Oulu

MTV: Oulun poliisin tutkinnassa 29 törkeää alaikäisiin kohdistunutta sek­su­aa­li­ri­kos­ta – ri­ko­sy­li­ko­mi­sa­rio kertoo hyväksikäytön jatkuneen laajimmassa jutussa yli vuoden

Talven aikana poliisi on tutkinut Oulussa 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta. KUVA: Silja Viitala
Oulu 20.2.2019 23:10
Jaana Mattila, Heidi Peltonen

Oulun poliisilla on ollut talven aikana tutkittavanaan yhteensä 29 törkeää alaikäisiin kohdistunutta seksuaalirikoskokonaisuutta, kertoo MTV uutiset verkkosivuillaan keskiviikkona.

Kaikkiin tutkintoihin liittyy alaikäinen uhri. Kiiskinen kertoi MTV:n haastattelussa myös sen, että yhdessä viime kesänä tapahtuneessa teossa hyväksikäyttö on kuvattu videolle. 

– Epäiltyjä näissä on kaikkiaan 30. Suurin osa heistä on ulkomaalaistaustaisia. Alaikäisiä uhreja on 20. Sukupuoliyhteys on ollut mukana ainakin puolessa tapauksista, rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta kertoo MTV:n Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.

Osa tapauksista on siirtynyt syyteharkintaan. Kiiskisen mukaan rikoksista epäillyt ovat kiistäneet teot, joista heitä epäillään tai he ovat väittäneet, etteivät ole tienneet uhrin olevan alaikäinen.

Laajimman jutun esitutkinta on yhä kesken. Jutussa on epäiltyinä kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. Poliisin mukaan selvästi alaikäistä suomalaistyttöä oli käytetty hyväksi toista vuotta, eli paljon kauemmin kuin tähän asti on tiedetty.

Kiiskisen mukaan osa epäillyistä on käyttänyt tyttöä hyväksi jo vuoden 2017 puolella.

MTV:n mukaan Oulun poliisin tutkinnassa olevien törkeiden seksuaalirikoskokonaisuuksien nuorin uhri on muutaman vuoden ikäinen lapsi. Epäilty tekijä on kantasuomalainen.

Toiseksi nuorin uhri on 10-vuotias. Teosta epäilty on ulkomaalaistaustainen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

19
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
19
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
7
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
7
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
7
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image