Oulu

Oulu hakee 2,3 miljoonan euron rahoitusta sek­su­aa­li­ri­kos­ten eh­käi­se­mi­sek­si – vanhemmat ja alueen toimijat halutaan mukaan suojaamaan lapsia

Oulun kaupunki haluaa käyttää rahan hankkeiseen, joissa tuetaan vanhemmuutta sekä nuorten seksuaalikasvatusta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 7.2.2019 12:47
Anna Leinonen

Oulun kaupunki hakee valtiovarainministeriöstä reilun 2,3 miljoonan euron rahoitusta seksuaalirikosten ehkäisemiseen. Rahaa halutaan käyttää hankkeisiin, joissa tuetaan vanhemmuutta sekä nuorten seksuaalikasvatusta.

Oulussa tuli marraskuun 2018 ja tammikuun 2019 välisenä aikana ilmi useita lapsiin kohdistuneita törkeitä seksuaalirikoksia. Valtiovarainministeriöstä luvattiin rahoitusta seksuaalirikoksia ehkäiseviin toimiin kaupungissa.

Oulun kaupungin tiedotteessa kerrotaan useita seikkoja, joiden avulla kaupunki aikoo puuttua tilanteeseen.

Oulussa on tarkoitus rakentaa yhteisiin sopimuksiin perustuva malli seksuaalirikosten ehkäisyyn. Työhön halutaan saada mukaan myös vanhemmat sekä alueen muut toimijat. Kaupunki haluaa tukea vanhemmuutta, sillä keskeisin lasta ja nuorta seksuaalirikoksilta suojaava tekijä on ymmärtävä ja huomaava vanhempi.

Nuorille perustetaan uudenlainen kohtaamispaikka, jossa toimivat sekä nuoriso-, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä seurakunnat ja järjestöt. Toimintamalli suunnitellaan yhdessä nuorten ja eri toimijoiden kanssa. Toimintaan kuuluu myös seksuaaliterveysneuvonta sekä nuorten kohtaaminen verkossa. 

Lasten ja nuorten parissa työskenteleville aiotaan järjestää koulutusta seksuaalirikoksien tunnistamiseksi ja niihin puuttumiseksi. Uhrien kanssa työskenteleville järjestetään puolestaan lisäkoulutusta auttamistyöhön.

Kaupunkiin aiotaan perustaa psykososiaalisen tuen liikkuva ryhmä. Se jalkautuu häirintätilanteisiin tai kriisityötä vaativiin kriisi- ja uhkatilanteisiin sekä antaa tarvittaessa ennaltaehkäisevää tukea lapsille ja nuorille. Työryhmä antaa tarvittaessa neuvoja ja koulutusta varhaiskasvatuksen ja opetuksen parissa työskenteleville.

Yläkoululaisille suunnataan media- ja koulutusprojekti, jonka tuloksena syntyvät esitykset julkaistaan videoina paikallisissa ensi-illoissa ja mediassa. Tavoitteena on auttaa ehkäisemään vihapuhetta sekä vahvistaa luottamusta ja osallistumista yhteisössä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Lukeeko tuossa lopussa oikeesti että rahaa käytetään ehkäisemään vihapuheita. Hölmöläisten touhuilua sanon minä. Mitä jos vaan palautettas nämä insinöörit ja lääkärit kotimaahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken huippu kun näitä viedään kouluihin ja lastenkoteihin vierailulle.Kenenkä pöntön keksintö tämäkin on ollut tulis halvemmaksi yhteiskunnalle kun palautettaisiin kaikki sinne mistä ovat tulleetkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä minä just luin. Siis ensin käytetään miljoonia rahaa vastaanottokeskuksiin ja heidän ylläpitoon. Näiden myötä tuleviin ongelmiin haetaan taas miljoonia lisää. Loputon suo mihin saa rahaa tunkea vaikka miljardeja. Alakaa lakki palamaan normi ihmisillä pikkuhiljaa.. Ja voisin veikata että seksuaalirikoksia vähentämään perustetaan taas joku firma joka käärii vain rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä 2015 saatiin iso ongelma aikaiseksi. Koskettaa itseänikin aika läheisesti. Tuttavani huumattiin, mutta kaverit oli valppaina. Mahtavinta oli, että poketkin vaan oli naureskellu kun 2 viinilasin jälkeen lähti naiselta jalat alta. Arvatkaapa ketkä oli raahaamassa baarista ulos?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä Suomessa terveydenhoitajat jokaisessa koulussa. Miksi eivät ole valistaneet,varoittaneet maahanmuuttaneiden kulttuurista myös seksielämästä. Nyt vasta Suomessa herätään. Esim. koteihin Terveyshoitajilta ohjeita. Täällä pimeässä Pohjolassa höllötellään ,ällistellään,oma syymme,miksi emme pidä parempaa huolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksikö eivät ole varoittaneet?
Ehkäpä siksi kun nimenomaan on vuosikaudet toitotettu ettei ole syytä pelätä. On jopa kehotettu tutustumaan tulijoihin.
Jos on muuta sanonut, on tuomittu rasistiksi.
Joten, älä sinä tuomitse meitä kaikkia, kyllä osa on koettanut varoittaa siitä miten tulee käymään. Ja niin kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää rahaa lasten suojeluun, seksuaalirikosten ehkäisyyn, valistukseen,ennalta ehkäisyyn, kriisityöhön...jne...jne ... Mutta miksi ei itse sylttytehtaalle, jotain olisi tehtävä näille maahan muuttaneille "nuorukaisille", joilla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja tai moraalia sen suhteen, miten vieraassa maassa käyttäydytään auttajamaansa kansalaisia kohtaan.Nämä lapset, joita on häytetty törkeästi hyväksi tavalla tai toisella menettävät viattomuutensa ja turvallisuudentunteensa. Nämä henkilöt häpäisevät teoillaan myös tavallaan oman kansansa, mikä on sääli niitä kohtaan, jotka ovat oikeasti avun tarpeessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se raha nyt tätä asiaa ratkaise, vaikka niin herrat kuvittelee kaiken toimivan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sulkekaa se kesäkatu yöksi heti, tulee halvemmaksi. Poliisien resurssit riittäisivät muuhunkin kuin kesäkadun vartiointiin. Kyllä näillä keleillä nuoret ja joutilaat pysyisivät tiukasti kotona, kun taivasalle joutuisivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla summalla saa 35 uutta työntekijää yhdeksi vuodeksi tai 7 henkilöä viideksi vuodeksi töihin tekemään suunniteltuja toimenpiteitä.
Mihinkään muuhun uutta rahaa ei tarvita kuin työllistämiseen.
Nyt jo virkasuhteessa tai luottamustoimessa olevat tekevät nuokin työt virkojensa puitteissa ilman erilliskorvauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos saa sanoa pitäisi ottaa virkamiesten palkoista nehän tämän aiheuttivat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla rahalla voidaan kuskata 2015 tulijat takaisin Ruotsiin ja taas on turvallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi oulu kuitenkin samat ongelmat ovat muissakin suomen isoissa kaupungeissa,miten rahan käyttö valvotaan jos sen sais oisko samat tahot taas asialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan kuin se olisi lasten vika että joutuvat saalistuksen uhriksi, kyllä tässä panostetaan väärään asiaan. Vika on tekiässä eikä uhrissa, rahat vaikka lentokoneen vuokrauksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämä seksuaalirikosten ehkäisy, olivat tekijät tai uhrit mitä kansallisuutta hyvänsä, kuulu POLIISIN toimintaan?
Onko heidät täysin päästetty tässä asiassa vapaalle?
Poliisit kyllä ostelee toinen toistaan hulppeampia ajoneuvoja, mutta pitäisikö korttelirallin sijaan keskittyä valvomaan kansalaisten turvallisuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö taas syyllistää poliisia! Eikö se ole niin, että homma kuuluu niille, joka tämän on aiheuttanut eli ne jotka tänne ko. väkeä vastaan otti ja heille tilat keskelle kaupunkia rakennutti. Poliisien pitää ehtiä tehtäville ympäri Oulun lääniä, on siinä hommaa 300 km ajaa suuntaan ja takasi. Ei ehdi poliisi kaikkeen. Ihme kommentti tuo ukon kommetti kaiken kaikkiaan. Eikö ne vanhemmat vastaa myös jälkikasvustaan, alaikäisistä, sekään ei ole poliisin homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä putaan ukko ihan oikeassa on, että poliisin tehtävä on suojella kansalaisia ja poliisin pitää priorisoida tehtävänsä sen mukaan mikä on tärkein. Poliisin ei tarvitse suotta ajella vuoron aikana 600 km turhaan, jos ajeluun ei ole perusteltua syytä.
Tosin sinun kommentti on todella outo, kun alat syyllistämää lapsia ja heidän vanhempiaan toisten törkeistä teoista.
Mene sinne kuplaasi takaisin ja ole hiljaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vika ei ole poliiseissa vaan paljon ylempänä koska poliisit ei saa puhua näistä mitään. Hyvä ettei kielletä jo puuttuminenkin heidän rikoksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vanhemmat alkavat 'vastata' alaikäistään, siinä saattaa tulla murtuneita neniä ja katkenneita hampaita. Tästä on toki ollut jo jonkin verran keskustelua
vanhempien kesken, mutta parempi etteivät ala, säästyy poliisien aika oikeiden rikollisten jahtaamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
8
Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image