Oulu

Kiikelin Allas Sea Pool -merikylpylän toteutuminen ei ole ainakaan Oulun kaupungin pää­tök­sen­teos­ta kiinni – kau­pun­gin­val­tuus­to nuiji pöytään oman, 1,5 miljoonan euron in­ves­toin­ti­ra­hoi­tuk­sen­sa

Kiikeliin tulevan Allas Sea Poolin kaupungin osuudeksi tulevat muun muassa torinrannasta allasalueelle johtavan kävelysillan sekä uusien venelaiturien rakentaminen. KUVA: Oopeaa
Oulu 25.2.2019 20:10 | Päivitetty 25.2.2019 21:41
Antti Ervasti

Kiikeliin suunniteltavan merikylpylän toteutuminen nytkähti aimo askeleen eteenpäin, kun Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina hankkeen Oulun kaupungille kuuluvan osuuden erillisinvestointien määrärahan.

Kaupunki on sitoutunut tekemään merikylpylän alueelle toimintaympäristön muutostöitä 1,5 miljoonalla eurolla. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan muutoksen tämän vuoden talousarvioon, mikä mahdollistaa investointimäärärahan.

Ympäristötyöt ovat edellytys sille, että Kiikelin tontinluovutuskilpailun voittanut Töölö Urban Oy pystyy mahdollisesti aloittamaan Allas Sea Pooliksi nimeämänsä kylpylän rakentamistyöt suunnittelemansa aikataulun mukaan. Hankkeen tontinluovutuksen kaupunginvaltuusto hyväksyi viime kuussa.

Oulun kaupungin on määrä rakentaa mainitulla 1,5 miljoonalla kävelysilta kylpylästä torinrantaan ja uudet venepaikat kylpylän viereen ja vastarannalle. Kylpylän paikalta on siirrettävä pois siellä olevat muuntamo, pumppaamo suojauksineen, polttoaineen jakeluasema ja aittoja. Nämä työt, uusien venelaitureiden rakentaminen sekä satama-altaan ruoppaukset alkavat mahdollisesti jo tämän kevään aikana.

Lisäksi suunnitteilla on näyttävä suihkulähde-valoteos Allas Sea Poolin edustalle, ja kaupungin odotetaan osallistuvan sen kustannuksiin.

Oulun kaupungin rahoittamien töiden aikataulu ja kustannukset voivat tarkentua kylpylähankkeen suunnittelun edetessä. Siksi investointimäärärahaa voidaan tarkentaa tarvittaessa vuoden talousarvion 2020 laatimisen yhteydessä.

Seuraavaksi merikylpylään on hankittava rakennusluvat, vesi- ja ympäristöluvat, ja niiden aika on maaliskuussa.

Varsinaiset kylpylän rakennusten rakentamistyöt voivat alkaa ensi kesänä ja vesirakentamistyöt ensi syksynä. Rakennusten sisätyöt ja viimeistelyt on määrä tehdä ensi talven aikana. Allas Sea Pool Oulun käyttöön oton toivotaan olevan vaiheittain kevään ja kesän 2020 aikana.

Hankkeen toteuttaminen tullee maksamaan Töölö Urbanille 6,6 miljoonaa euroa, josta yhtiö aikoo rahoittaa lainalla 68 prosenttia, ja 32 prosenttia tulisi olemaan pääomaehtoista rahoitusta.

Oulun Allas Sea Pool -saunakylpylä tulee käsittämään kaksi puuverhoiltua rakennusta, päärakennuksen ja saunarakennuksen. Kaksikerroksinen päärakennus on noin 500 neliön kokoinen, ja se sisältää kahvila-ravintolan, monitoimitilat, myymälän sekä terasseja.

Saunarakennus on noin 170 neliötä ja sisältää saunat, suihkut, wc:t sekä pukuhuoneet. Molempien rakennusten katot tullaan hyödyntämään näköalaterasseina.

Allasalue terasseineen rakennetaan veden päälle kelluvien moduulien avulla. Uima-altaista normaali aikuisten allas ja lasten allas ovat lämmitettyjä. Merivesialtaaksi sanottu kolmas uima-allas sisältää lämmittämätöntä luonnonvettä eli talviaikaan vesi on yhtä kylmää kuin avantovesi. Lisäksi suunnitteilla on kolme pientä paljutyyppistä allasta, joissa vesi on kuumahkoa, noin 30-asteista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Allas Meri Allas, miksei vain Meriallas? Hianoo ulukomaankieltä sekaan ni jo on komiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun KV hyväksyi eilen ilman yhtäkään kyseenalaistavaa puheenvuoropyyntöä KH:n täysin omalle aikaisemmalle päätökselle Kauppahallin yrittäjien kohadalla, nyt ristiriitaisen tukiratkaisun veronmaksajien pussista!!

Miten tässä on mahdollista asettaa pääkaupunkilaisen ( mahdolliset tulothan kerryttävät toisen kaupungin verokertymää ) yrittäjän avustaminen eri säännöin?
Luulevatko KH:n esittelijät, virkakunta sekä kuntapäättäjät, että jos näin matkimalla haalitaan torin ranta aivan täpötäyteen kaikkea höttöhoukuttia, keinoja kaihtamatta, niin koko Oululla muka pelastuu?

Kauppahalli-ratkaisussa eivät Helsingin hyviksi havaitut konstitkaan edes kelvanneet, koska yrittäjät olisivat joutuneet eriarvoisesti kohdelluiksi!
Milloin kilpailulain säännöt muuttuivat, kun nyt eri käytäntö: Oulun kaupunki itse rakentaa omalla kustannuksellaan, 1,5 milj. e infran muutokset sekä samalla omien kuntalaisten, veneilijöiden palvelut heikkenevät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy sanoa että nyt on valtuustossa kaikkien aikojen heikoimmat jäsenet lautakunnat mukaanlukien.Tehdään päätöksiä rakennelmista ja entisetkin ovat tekemistä vaille valmiita.Eikö yhtäkään valtuutettua löydy joukosta jolla olisi mielessä että entiset päätökset tulee hoitaa alta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko kaupunginsairaalassa on kipupumput kaikille? Maksavat vain pari tonnia kappale.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole kenenkään oululaisen kuullut sanovan että tuossa kohtaa olisi meri vaan sehän on Oulu-jokisuistoa.

Meri alkaa Nallikarin rannasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä on niitä paljon puhuttuja yritystukia. Nämä piti vahingollisina lopettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tässäkin ei käy niin, että kaupunki tekee valmistelut ja sitten ei muuta enää tapahdukkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kylpylä ja altaat on tässä projektissa sivuroolissa koska pääosassa on kaupungin paras terassi, jonne aurinko paistaa silloin kun se paistaa aamusta iltaan ilman, että on rakennuksia edessä vrjostamassa. On sitten yrittäjän asia saako hän väen pysymään sillä terassilla vai menevätkö muualle esim. edullisimpien juomien perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahat menee kuin kankkulan kaivoon.

Kaupungin pitäisi keskittyä peruspalveluihin eikö kylvää rahaa epämääräisiin uimalaitoksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa olet kyllä ihan hakoteillä. Että pohjoisen suurin keskus menestyisi vain satsaamalla vanhusten vaippoihin. Epämääräinen kommentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tulee laadukkaampi hökötys kuin Helsingissä. Hyvä että uskalsi portaita yläkertaan kävellä, kun natisi niin mahdottomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin ihmisen perustarpeet (vanhusten-, lasten- ja sairaanhoito) kuntoon ja sitten vasta liikunta ja ajanviete, jos rahaa jää yli. Eikö tämä pitäisi olla täysin selvä asia kaikille päättäjille! Tällainen hanke vain pienen vähemmistön käyttöön on liian suuri investointi pienelle Oululle. Ei tämmöisiä hankkeita, joille vain harvat lämpenevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

6,6miljoonalla rakentas tuoho rantaan 10 saunaa ja muutaman savusenki sekä hulppean majotusmökin...hirrestä. taitaa silti tulla vaan yks valmiiksi konkkakypsä tönö vaan, halvoista elementeistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä urakasta ei tule lasta, eikö tule muutakaan. Paikka on ensinnäkin kylmimpiä koko kaupungissa ja sitte sanonpa senki: nuisa merivesialtaisa ei uis kalatkaan. Merivesi on Oulussa jo nii kysymään, ettei siinä kukkaan ui. Hesan Sea Pool on ihan eri asia ja meri jopa lämmin muutaman päivän. Paikk on siistimpi ja ralistisrmpi, mutta Oulu suunnittelee omaansa viheliäiseen sata,a-altaaseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylpylän paikalta siirretään pois muuntamo, pumpaamo, polttoaineen jakeluasema ja aittoja... Mihin? Siis tulevana kesänäkään Oulussa ei ole enää venesatamaa, johon kukaan vieras voisi mereltä tulla veneellään.
Toivottavasti Oulun nimeen ei liitetä enää missään sanoja meri tai merellinen, koska sellainen se ei enää ole.
Tuo entisajan isolta navetalta näyttävä tuleva rakennus sopii tosi hyvin Ouluun. Ja lisäähän on tulossa sitten teatterin toisellekin puolelle. Ja sitten vielä se WAU!
Mutta ei tästä Oulusta Helsinkiä tule tekemälläkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuossa torinrannassa ole, kuin muutaman rikkaan paatti kesät rantautuneena, en ole nähnyt niitä juurikaan käytössä. Ei kait tuo uima allas niin suuri ole, että vie kauimmaisetkin vieraspaikat. Äkkiähän sinne elbaan voi vieraspaikkoja ruopata ja kielletään oululaisten veneiden jatkuva pito torinrannassa. Oulu on meren rannalla, joten H2O:ta kyllä kaupungilla piisaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne rikkaita oo nuo venemiehet. Eläkeukkoja melkein kaikki.
Eikä ne ilmaiseksi niitä veneitä siinä pidä. Maksavat yli 300€ kesässä laituripaikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

22:15
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
21:27
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
21:05
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
20:24
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
20:17
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
20:01
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä
20:00
Kierikissä kokeillaan, kuinka kivikauden ihminen pysyi hengissä talvella – "Erakko ei ole pitkään selviytynyt" Tilaajille
135
Oulun säästölistalta karsittiin muutamia kohtia: Erikoisluokat, kaupunkipyörät ja Tuiran talviuintipaikka säilyvät
76
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
75
Halla-aho eduskunnan korona-keskustelussa: "Jos ruokaa on viikon kotivara, ei tarvitse heti syöksyä Alepan säilykepurkkihyllylle, kun aine iskee tuulettimeen"
46
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
41
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna, hakkuutyömaa valmistuu ensi viikolla
39
Yle: Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä
34
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Lotossa päävoiton todennäköisyys on noin 1/14000000. Osakemarkkinoilla tuotto on huonoinakin aikoina varmempaa, jos ei h... Lue lisää...
Leevi M. pilven laid...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image