Oulu

Len­to­kent­tä­ho­tel­li sai luvan – Ouluun on tulossa yli 400 ho­tel­li­huo­net­ta, jos kaikki isot hankkeet toteutuvat

Havainnekuva Oulun lentokenttähotellista, joka kuuluu Marriott-yhtön Moxy-ketjuun.
Oulu 19.3.2019 6:04
Helge Murtovaara

Primehotelsin hankkeen lisäksi Ouluun on vireillä kaksi uutta hotellia.

Oulun lentokenttähotelli on viime viikolla saanut rakennusluvan. Operaattorina toimivan Primehotels Oy:n toimitusjohtaja Tomi Peitsalo kertoo, että rakentaminen alkaa lähikuukausien aikana.

– Onko aloitus toukokuussa vai elokuussa – toteutuksen yhteydessä katsotaan tarkemmin, mikä on kaikkein järkevin etenemisvauhti, Peitsalo sanoo.

– Suunnitelmat ovat jo aika pitkällä. Kysymys on enemmänkin siitä, että me suunnittelemme toteuttamista eli kuka tekee ja millä tavalla. Joka tapauksessa katsomme, että näillä näkymin hotelli avautuu liiketoimintaan vuoden 2020 loppupuoliskolla.

Rakennuslupa on yksi kriittinen asia, joka nyt kertoo sen, että hotellin rakentamiselle ei ole estettä. Peitsalon mukaan isossa projektissa on monta muuta asiaa, jotka vaikuttavat siihen, milloin rakennustyöt päästään aloittamaan.

Kahdeksankerroksinen hotelli ja ravintola, jossa olisi 175 huonetta, parantaa Peitsalon mielestä myös viereisen Oulun lentokentän palvelutarjontaa.

– Koska Oulu on kuitenkin kokoava lentokenttä, hotelli mahdollistaa pidempimatkalaisten mahdollisuutta yöpyä lähellä, jos lento lähtee aikaisin aamulla.

Hotellille haetaan kansainvälistä brändiä. Peitsalon mukaan nyt tutkitaan sitä, että hotellista tulisi yksi kansainvälisen Marriott-yhtiön Moxy-ketjun hotelli.

Vuonna 2002 perustettu Primehotels on yksityinen suomalaisyritys, joka omistaa ja operoi korkeatasoisia hotelleja ympäri Suomen. Viimeisten viiden vuoden aikana se on kasvanut ja alkanut tuomaan omaa brändiään esille.

Yhtiöllä on viisi hotellia. Yhtiön rakenne muuttui viime vuonna, kun perheyhtiöön tuli mukaan pääomasijoittaja, amerikkalainen Pt Capital.

Peitsalon mukaan pääomasijoittaja on vähemmistöosakas, mutta se on ennen kaikkea lupautunut rahoittamaan eli pääomittamaan yhtiön kasvua, johon myös Oulun hotellihanke liittyy.

– Olemme saaneet taloudellista voimaa kasvustrategiamme toteuttamiseen, ja sen myötä Primehotelsilla tulee olemaan tämän vuoden aikana viisi hotellia rakennustyön kohteena, Peitsalo toteaa.

– Toinen oleellinen osa on kumppanuussopimus Marriottin kanssa, jolloin Hotel Katajanokka liittyi Marriottiin. Kolmen hotellin osalta on tehty franchising-sopimus, ja niistä yksi on Oulu.

Kumppanuussopimus ei tarkoita sitä, että kaikki Primehotels Oy:n hotellit tullaan brändäämään hotelliketjun lipun alle.

– Meidän tulevista hotellihankkeista osa on puhtaasti omia konsepteja, kun osa hotelleista liittyy kansainvälisiin brändeihin.

Vahva kasvuvaihe tarkoittaa myös sitä, että Primehotels Oy:n hotellien määrä tulee kaksinkertaistumaan parin vuoden aikana.

– Saattaa olla, että yksiköitä on enemmänkin. Meillä on hankkeita vireillä ja skenaarioita, jotka vaikuttavat tuohon kuvaan.

Toinen iso hotellihanke Oulussa on keskustaan suunniteltu 22-kerroksinen Terwa Tower, johon on suunniteltu 220 huonetta.

– Hanke etenee suunnitelmien mukaan. Asemakaavamuutos on aloitettu, toimitusjohtaja Raimo Pahkala Terwakiinteistökehitys Oy:stä tässä vaiheessa kertoo.

Torinrannan Torihotelli, johon on suunniteltu 130 huonetta, on saanut jo rakennusluvan.

Oulun hotellien käyttöasteet valtakunnan kärkijoukossa

Oulun majoituksen käyttöasteet ovat olleet jo useamman vuoden ajan yli 60 prosentissa. Viime vuonna käyttöasteet olivat Oulussa korkeammat kuin Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen BusinessOulusta kertoo, että hotellien käyttöasteella mitattuna Oulu on valtakunnan kärkijoukossa. Yli 60 prosentin käyttöaste on hotelliliiketoiminnassa hyvä taso.

– Ja yleensä yli 60 prosentin käyttöaste kannustaa uusiin investointeihin ja kapasiteetin lisäyksiin.

Hotellikapasiteettiin ei Oulussa ole tullut yli kymmeneen vuoteen suurempaa lisäystä. Kaupunkistrategian tavoitteeksi on asetettu 700 hotellivuodepaikkaa vuoteen 2026 mennessä.

Tavoite lähtee siitä, että Oulussa yöpymisten ja matkailijoiden määriä on tarkoitus kasvattaa merkittävästi tulevaisuudessa. Ja mikäli kasvuun halutaan päästä, tarvitaan lisää uutta hotellimajoituskapasiteettia.

– Ei ole itsetarkoitus vain kehittää kaupungin hotellimajoituskapasiteettia, vaan tarkoitus on myös kehittää vetovoimatekijöitä ja sisältöjä. Kapasiteettikysymys on tärkeä, mutta se ei ratkaise, onko kaupunki vetovoimainen vai ei.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Lentokenttähotelli on paikallaan, Torille suunniteltu tornihotelli taas pilaa suunnitellun suistokaupungin näkymät. Hotelli on taas joku kopio jostain muualta. Suistoalueen ja torin kehittämisen pitää olla samaa ajatusmallia kulkevaa; luontoa ja merta ihan nurkan takana. Tähän teemaan Singaporesta mallinnetut hotellit eivät sovi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuinka likelle kenttää se tulee? =>nopea raide yhteys hotelli-terminaali välille...ja suojaisia kupu putkia liikkujille keskeisiin yhteyspaikkoihin molemmissa päissä. Kerroksia tuplasti, jotta "aakee laakee" jää business matkustajien mieleen. Itse olen todella monesti kaivannut lentokenttähotellia, varsinkin kun pitemmälle suuntautuvat liikematkat edellyttävät epämukavia matkustusaikoja. Oulun merkitys Kauko-idän turistien solmukohtana tulee korostumaan lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkea laatu ja asiakkaiden tarve saada edullinen sänky, jossa levätä ennen (charter/halpa)lentoa ovat selkeästi ristiriidassa. Tuolla reseptillä jää helposti sekä palvelu saamatta että tulos tekemättä. Toivottavasti vielä ehditään ajatella, ennen kuin toimitaan? Oppia kannattaa myös ottaa parin kilometrin päässä jo pitkään sijainneesta Kempeleen lentokenttähotellista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikepaikan tulee sijaita siellä missä ovat asiakkaat. Eli lentokenttähotellia ei todellisuudessa tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentokenttähotelli rakennetaan, se on tarkoitettu ensisijaisesti lentäen Ouluun matkustaville ja lyhyt- tai pitempiaikaista hotellimajoitusta paikkakunnalla tarvitseville. Hotellin sijainti lähellä lentokenttää on tärkeä sen vuoksi, että pääsee majoittumaan, peseytymään ja lepäämään vaikka muutaman tunnin ajaksi ennen liittymä-/jatkolentoa. Lepo tekee hyvää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijaintinsa puolesta erinomainen. On vaan hyvä, että hotelleja on Oulussa muuallakin kuin ns. keskustassa, joka toki hiljenee vuosi vuodelta. Asiakkaat määrittävät palvelut. Liekö käy niin, että 10 vuoden päästä hotellin ympäristöstä löytyy kaikki tarvittava matkailijoille ja miksei turisteillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunki kasvaa ja palveluja on oltava siellä, missä on asukkaita ja kulkijoita. Kaupungin keskustassa riittää kyllä palveluntuottajia ja asiakkaita tulevaisuudessakin, mutta asiakkaiden profiili muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun tulee hotelli, koska bussi ei tule ja taksin saaminenkin kestää tunnin. On paikka mihin voi mennä kun palaa reissusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, Jos vaikka alkaisi toimiva joukkoliikenne-kuljetuskin kentälle ja kaupunkiin, kun hotelli tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksi tulee 15 min.kun on tarvis . Höpö höpö että tunnin viipyy, seinällä puhelin jolla voi tilata ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha rakentaa uusia hotelleja kun ihmiset lopettaa lentomatkailun ilmaston lämpenemisen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uudenvuoden yönä sitten koirahotelli. Lentokentän läheisyydessä ei saa ampua raketteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi vahvasti panostaa Perämerikaaren kuntien yhteistyöhön ja luoda yhteinen markkina-alue välille Oulu-Luulaja. Yhteistyöllä vain taivas olisi rajana. Ensimmäisenä pitäisi saada hoidettua suora junayhteys (raideleveyshaasteista huolimatta) Oulusta Ruotsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä idea! Helsingissä lentokenttähotelli on tällä kaavalla ollut ymmärtääkseni täyteen varattuna uutenavuotena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Oulun lennot antaa nykyiselläänkin kilpailevia vaihtoehtoja tullessa ja mennessä vaihdoilla Vantaalta.
Toivottavasti suorat lomalennot myös lisääntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hotellihankkeen toteuttamisen kannalta tärkeä taloudellinen tilanne on myös kohentunut jenkkisijoittajien tultua mukaan bisnekseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentokenttähotelli tulee kovaan tarpeeseen. Ei tarvitse enää olla jossain keskustan hotellissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image