Oulu

MTV: Oulun poliisin tutkinnassa 29 törkeää alaikäisiin kohdistunutta sek­su­aa­li­ri­kos­ta – ri­ko­sy­li­ko­mi­sa­rio kertoo hyväksikäytön jatkuneen laajimmassa jutussa yli vuoden

Talven aikana poliisi on tutkinut Oulussa 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta. KUVA: Silja Viitala
Oulu 20.2.2019 23:10
Jaana Mattila, Heidi Peltonen

Oulun poliisilla on ollut talven aikana tutkittavanaan yhteensä 29 törkeää alaikäisiin kohdistunutta seksuaalirikoskokonaisuutta, kertoo MTV uutiset verkkosivuillaan keskiviikkona.

Kaikkiin tutkintoihin liittyy alaikäinen uhri. Kiiskinen kertoi MTV:n haastattelussa myös sen, että yhdessä viime kesänä tapahtuneessa teossa hyväksikäyttö on kuvattu videolle. 

– Epäiltyjä näissä on kaikkiaan 30. Suurin osa heistä on ulkomaalaistaustaisia. Alaikäisiä uhreja on 20. Sukupuoliyhteys on ollut mukana ainakin puolessa tapauksista, rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta kertoo MTV:n Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.

Osa tapauksista on siirtynyt syyteharkintaan. Kiiskisen mukaan rikoksista epäillyt ovat kiistäneet teot, joista heitä epäillään tai he ovat väittäneet, etteivät ole tienneet uhrin olevan alaikäinen.

Laajimman jutun esitutkinta on yhä kesken. Jutussa on epäiltyinä kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. Poliisin mukaan selvästi alaikäistä suomalaistyttöä oli käytetty hyväksi toista vuotta, eli paljon kauemmin kuin tähän asti on tiedetty.

Kiiskisen mukaan osa epäillyistä on käyttänyt tyttöä hyväksi jo vuoden 2017 puolella.

MTV:n mukaan Oulun poliisin tutkinnassa olevien törkeiden seksuaalirikoskokonaisuuksien nuorin uhri on muutaman vuoden ikäinen lapsi. Epäilty tekijä on kantasuomalainen.

Toiseksi nuorin uhri on 10-vuotias. Teosta epäilty on ulkomaalaistaustainen.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image