jäävät meille maisemaan, vaikka eivät ehkä olisikaan hyviä ratkaisuja (esim. Valkea) ja niiden kanssa oululaisten täytyy jatkaa elämää. Konsultit jatkavat matkaansa ja nauravat partoihinsa, kun taas narutettiin yksi porukka rakentamaan parkkiluolia, tornitaloja ja uima-altaita.
Jos tällainen on pakko rakentaa, olisiko esim. Linnasaari tai Lammassaari parempi paikka kuin ahdas Kiikeli? Olisi sitä paitsi ympäristönä rauhallisempi. Ja ottaisi huomioon myös Kiikelin asukkaat. Miksi torille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy vain todeta, että Helsingissä vastaava Allas on ihan keskellä kaupunkia ja hyvin toimii. Se sopii hyvin Kiikeliin, kun parempaa paikkaa ei ole tarjolla. Kerro, mitä Kiikeliin haluat?
Parkkiluolassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta se palvelee lähinnä S-ryhmää eli Arinaa. Suurin ongelma on joukkoliikenne. Se ei toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyyvä se on että hommia riittää ja tuunipaikkaa tullee, lissää vaan iteoita, Raksilan markettipuutarha yhytettynä rautatieasema josta vesiliukumäki torille, vitsi miehän pääsen heleposti sairaalalta meri-toppilan tulevaan luksus miljööseen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sea allas pool-hankkeen esittelyssä on havainnekuva allashankkeen päärakennuksesta, johon tulee vuokrattavia tiloja, ravintolaa jne. Rakennus tullaan tekemään puusta ja väritykseltään se on tummanpuhuva. Tähän väriin sopii tervainen tuoksu, joka on ollut Oulun ominaistuoksu ja vauraudenlähde jo iät ajat sitten. Sopisi tämän rakennukseen tunnelmaan.. Tumma väri (ellei se ole ihan musta) sopii punaisten aittarakennusten eteen, eikä se kuulemma ole 2 kerrosta korkeampi. Vähäistä, avaraa suistomaisemaa ei saisi peittää liian massiivisilla rakenteilla. Takana oleva Kauppahalli sopii tähän rakennusmalliin. Alun perin hyväksytty hotelli kauppahallin viereenhän oli gasthaus-tyyppinen rakennus. Tämä malli ja koko olisi nyt ollut kokonaisuuden kannalta paras. Allas hanke näyttää lupaavalta, hotelli- hanke ei saisi pilata tätä kokonaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Merellisyys" on käytännössä jokisuu, jonne pääsee vain pienillä aluksilla muutaman metrin syvyistä väylää pitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma että jotkut asiat edistyy nopeasti Tästä kiitos kaupungin ideanikkareille ja asiaa ajaneille. Nyt aseman seutu pystyyn ja Hietasaaren kaava käytäntöön niin saamme mukavan kaupungin eläää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä suunnitelmasta puuttuu mielensäpahoittajille varattu mökötyspaikka. Sen pitäisi olla melko suuri halli, sillä täältä mököttäjiä totisesti löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen voisi rakentaa uuden monitoimiareenan kellariin, tarpeeksi syvälle jotta päivänvalo ei pääse häiritsemään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatuksena ehkä ihan ok, mutta täällä periferiassa ei ole riittävästi asiakkaita.
Paikkaan Helsingissä tutustuttuani totesin sen olevan "uimaloiden Stockmann".
Kuinkas sille Stockalle kävi täällä? Töllistelijät eivät tuo rahaa kassaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin olen samaa mieltä kaikesta, mutta silti, täytyyhän Oulussa olla ostovoimaa yhä edelleen. Täytyy vain todeta, että S-ryhmä ja lestadioilaisuus vaikuttaa!.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis montako allasta torille nyt tulee? Yhtä ulkoilmauimalaa koko tori jos vielä tornihotelliinkin tulee altaat? Kellään faktatietoa miten nämä nyt menee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yks vetonaula ja extraa tuohon paikkaan vois olla vanhanajan savusauna, se vois lisätä kiinnostusta, koska savusaunoja ei enää niin kauheasti löydy monestakaan paikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sinne tornihotelliinkin ollut tulossa saunaa, ravintolaa ja uima-allasta. Miten kaks melkein samantasoista paikkaa tumpataan melkein vierekkäin, riittääkö asiakkaita kummallekin. Kunhan ei verovaroja pistetä tuohon hommaan, niin se on nyt yks hailee mitä tekevät. Ei ainakaan mihinkään venesatamaan verorahoja pistetä, ei siitä hyödy kuin harvat ja valitut. Eikä mitään parkkihallejakaan enää tarvi verovaroilla rakentaa, kyllä noilla rakennuttajilla pitää sen verran rahaa löytyä, ett parkkipaikat kustantavat omistaan. Oulun kaupungilla ei käsittääkseni ole edes varaa kustantaa mitään ylimääräisiä juttuja, kun jopa televisiossa joku sanoi ettei löydy varoja tiettyihin asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riittää niitä asiakkaita.
Eihän valkeassakaan käy kuulemma kukaan,mutta aina on kesäkatu niin täys että kyynärpäätekniikalla saa raivata tietä itselleen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

18:04
Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke starttaa Rotuaarilla – tarkoituksena tarjota testialusta ympäristöystävällisille keksinnöille
18:00
Rovaniemeläisen mökin pihalta löytyy viikatemies jos toinenkin – taiteilijalta kysytään nyt vinkkejä betonihaamujen tekoon: "Olen vienyt perinteiset puutarhatontut uudelle tasolle" Tilaajille
17:59
Putinin kehumasta kaasuputkihankkeesta vakuutetaan: kaasua virtaa heti vuodenvaihteessa – Itämeren pyöriäinen estää työt nyt Ruotsissa
17:48
Oululaissiskokset maistelivat Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla kengurun- ja kamelinlihaa – "Tässä on ihan omanlainen jännä sävähdys, jota en ole maistanut missään muualla"
16:35
Aapo Rautiosta tulee Thunderbolt, kun hän henkihieverissä ja hikipäissään aikoo antaa lavalla 120 prosenttia itsestään
16:15
Maakuntaliitot vaativat EU:n aluekehitysrahoja kokonaisuudessaan Itä- ja Pohjois-Suomeen – "EU-rahoituksen merkitys korostuu idässä ja pohjoisessa"
16:09
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut kaksijakoinen vaikutus, mutta vain Ruotsiin vertaaminen "vajavaista"
101
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
81
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
55
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
49
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
47
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
44
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
29
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image